Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
544
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Deneyimli arkadaşlar bi bakabilir mi (:
P
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba,

Sizden tavsiye isteyeceğim ancak bu kadar param var, ne bileyim çok kaliteli dursun, uçsun kaçsın gibi garip talepleri olan birisi değilim diye düşünüyorum. Kullanım koşullarımı ve kendimi biraz anlatayım bu doğrultuda sizlerden tavsiye isteyeyim.

Turizm işi ile ilgileniyorum, resmi giyinmem gereken zamanlarda zaten firma aracını kullanıyorum ancak araç sürekli bende olmadığı için gündelik hayatta iş - ev monotunu için motor düşüncesi içerisindeyim.

Ankarayı bilen bilir gideceğim yol farabi caddesinden çetin emeç bulvarı. Yani taksiye bindiğimde 9 TL bile vermediğim ancak toplu taşımanın bulunmadığı bir yol. Onun harici de zaten sosyal çevrem ( tunalı, tunus, seymenler, dikmen vadisi ) olması kaynaklı zaten motoru çok kapsamlı kullanmayacağım.
1.92 boyundayım bunu söylememin sebebi bazı motorlar görüyorum ve üstündeki insan çok sırıtıyor ( motor çok küçük olması kaynaklı )
Super Sport şeklinde gördüğüm ( tam detaylı bilmediğim için ) sürat motoru olmasa bile tipi öyle görünen motorlara karşı ilgim sıfır gerek ailem gerekse kız arkadaşımın kesinlikle istememesi kaynaklı. Scooter tarzı motorlarda hiç hoşuma gitmiyor. Tek ilgimi çeken motor tipi Chopper.

Bu bilgiler ışığında başlangıç seviyesi ( daha önce motor kullanmadım ) Chopper tavsiye motor istiyorum. KUBA SL 200 çok hoşuma gidiyor ancak görseli yüzünden kalite ve yeni başlayacak olmamın verdiği süreçte zorlanmak istemem. Peki siz uzun zamandır motor kullanan - bilen - araştıran bireylerin düşüncesi ne olur (:



C
6 yıl
Yarbay

1.92 boya chopper çok alçak gelir rahat edemezsiniz. Acemi için zordur. Size büyük teker scooter tavsiye ederim. Bütçe söylememişsiniz. Ehliyetiniz var mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Bütçe konusunda problem yaşamam ancak başlangıç seviyesinde belki mahvedecegim bi motora cok parada vermek istemem. Onu dengelemem lazim (:



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @forumnik
E
6 yıl
Binbaşı

O boylara hangi motor gider bilemeyeceğim amahttp://cycle-ergo.com/ şu siteden boyunuzu ölçüleriniz vs. girip motorun altında nasıl duracağını aşağı yukarı görebilirsiniz.

2. el temiz bir motor alıp başlangıç yapabilirsiniz mesela hocam. Tarz meselesi size kalmış bir şey isterseniz naked tarzı filanda hoşunuza giderse bakabilirsiniz mesela bu hondanın yeni cb125 lerin filan tasarımları çok hoşuma gidiyor benim super sport kullanıyor olsamda şuan.

Sahibinden.com'a girip hoşunuza giden ilanlara bakın araştırın hem fiyat hemde model birşeyler belli olmuş olur kafanızda.

Bu arada ehliyet yoksa birde onu halletmiş olursunuz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Düşündüğüm motorların ortalama boyutunda bunu bulabildim. O kadarda sırıtmadı işin açıkcası. Yinede gidip bakacağım tabiki üstünde denemeden olmaz. 2. el alacağım dediğiniz gibi 0'ına ciddi rakam yatırmak fazla mantıklı gelmedi başlangıç seviyesi için.

Superlight 200 ile Freedom 250 karşılaştırmalarını okudum performans açısından Freedom 250 iyi görünüyor ancak malzeme kalitesi, kronik sorunlar, servis vb. sorunları Küba'ya nazaran bağayı sıkıntı. Biraz daha problemsiz ve sadece şehir içi kullanacağımı düşününce başlangıçta SL200 ağır bastı.

Yinede direk bi hevesle almaktansa araştırıp daha detaylı bakayım, yine buraya gelecek cevaplar doğrultusunda farklı bir şekilde çizebilirim.

Sayfa için sağol bu arada (:

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Xieorn
C
6 yıl
Yarbay

Fotoğrafı yanlış yorumlamışsınız her ne kadar gerçeği yansıtmasa da dizler gidona değiyor. bu motor sizin boya olmaz. Suzuki inazuma ya bir bakın derdim ama tecrübe yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @pissed.Fox
P
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Siz söyleyince farkettim evet :/ Başlangıç seviyesi olarakta yüksek birşey istemiyorum söylediğiniz gibi tecrübe yok. Alternatifleri düşünmeye başlamalıyım..



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @forumnik
E
6 yıl
Binbaşı

Bu aynı konuyu motosiklet.net adresine açarsan daha çok yanıt alırsın orayada bir göz atmanı tavsiye ederim hocam.

Başlangıç için chopper tarzı biraz şehir içinde zor olur gibi geliyor çünkü gidon dönüş açısı falan bir de diğer muadillerine göre biraz daha ağır oluyorlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Tamamdir hocam bilgilendirme için teşekkür ettim



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Xieorn
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.