Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1375
Tıklama
0
Öne Çıkarma
SSD'yi harddiske kopyalayıp SSD'ye Ubuntu kurma
S
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar. İmzamdaki laptopı kullanıyorum. Windows 10 işletim sistemi SSD üzerinde. Ben bu SSD üzerindeki Windows'u harddiske kopyalayıp, SSD'yi temizleyip Ubuntu kurmak istiyorum. Dual boot şeklinde kullanacağım. Yani SSD'de Ubuntu, harddiskte Windows kullanmak istiyorum. İkisini de SSD'ye kurmak isterdim fakat SSD'nin boyutu yetmiyor, bayağı küçük (120 GB). Harddiskimi de başka SSD ile değiştirip masrafa da girmek istemiyorum. (Piyasa ve ülke ekonomisinin durumu) Windows'u sadece birkaç oyun için kullanacağım. Xbox konsolum var zaten. SSD'yi aldığımda harddiskteki Windowsu direkt olarak Samsung Data Migration ile çok kolay şekilde halledip sonra harddiski biçimlendirmiştim. Bootta falan hiç sorun olmadı. Fakat şimdi tersini yapmak istiyorum. İzlemem gereken yol nedir? Netten biraz baktım daha da kafam karıştı açıkcası. Bir sürü program önerilmiş. Fakat deneyemedim. Çünkü herhangi bir aksaklık da bayağı sıkıntı yaşamaya başlarım.

Umarım yapmak istediğimi anlatabilmişimdir. Çok teşekkürler.



S
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Konu güncel.



S
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Konu güncel.



A
6 yıl
Binbaşı

sdd'yi hdd'ye klon yapıp sonra sdd'ye ubuntu kurabilirsiniz. sonra da dual çalışması için gnu grub kurmanız lazım çok zor bir şey değil.
ama windowsu da baştan kursanız daha iyi olur



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.