Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
35
Cevap
22509
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İyi Sistem Düşük Fps
B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba, başlıkta belirttiğim üzere fena olmayan bir sistemim olmasına rağmen düşük Fps alıyorum oyunda.

Aslında farklı oyunlarda denemedim, ağırlıklı olarak CS GO oynuyorum, lakin sistemim rahat rahat oynatması gerekirken fps düşüklüğü yaşıyorum. Aynı zamanda da ara ara saniyelik donmalar yaşıyorum. Ortalama 2 saniyelik donmalar ama gerçekten kanser ediyor insanı. Araştırdım, bir sürü konuya baktım ama hiçbiri derman olmadı. Nvidia ayarlarını yaptım, GameDvr vesaire her şeye baktım. Ayarlarım vesaire hepsi en düşüktür zaten ama nedense olmuyor. Özellikle kalabalık, dm tarzı yerlerde oynuyorsam 100-120 hatta daha düşük olduğu zamanlar da oluyor. Yukarı da çıkıyor 250 vesaire ama çok değişken ve o ekranda yırtılma hissiyatını dibine kadar yaşıyorum. 144 hz de monitör kullandığım için daha da sıkıntı oluyor.

Sistemim ise;
Intel 4790k
Gtx 970
16 gb ram
120 SSD
Z97 gaming3 anakart



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Up



M
6 yıl
Yarbay

İşlemciniz sanırım i7. Bu tür sıkıntıların olduğu zaman ekran kartınızın ve işlemcinizin sıcaklık değerleri nedir? Isınma kaynaklı bir sıkıntıdan dolayı böyle bir şey olabilir. Ekrandaki yırtılma ise 144'den daha fazla bir fps değeri aldığınız oluşması normal. Yırtılmanın önüne geçmek için ise v-sync'i açıp fps'yi sabitleyebilirsiniz.

Bilgisayarınız boşta iken ve oyunda iken sıcaklık değerlerine bakıp buraya atarsanız sevinirim.

Kolay gelsin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 21 Mart 2018; 10:13:51 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Boşta
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Oyunda
< Resime gitmek için tıklayın >

Durum bu şekilde, ısı değerleri normal görünüyor. Ayrıca ilginiz için teşekkür ederim, bir başlık altında daha yardımda bulunmuştunuz bana cevap veremedim kusura bakmayın. O sorun da kendi kendine ortadan kalktı bir süredir yapmıyor. :D


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @maxpayne53
M
6 yıl
Yarbay

Evet bilgisayarınızın ısı değerleri normal gözüküyor. Nvidia'nın sürücülerden kaynaklı bir sıkıntısı genelde pek oluşan bir durum olmadığı için o konu üzerine pek durmayacağım ama yine de ekran kartınıza ait 3-4 tane eski sürücüleri indirip tek tek kurulum ile test edin oyunu. Bazı durumlarda inanın sürücüler gerçekten de etkiyeciyi faktörler oluyor. Nvidia tarafında çok az da olsa meydana gelebiliyor.

Cs:go bende satın aldığım için sürekli güncellenen bir oyun olduğunu biliyorum. Hemen hemen her hafta neredeyse güvenlik veya performans güncellemesi yapılıyor neredeyse. Her hafta olmasa da 2 haftada bir güncelleme aldığını biliyorum. Hatta büyük bir güncelleme ile haritalara baya bir grafiksel gelişim gelmişti ve oynanışta değişimler olmuştu. Biliyorum cs:go her ne kadar çok sistem kaynağı tüketen bir oyun gibi gözükmese de bana göre eski halinden eser yok. Hatta bütün özellikleri açıldığında ve yüksek çözünürlükte oynatıldığın orta seviye bir bilgisayarı zorlyacak özelliklere sahip bence. Sürekli güncellenen bir oyunda, donanımsal olarak baya bir çeşitliliğin olduğu bilgisayar pazarında bazı bilgisayarda bir takım sıkıntıların çıkması normaldir. Nvidia tarafı çokça güncel sürücüler yayınlayan bir platform olsa da her hafta da güncelleme alan bir oyunda yine sıkıntılar çıkabilir ki bu seferde nvidia'yı değilde cs:go tarafından yeni bir güncelleme yayınlaması beklemek gerekebiliyor.


Yukarıda yazdıklarım dışında, sizin sıkıntınızın kaynağı ilk açtığınız konuda bassettiğiniz sorunlardan meydana da gelebilir. Çevre ekipmanlarındaki(Klavye fare) temassızlıklar ani donmalara kesintilere neden olabilir. Hatta bilgisayarınız bir süre sonra kopmle donabilir kendini resetleyebilir. Başıma geldiği için iyi biliyorum. Klavyemde bir sıkıntı vardı. Tabi o zamanlar bilmiyordum. Oyun oynarken anlık donma oluyordu. Halbuki daha sonra keşfettiğimde bu donma oyunda değilde sistemin genelinde yani windows ortamında da oluyordu. Fazla uzatmayacağım. Bu sıkıntının klavyeden olduğunu anladığımda yeni bir tane ile deneme yaptığım zaman sıkıntımın tamamen çözüldüğünü gördüm. Aradan 1-2 yıl geçtikten sonra bu seferde almış olduğum gamepad ile oyun oynarken donmalar olduğunu gördüm. Kalvyeden kaynaklanabileceğini düşündüm yine ama değişip deneme yaptığımda sıkıntının devam ettiğini gördüm. Kolu yeni aldığım için farklı bir bilgisayarda da denediğim için sıkıntının koldan değil bilgisayar donanımından olduğundan şüphelenedim ki şüphelerimden bir süre sonra veri tranferi yani taşınılabilir hard diskimden veya usb flash belleklerimden büyük boyutlu dosya tranferi yapıldığı sırada 5-10 dakika veya 30dk - 1 saat gibi belirsiz aralıklardaki kopmalar olup tekrar bağlantının olduğu gördüğüm zaman emin oldum. Ana kartımın usb çipsetinde sıkıntı varmış Onu değiştirdiklerinde sorunum çözüldü.

Diğer konuya bakmadıysanız sıkıntı yok, sorununuz çözülmüş veya başka bir şey olmuştur deyip geçeriz yani. :D

Velhasıl dediklerimi iyice bir kontrol edin.

Kolay gelsin.




Bu mesajda bahsedilenler: @abandonque
B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Birçok sürücü versiyonundan beri devam eden bir problemdi bu aslında ya. Son zamanlar artık gerçekten usandığım için çözüm arıyorum. Sürücü versiyonuna özel bir sorun olduğunu düşünmüyorum doğrusu. Ne kadar güncellense de bana has bir sorun olduğunu görüyorum bu durumun ama, arkadaşlarımla konuştuğum zaman böyle şeyler yaşamadıklarını görüyorum, benim sistemime göre aldığım performans gerçekten çok kötü. Diğer mevzu da mouse gayet sağlıklı düzgün çalışan bir mousetu, zaten sürücüsü de olmayan bir mousetu kendisi ama 1-2 gün önce onu da değiştirdim zaten. Klavye ile alakalı da olduğunu düşünmüyorum yani, elimde başka klavye de yok zaten maalesef. Rahat rahat 300 fps almam gerekirken 100-200 arası sürekli değişmesi oldukça can sıkıcı bir durum. Başka öneriler, yardımlar olursa bekliyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
6 yıl
Yarbay

Peki başka oyunlarda durum nasıl sadece cs:go da mı var bu sorunlar?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 21 Mart 2018; 12:6:24 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @abandonque
B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Şu an başka bir oyun yüklü değil. Çok kısa bir süre önce format atmıştım zaten şu kasma, düşük fps durumlarından dolayı ama düzelen bir şey olmadı. :( Asıl odağım CS:GO olsa da, başka bir oyun da yükleyip denersem güncellerim konuyu mutlaka.




Bu mesajda bahsedilenler: @maxpayne53
N
6 yıl
Teğmen

Boşta ve oyunda olan ekran kartı sıcaklıkları sanki biraz yüksek gibi. Oyun dediğin yanlış anlamadıysam CS-GO. Bu oyun için 60 derece sıcaklık bana fazla geldi..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
6 yıl
Yarbay

Msi 970 ekran kartlarında eğer ki arkadaşın kullandığı gaming serisi ise, özel bir soğutma sistemi var. 50 derece oluncaya kadar ekran kartının fanları dönmüyor. 50 dereceden sonra fanlar dönüp soğutma işlemi gerçekleştiriliyor. Bende de aynı ekran kartı mevcut o yüzden o sıcaklık değerleri normal.

Cs:go oyununu artık öyle ufak tefek sistem gerektiren bir oyun olarak görmeyin. Tamam bütün ayarları en düşüğe alırsanız sistemi yormayacaktır ama en yüksek ayarda iyi bir çözünürlük değerinde normal bir ısınma olmasını beklemeyin.

Msi 970 ekran kartı normalde windows ortamında(boşta) fanları çalışmadığı için 40-50 arası sıcaklıklara ulaşıyor. Her hangi bir oyun açıldığında ise fanlar çalışmadığı için sıcaklık hemen artıyor. 60 derece olması sıkıntı değil yani.




Bu mesajda bahsedilenler: @nTaG
B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

UP!



B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Gerçekten hiçbir fikri olan yok mu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
6 yıl
Yarbay

Slm bütün driverlar güncel mi ? İşletim sisteminiz orjinal mi ? Virüs taraması yaptınız mı? Cs go online oynuyorsunuz sanırım ping kaynaklı bir sorunda olabilir hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba. Driverlar güncel. İşletim sistemim orijinal değil şu an ama öyle olduğunda da aynı şeyi yaşıyordum. Çok kısa bir süre önce format atıp Windows 10'a geçtim zaten, o yüzden tarama yapma gereksinimi de duymadım. Direkt format attım, yükledim ve bu sorunu yaşamaya devam ettim. Ping ile alakalı bir şey değil kesinlikle. Görüntüde ufak tefek yırtılmalar yaşıyorum ve özellikle sinirimi bozan anlık takılmalar oluyor. 2-3 saniye süren anlık takılmalar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Black_Space
B
6 yıl
Yarbay

Vsnyc kapalimi



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @abandonque
B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

B
6 yıl
Yarbay

Açık yap dene şuan kureklimi kullanıyorsun isletim sistemini





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 24 Mart 2018; 7:40:58 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @abandonque
B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Genelde oyunlarda en azından CS:GO'da Vsync önerilmiyor hiçbir zaman, ben de hiç kullanmadım bugüne kadar. Ne kadar yüksek fps o kadar iyi sonuç oluyor. Onun dışında kürekli değil henüz. Windows'u orijinal yerden, kendi sitesinden indirip formatladım ama kürekleme işlemi yapmadım. Sağ alt köşede "Windows'u Etkinleştir" yazısı var yani.




Bu mesajda bahsedilenler: @Black_Space
B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

P
6 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: abandonque

DH bitmiş.

Biosu güncellemeyi dene.

Format attığın zaman driverları ilk olarak sen kur windowsa güncellettirme.

Kendin güncel driverları indirip windows updateden önce kur.(Windowsun kurduğu driverlar temel kurulumdur.Üzerine güncellemesini yaptığın driverlar buga giriyor.)

Saçma sapan hataları olan 20 kTL lik bir bilgisayarı yola sokmuşluğu vardır bu tecrübenin. Denemekden zaar gelmez


Bu mesaja 1 cevap geldi.