Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
640
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Fenerbahçe - Galatasaray maçı oyuncu analizlerim.
Y
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Analizlerimize gelelim.

Muslera bugün şansında yanında olmasıyla iyi işler çıkarttı. Bir çok top üzerine geldi.

Linnes'e okların yöneltilmesinin tek nedeni Feghouli'nin balon performansı. Bir arkadaş demiş ki Mariano önünde oynayan adamın da performansını yükseltiyordu. Aslında tam tersi. Mariano önünde Rodrigues varken göze çok hoş geliyordu çünkü Rodrigues kanatta ikili organizasyonları çok iyi yapan bir adam. Ne zaman ki Feghouli geldi Mariano'nun performansı da düştü. Mariano'nun Feghouli önünde oynarken tek bir iyi oyununu bulamazsınız. Linnes'e bu kadar yüklenmek yanlış zira adam sağ tarafı tamamen tek başına idare etti. Fenerbahçe savunmasından dönüp sağa düşen topu Linnes karşılıyor. Feghouli'nin nerede olduğu belli değil.

Maicon tam bir saatli bomba. Bu adamın Chedjou'dan tek farkı hırsı ve belki biraz daha düzgün ayağı. Seneye elimizden çıkartmamız gerektiğini düşünüyorum. Elimizde Serdar gibi bir stoper varken Maicon iyi bir fiyata okutulup daha iyi tandem kurulabilir.

Serdar tek kelimeyle mükemmel oynadı. Her zaman savundum bu adamı ve hiç bir zaman beni yanıltmadı. Gelecekte kaptanımız olarak görmek istediğim yegane adam. Serdar her ne kadar mükemmel oynasa da mental sıkıntıları çok olan bir oyuncu. Neden derseniz, bu adam kendisini korumayı bilmiyor, savaşçı bir adam ama ayağa kafa uzatabilecek kadar da bilinçsiz. Bu adam kronik değil, sadece bir şekilde kendini sürekli sakatlayabiliyor. Mental sıkıntılardan dolayı gereksiz fauller yapabiliyor. Zira net bir penaltı yaptı bana kalırsa. Ayrıca yine mental problemlerden gereksiz kartlar görüyor. Yine çok çok gereksiz bir kart gördü. Mental problemini çözerse Türkiye'nin bir numarası olur.

Nagatomo maçın başında Fenerbahçe'nin şok presiyle biraz bocalasa da maçın en iyilerindendi. Hem savunmada, hem hücumda yine çok çok güzel işler yaptı. Bu adamın bonservisi kesinlikle alınmalı.

Fernando, maçın kuşkusuz en iyisiydi. Daha transfer dedikoduları varken bu konuya da yazmıştım gelirse ilaç olur diye. Zira oldu da. O zamanlar burun kıvıranlar vardı, yine haklı çıkan ben oldum.

Selçuk, diyecek pek bir şey yok. Galatasaray'da nasıl hâlâ oynayabildiğini anlayamadığım ender oyunculardan.

Feghouli, ÇÖP. Yeteneğine kimsenin diyecek bir şeyi yoktur. Topu dürterek sürmesi, top tekniği gerçekten çok kaliteli bir adam olduğunu gösteriyor. Ama kilolu fiziğine aylardır bir şey yapabilmiş değil. Mental olarak da bitik durumda. Nerede ne yapması gerektiğini bilmiyor ve inanılmaz savruk. Sağ kanat oynarken kanada katkısı sıfır. Kesinlikle kızağa çekilmesi gereken oyuncuların başında geliyor.

Belhanda, Sneijder seviciler tarafından yine çektiği şut dolayısıyla yerden yere vuruluyor. Sneijder seviciler fırsatını buldu mu bu adamı haksızlığa uğratmakta birebirler. Bu maçta Sneijder olsaydı kesinlikle ve kesinlikle eminim ki bu maçı kaybederdik. Orta sahamızda Selçuk denen bir hayalet varken orta sahayı Fernando ile beraber ayakta tutan / tutmaya çalışan yegane adamdı kendisi. Yaptığı defansif oyun takdir edilesi. Hücum varyasyonlarında Fenerbahçe'nin presi dolayısıyla hiç bir oyuncumuz iş yapamadı.

Rodriguez, çok övüyoruz bu oğlanı, güzelde oynuyor genelde ancak büyük maç kaldırabilecek mentaliteye henüz ulaşmadığını ve oyununun henüz olgunlaşmadığını bugün bize çok açık ve net bir şekilde gösterdi. Ayrıca son dönemlerdeki performansı ve aldığı övgüler dolayısıyla git gide bencil bir oyuncuya evrildiği de gözlerden kaçmıyor. Umarım Fatih Terim gerekli müdahaleleri yapar.

Gomis, eleştirmek haksızlık olur. İşin savunma kısmında Fenerbahçe iyi iş çıkardı. Bulduğu pozisyonlarda daha iyi tercihler yapabilir miydi? Pek tabii yapabilirdi, ancak kanatlarda iki bencil oyuncu olunca ne yazık ki istediğini bulabilmesi çok güç.

Donk, bu adama karşı her zaman sempatim vardı. Galatasaray taraftarı (!) tarafından protesto edildiğinde de haksızlığa uğradığını düşünmüştüm. Nihayet ki Fatih Terim sayesinde bize asıl Donk'u göstermeyi başardı. Bugün yine Serdar gibi beni utandırmadı. Galatasaray'da düzenli olarak oynayabilme şansı elde etseydi vazgeçilmezlerimizden birisi olurdu. Maçın savunma kısmında özellikle hava toplarında ölümcül müdahaleleyle tam not aldı.

Tolga, Galatasaray'da işi yok. Selçuk ile beraber takımdan gönderilmesi gereken ilk isimlerden.

...ve Sinan, yine sözde Galatasaray taraftarı tarafından haksızlığa uğrayan bir başka oyuncu. Tıpkı Donk ve Belhanda (Yönetim 10 numaralı formayı Belhanda'ya verdiği için Instagram'dan Belhanda'ya edilen küfürler ve Belhanda'nın Instagram hesabını kapatmasına giden süreç) gibi mental anlamda Galatasaray düşmanları tarafından bitirilen bir başka oyuncu. Bugün oyuna kesinlikle daha erken girmeliydi. Belki bir şeyler değişebilirdi. Topsuz oyunda yeterli olmasa da, topu ayağına aldığında aslında özel bir oyuncu olduğunu ve kalitesini sürekli bizim yüzümüze vuruyor. Umarım Terim bu adamdan bir yıldız çıkartacak. Çünkü hala o potansiyeli var. Haftaya kesinlikle ilk Feghouli yerine ilk 11 başlamalı.

Maç boyunca oyuncularımızın bencilliği yüzünden harcadığımız ucuz pozisyonların cezasını çektik ve belki de rahat galip gelebileceğimiz bir maçta beraberliğe razı olduk. Fatih Terim'e güvencimiz tam. İnan ediyoruz 21. şampiyonluğa.



S
6 yıl
Yüzbaşı

İyi analiz , bende böyle düşünüyorum.



I
6 yıl
Yarbay

Belhanda çöpünü nasıl savunuyorlarya hayret birşeysiniz. 1 tana adam akıllı şutu yok. Musleraya sallıyor bu forumdakiler bu gece muslera değilde bi başkası olsa kevgire dönmüştük. Belhanda ve feguli ikilisini geldiği günden beridir beğenmedim ama feguli ilk yarı çok hırslıydı ve iyiydi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
6 yıl
Er

Feg,Belhanda,Garry,Selçuk çok kötüydü bugün.Maicon tam bi bomba ama 1-2 hatası dışında görevini yaptı.

İlk yarı Nagatomo acayip kötü başladı maça ama 2.yarı sahanın en iyisiydi. Linnes'te fena değildi bence.Fernando harikaydı.Gomis beklediğimden çok daha iyiydi.

2 takımında bazı pozisyonları var ama maçın gidişatını etkileyen isimlerin başında Muslera geliyor. Siz daha fazla pozisyona girmenize rağmen o şutları Volkan kurtarmadı sizinkiler resmen beceriksizlik yaptı.
Fener'in şutları daha azdı ama sizden çok daha tehlikeli vurdular kaçırmaktan ziyade Muslera kurtardı bence.



F
6 yıl
Yarbay

Analiz tarafsızca olur ..bu bildigin benci yorumu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
6 yıl
Yüzbaşı

Adam musleraya sallamis laf sokmuş neymis ustune gelmiş toplar el insaf be insan bunu demeye utanır feghouli muslera rodrigues yorumlarina katilmiyorum kesinlikle rodriguez hangi pozisyonda bencillik yapti göstersene bana en etkili oyuncumuz feghouli de bence iyi daha iyi olabilir mi olabilir ama bu adam sezon basi kampi gecirmedi 3 mac ceza aldi oynamadi kolay degil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
6 yıl
Yüzbaşı

Ben selcuk icin kotu demem dünkü maçta, bolgesinde adam da eksiltti hic beklemedigim anda top da tuttu artik elinden onlar geliyor eski haline göre kiyaslarsak olmaz su şartlarda elinden geleni yaptigini düşünüyorum ama yeterli mi malesef hayir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.