Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
711
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kot Sorunsalı
L
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba.

Mevcut arsamın 55 metre yol cephesi var. Bu cephenin en üst noktası (A) yol seviyesinde, 55 metre genişliğinde. Yola cephe olan kenarın orta noktası (B) 30 metre genişliğinde ve yoldan yaklaşık 2-3 metre alçak. En alt noktası (C) cephenin en alt köşesinin 20 metre eni ve yaklaşık 6 metre derinliği var. Yani yamuk şeklinde bir arsa A ve C arası yaklaşık 6 metre kot farkı var, tabi ölçülmemiş yaklaşık değer bu. Yamuk şeklinde olan bu arsanın 2 kat inşaat izni var. Sanırım 6.5 metre yüksekliğe kadar izin veriyorlar. Taban inşaat alanı % 12,5.

Bu şekilde bir arsada 2 kat haricinde bodrum katı, kot kat yapma ihtimali ne derece vardır? İnşaatı B noktasından yapmayı düşünsek araziyi C noktası seviyesine çaktırmadan getirme şansımız oluyor mu? Referans olarak yol ile olan seviye farkının ortalamasını mı alıyorlar?

Manzaradan yararlanmak için binayı A noktasına yakın yapmak ama ekstra bir kat kazancım olacaksa C noktasına kadar yavaştan yaklaşmayı düşünüyorum.

Kota izin vermeden "ister A ister B ister C noktasına yap, en fazla yapı iznin iki kat, kot bodrum katı yok" diyebilirler mi?

C noktasından eğimli bir araç girişi yapıp bodrumu otopark ve hesaba katılmayan alan olarak gösterip B noktasından yol seviyesinden giriş verilip kat kazanılmış inşaat yapabilir miyim acaba?

Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız müteşekkir olurum.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.