Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir, 1 mobil kullanıcı
15
Cevap
25315
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Hiçbir şeye Tıklanmıyor
B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Enteresan bir problem yaşıyorum arkadaşlar. Bilgisayarı açıyorum imleç hareket ediyor ama tıklayamıyorum hiçbir şeye. Ctrl alt delete yaptıktan sonra çalışıyor ama sorunsuz bir şekilde. Sebebi nedir? Daha yeni format atmış olmama rağmen böyle bir sorun yaşıyorum. Hatta format atarken format ekranında da yaşadım aynısını. Ctrl alt delete yaptıktan sonra çalışmaya devam etti.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
6 yıl
Yarbay

Leptop mu kullanıyorsunuz bilmiyorum ama

-leptop değilse farenizi farklı usb portlarına takıp denemeler yapın veya farklı bir fare varsa onu takıp denemeler yapın.

-Eğer leptop ise başka bir fare alıp usb portlarına takıp deneme yapın tıklanıp tıklanmadığını bir kontrol edin.

-Eğer leptop ise leptopunuzun entegre faresine özel bir yazılım olabilir ve bu yazılımsız fareniz düzgün çalışmayabilir. Varsa araştırıp fare yazılımını bulun ve yükledikten sonra durumunu kontrol edin.


Eğer her üç durumda da sonuç aynı ise kurulum yaptığınız windows sürümünde bir sıkıntı olabilir. Farklı bir kaynaktan başka bir windows indirin ve yeniden kurulum yapmayı deneyin.

Kolay gelsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Hayır masaüstü kullanıyorum. Mouse ile ilgili veya portlarla ilgili bir sıkıntı değil. İmleç normal bir şekilde hareket ediyor sadece bazı şeylere tıklamada sorun oluyor, o da ctrl alt delete yapıp kapattığımda düzeliyor dediğim gibi. Yeni format attım, Windows'u da bizzat kendi sitesinden indirdim zaten.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @maxpayne53
M
6 yıl
Yarbay

Farklı bir fare ile bir deneme yapsanız, en azından emin olsak fare sıkıntısı olmadığından. Aklıma şöyle bir durum geliyor. Fare sürücüsü sıkıntısı. Diğer sürücüler ile çakışma ihtimali olabilir yani.

Eskiden bilgisayarda bir sıkıntı olduğunda güvenli moda alıp o sıkıntıları çözmeye çalışırdık. Normal windows ortamında donup kalan çalışmayan donanımlar güvenli modda çalışırdı çünkü güvenli modda bir çok donanımın sürücüleri devre dışı bırakılırdı hatta ses sürücü ve ekran kartı sürücüsü bile devre dışı bırakılırdı. Windowsun sadece görüntü versin işi görsün mantığı ile atadığı standart ekran kartı sürücüleri devre de olurdu.

Sizin durumunuzda ise format ekranında bile olsa donanımların çalışması için kurulum dosyaları içinde donanımlar için standart sürücüler vardır. Belki duymuşsunuzdur. Sata hdd'ler çıktığında windowsun normal sürücümleri ile sata hdd'lere kurulum yapılamıyordu çünkü hdd'leri görmüyordu ki sonradan sata sürücülerinin yüklü olduğu windowsu sürümleri çıkmıştır. Satalı windows xp diye vs...

Uzun uzadıya anlatıyorum çünkü sürücüler daha doğrusu yazılımlar diyelim donanımlarımızın çalışmasını sağlayan yegane şeylerdir. O yüzden fare'niz için windows ortamında yada kurulum ortamında kullanılan sürücülerde bir sıkıntı olabilir. O yüzden ısrarla başka bir tane denemenizi istedim. Sizin durumunuzda olabilecek sıkıntıları özetlersek;

-Fareniz bozuk olabilir
-Fare sürücülerinde bir sıkıntı olabilir.
-Farenizin devrelerinden biri bozulmuş olabilir ve yarı işlevsel olarak kullanılabiliyor olabilir. Sürücüler o yüzden istikrarsız çalışıyordur.
-Anakart üzerindeki usb portları demeyelimde, bu usb portlarından sorumlu çipsette bir sıkıntı olabilir.
-Veya Kurduğunuz windows sürümünde bir sıkıntı olabilir. Netten başka bir yerden windows indirip yeni bir kurulum yapmanızı tavsiye ediyorum.


Kolay gelsin.




Bu mesajda bahsedilenler: @abandonque
G
4 yıl
Yüzbaşı

Hocam bu soruna nasıl çözüm bulmuştunuz, baya zaman geçmiş, hatırlıyor musunuz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Açıkçası tam olarak hatırlamıyorum ama farklı bir mouse ile deneme yapmanı öneririm. Bendeki mouse ile ilgili gibiydi, sürücüsü olmamasına rağmen sağ ve sol kliklerinde de problem yoktu. Ama garip bir huyu vardı tıklamıyordu bazı yerlere.




Bu mesajda bahsedilenler: @Guest-B111CD008
K
3 yıl
Binbaşı

Toshiba Qosmio laptop kullanıyorum ve aynı problem benim de başıma geldi ve çaresizim. Daha önce bir problem yoktu son bir haftadır sıkıntı var.

Problem:

Durduk yere tarayıcıda, masaüstünde pencere açarken veya word belgesi yazarken mouse imleci hareket ediyor ama tıklama yapmıyor. Misal yeni pencere açabiliyorsun ama kapatmaya çalışırken tıklamıyor. Aynı şekilde klavye de birden yazmıyor gidiyor mouse u dolaştırıyorum sonra kendiliğinden geliyor. Mesajı yazarken bile sıkıntı çıktı. Bazen tamamen takılıyor ve hiçbir yere tıklama yapmıyor ama CTR ALT DEL yapınca kend**** geliyor ama bir süre sonra yine aynısı oluyor. Bilen biri yardımcı olursa çok makbule geçer.



M
3 yıl
Er

yukarıdaki arkadaşla aynı sorunu yaşıyorum bende çözümü bilen varmı ?



K
3 yıl
Binbaşı

Ben porblemin çözümümü laptop un orjinal windows 7 synaptic touchpad sürücüsünü indirerek buldum. Sıkıntı Windows 10 un kendi sürücüleri uyumsuluk çıkartabiliyormuş güncelleme ile filan. Driver güncelleme programları filan hiç işe yaramadı, direkt cihazınınzın web sayfasından orjinal touchpad driverını yüklemeyi deneyin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

U
3 yıl
Yüzbaşı

Sağ tık yenile sağ tık yenile yapın bakalım nolcak



M
3 yıl
Er

benim birgisayar toplama kasa onun sürücüsünü nasıl bulacağım



P
3 yıl
Er

Aynı sorunu son 3 gündür bende yaşıyorum. Sorun mouse kaynaklı değil sanki. Farklı mouse kullandığımdada oluyor. Veya USB yuvasını değiştirdiğimdede. Dediğiniz gibi CTRL+ALT+DELETE yaptığımda görev yöneticisine 2 kez tıklayarak çözüm buluyorum fakat 5-10 dakika sonra tıklamama sorunu tekrar başlıyor. Ne yaptıysam olmadı. Bilen birisi nolur yardımcı olsun kafayı yemek üzereyim



P
3 yıl
Er

Çözümü buldunuzmu?



K
3 yıl
Binbaşı

Windows 10 kullanıyorsanız bu problem muhtemelen driver kaynaklı. Ben iobit driver güncelleme programı ile tüm driverları yüklememe rağmen bir türlü çözememiştim. En sonunda laptop un kendi sayfasından touchpad driverini yükleyip çözümü buldum. Size tavsiyem laptop ise üretici sayfasından touchpad driverini kurun, harici mouse klavue ise onunda da kendi üretici sayfasından modelinizin driverini indirin kurun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 yıl
Er

Bilgisayara yeni format atmıştım aynı sorun bende de oldu. Kesin çözüm bilen var mı acaba...



İ
2 yıl
Onbaşı

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.