Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
1353
Tıklama
0
Öne Çıkarma
IntelPTTEKRecertification Yüksek Cpu kullanımı
S
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar, imzamda yer alan laptopı kullanmaktayım. i5 6300HQ işlemciye sahip. Bugün eve gelip sessiz ortamda laptopı kullanmaya başlayınca fanın normalinden daha fazla sesli çalıştığını fark ettim. Biraz kurcalarken görev yöneticisinde IntelPTTEKRecertification isimli bir uygulamanın devamlı olarak yaklaşık %30-35 civarında işlemciye yük bindirdiğini gördüm. Biraz internetten bakındım ama pek tatmin edici bir şeyler bulamadım. Normalde laptopım boşta iken çok sessiz çalışır. Ders çalışırken fark ettim. Bu meltdown ve spectre yamaları malumunuz. Sistem de kendi kendine yaptı. Bunlar benim ilk aklıma gelenler. Intel'den beklerim bu tür ofsayt hareketler şahsen.

Bunun bir çözümü var mı? Neden kaynaklandığını bilen var mı? Bazıları temiz kurulum falan önermişler internette. Fakat bu dönem aşırı yoğunum o yüzden deneyemedim. 2-3 hafta içerisinde de bununla uğraşacak zamanı zor bulurum.

Çok teşekkürler.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.