Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
17
Cevap
5291
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ev kullanımı için Nas Tavsiyesi
F
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar arkadaşlar. Ev kullanımı için mobil uygulamaları sorunsuz, hızlı ve problem yaşamayacağım bir ürün bakıyorum. Evde fiber bağlantım var. İlk amacım wireless dan telefonlardaki video ve fotoğrafları otomatik olarak yedeklemesi. Sonrasında nas üzerinden film ve müzik dosyalarını sorunsuz olarak oynatabilmek. Dışarıdan dosyalara ulaşmak, yine dışarıdan istediğim dosyaları nas a yükleyebilmek. Onun dışında torrent falan kullanmıyorum kullanmayacağımda. Bu özelliklerde bana Synology, Qnap, Wd MyCloud, Seagate vs ne tavsiye edersiniz ? Hdd olarakta 4 tb yeterli olacaktır. İleriye dönük 2 slot olabilir yada başlangıç için tek slot bile işimi görür. Uygun fiyatlı ve yazılım olarak sorun yaşamayacağım bir ürün tecrübeli arkadaşlardan bekliyorum.
Saygılarımla.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fctmerkezi -- 15 Mart 2018; 11:37:40 >

M
6 yıl
Yarbay

Snylogy bu işin sanırım masterını yapmış bir firma ilk tercihiniz o olabilir ancak Asustor'u da önerebilirim. Yazılım desteği mevcut güncel firmware cıkıyor ve bir çok modeli var. Qnap'da iş görebilir orta vadede. TS212 gibi.



F
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Cevap için teşekkürler. Bu tip ürünleri kullanan ve sizin gibi deneyimli arkadaşlardan güncel ürünlerle ilgili bilgi bekliyorum.
Saygılarımla.



F
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Snylogy model tavsiyesinde bulunabilecek bir arkadaş var mı aktif olarak kullanan ? En çok kullanacağım özellik telefonları otomatik olarak yedeklemek.
Saygılarımla.



F
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Yok mu tavsiyede bulanacak arkadaş ?
Saygılarımla.



V
6 yıl
Yüzbaşı

boşa nasa para verme bende çok araştırdım çok fazla datan yok ise bütün o yapmak istediklerini sağlam bir modemle yapabilirsin ve bedava asus dsl n66u ve üzeri modem üzerinden cep telefonu ile bile bağlanabilirsin uzaktan doğal kendi nasın olur bağla yanına da 1 tb lık harici 2tb haricide olur bilgisayrı uzaktan kaldırmaktan tutta sisteme komple erişim yapabilirsin nasın boş cihazı iyi birşey alacağım dersen 1 2 binliranın üzerine çıakrsın bence boşa para ev kullanııcsı için film yedeklemıyorsan vb yuksek dataların yok ise



F
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Cevap için teşekkürler. Nas'ın artıları çok fazla hocam bu yüzden nas olsun istiyorum. Data olarak 4-5 Tb mevcut datam var uzaktan erişmek istediğim. En önemlisi de bu dataları oynatabileyim, evdekileri telefonları anlık yedekleyebileyim.
Saygılarımla.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
6 yıl
Yüzbaşı

asustore ve qnap in nasları yazılımsal anlamda iyidir. kullanımı kolaydır ve aradıgınız özellikler var. synology arkadasında dedigi gibi master yapmıs bir marka. ev kullanıcıları için fazla gelebilir. özellikle raid tarafı hatta adam gibi raid yapmayı bana o öğretti. çok profesyonel diyebilirim. ancak diger arkadasın dediği gibi 2 yada 4 tb hdd yi al modeme usb'den tak şahsen evde ben öyle yapıyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @fctmerkezi
F
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Peki modeme bağlayınca telefonların otomatik yedeklemesi, hdd içindekilere dışarıdan ulaşma yada tv de izleyebilme olayı mümkün oluyor mu acaba ?
Saygılarımla.



A
6 yıl
Yüzbaşı

merhabalar,

DS216SE kullanıyorum.
Memnunum. 2 diskli olmasına dikkat edin.



B
6 yıl
Er

Merhaba synology ds 116 tek diskli modelini kullanmaktayım uzaktan istediğim gibi cihazı yönetebiliyorum wake on lan özelliğini aktif hale getirdim benim için 7/24 çalışmasına gerek yok istediğim zaman açabiliyorum ve kapatabiliyorum. Tabiki bunu cep telefonuma android marketteki synology uygulamaları ile yapabiliyorum cep telefonumdan resimleri videoları senkronize edebiliyorum cep telefonundaki dosyaları belgeleri senkronize edebiliyorum download kısmında genellikle torrenten indirme yapıyorum başlatma durdurma ekleme hepsini cep telefonumdan yapıyorum.Evde oturma odası ve salonda ağ üzerinden TV de film seyredebiliyorum aynı şekilde wi-fi üzerinden cep veya taplet den de seyredebiliyorum.Cihaz 4k filimleri de açabilmektedir ama ne yazıki donma takılma yapmaktadır bunun için ds118 tek diskli ya da iki diskli ds218+ öneririm.Son olarak size yanlış bilgi vermeyeyim cep telefondan evet yönetebiliyorsunuz ama ince ayarları yada detaylı ayarları cihaz üzerinden yapmanız gerekiyor.Cihazı yeni kullanmaya başladım ve çok memnunum şidettle tavsiye ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
4 yıl
Teğmen

T
4 yıl
Yüzbaşı

Bende WD MY CLOUD HOME 2TB var. Tek diskli. Senin dediklerinin hepsini yapar. Ben Amazon Türkiye'den aldım. En uygun fiyatı orada buldum.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

M
4 yıl
Er

Merhaba arkadaşlar,

Bu başlıkta NAS cihazı kullanmakta olan arkadaşlar olduğu için sorumu burada sormak istedim. Onur bey gibi ben de WD My Cloud kullanıyorum, ex-2 ultra modeli. Benim şöyle bir sorunum var. Uydunet kullanıcısıyım. Biliyorsunuzdur, uydunetin kendi modemleri var diğer modemler uyumsuz. Kendi modemleri de oldukça yetersiz, hele yerel ağınız şenlikliyse. Bu sebeple router aldım. Paraya da kıydım biraz, keenetic marka ultra model router aldım. Ancak gerek bridge mod yöntemi ile gerek sair yöntemlerle router olarak kurulum yapmayı başaramadık. 3er defa hem modemin hem routerin teknik servisleriyle görüştük, pcye bağlandılar falan, yok. Ben de işin teknik kısmından gerçekten anlamıyorum, sade, amatör kullanıcı tarafındayım. Lafı uzatmayayım, keenetic teknikten bağlanan beyefendi, router olarak aldığım cihazı kullanabilmem için en son access point olarak kurdu cihazı. Şimdi sorum şu: NAS'ı access pointe bağlayınca da aynı kullanımı (performans, güvenlik vs.) elde edebilecek miyim? Yoksa mutlaka router olarak kurmanın yollarına mı bakmalıyım? Cevap yazan arkadaşlara, şimdiden teşekkür ederim..

Edit: 16.05.2020/15:00
Kendi açımdan sorunun cevaplanmasına ihtiyaç kalmadı, cihazı router olarak kurmayı başardım. Keşke ekran görüntüsü alarak adımları kayıt altına alsaydım, "uydunet modemlerine bridge modu ile router bağlamak" diye bir başlık açıp, sıkıntı yaşayanlar olursa faydası olurdu. Üzücü olan nokta şu: Bu gayet yapılabilir bir şey ancak ne uydunet teknik destek hattı ne de keenetic destek hattı sizi bu konuda yönlendiremiyor. Benim gibi teknik bilgisi az arkadaşlar 1 saatlik bir işi 2 günde zor çözüyor veya çözemiyor... Temiz bir anlatım yapamayacağım için buraya nasıl yapabildiğimi aktaramayacağım ama bu sorunu yaşayanlar olursa, özelden yazdıklarında ifade edebildiğim kadarıyla anlatırım. Teşekkürler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mass25 -- 16 Mayıs 2020; 15:3:49 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Binbaşı

router almanıza gerek yoktu nas cihazı modeme neden bağlamadınız




Bu mesajda bahsedilenler: @mass25
S
3 yıl
Onbaşı

Konuyu hortlatmak gibi olacak ama, Synology 1 numara ve tek gecerim. Ayrica tavsiye de ederim. 2 hhd ya da asiri arsiv yapan biriyseniz 4 hdd li modelleri.



İ
3 yıl
Binbaşı

Raspberry pi 4gb + openmediavault



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

F
3 yıl
Yarbay

Merhaba, synology veya wd cloud home alsam bunun içindeki filmleri nasıl Samsung smart tv den izleyeceğim. Tv ye usb den harici disk gibi bağlayabilir miyim ?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.