Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
2599
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Prime95 ile işkence dönemi bitmiştir!
G
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Takriben 15 yıldır overclock ile haşır neşir olan birisi olarak, stabilitenin önemini iyi bilirim. Bundan emin olmak adına cpu tarafında Prime95, Intel Burn Test, Aida64 Stress Test gibi yazılımlar vasıtasıyla tüm çekirdeklere uzun süre %100 yük bindirip işkence çektiririz. Hem saatlerimizi harcar hem de canımız ciğerimiz bilgisayarımıza, yaz kış demeden menenjit geçirene dek asılırız. Şimdi sıkı durun, sadece 1.5 dakika harcayarak bu ıstıraptan kurtulmanın çaresini buldum. Nasıl?; Aida64 Extreme<Karşılaştırmalı Test dahilinde yer alan FP64 Ray-Trace testini art arda 5-6 kez hata, çökme olmaksızın tamamlamanız durumunda sistemin stabil olduğundan emin olabilirsiniz. Her şey kısa ve net. Deneyip, deneyimlerinizin ne denli teyit eder yönde olduğunu paylaşırsanız tüm overclock camiası adına serin bir adım atmış oluruz.



3
4 yıl
Binbaşı

Hort olacak ama bilgiyi paylaştığın için teşekkür ederim. Amd FX-4320 işlemcimi 4.4ghz’e overclock ettim ve stabiliteyi yakaladım büyük ihtimal prime 95’de 1 saat test ettim ve aida64’de üst üste 5-6 test ettim işlemci performansı FX-6100’e yaklaştı. Lazım olur diye paylaşıayım core speed 4.410 multiplier x21 bus speed 210 core voltage 1.440V.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
4 yıl
Yarbay

Deniyip sonucu yazarım.

Denedim üst üste 6 kere. işlemciyi okadar kasmıyor .

o yüzden geçersiz bir tespit sizinkisi.


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 21 Haziran 2020; 16:28:16 >

_
4 yıl
Yüzbaşı

prime 95 kadar saçma bir test var mı yaa hayatta yapmam bi kez indirip denedim gereksiz olduğunu gördüm zaten aida nın o testlerini geçse yetiyor hiç hata yada mavi ekran donma kasma veya kilitlenme almıyorum o testleri geçince



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.