Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
2688
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ARAÇ BENZİNDEN LPG YE ÇOK GEÇ GEÇİYOR
O
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Opel Astra aracım benzinden lpg ye bazen 5 bazen 8 bazen de 10 km den sonra geçiyor. Yer İzmir ve havalar aşırı da soğuk değil.
Üzerinde yaklaşık 10 yıllık brc sistem var.Neden olabilirliğiyle ilgili fikri olan var mı arkadaşlar?



O
6 yıl
Teğmen

aracın lpg moduna geçebilmesi için motor soğutma suyunun daha önce operatör tarafından programda ayarlanan sıcaklık derecesine ulaşması, lpg sistemininde bu sıcaklık değerini sıcaklık sensörüyle okuması gerekmektedir. ( Tabi yeni nesil lpg kitlerinde bu sıcaklık değeri aracın kendi ECT sinden okunur ) . buna istinaden örneğin lpg moduna geçiş sıcaklığınız programda 40 derece'ye ayarlı ise, ya aracın motor soğutma sıvısı sıcaklığı 40 dereceye ulaşmıyor ( lpg regülatörü üzerindeki sıcaklıktan bahsediyorum, regülatöre dikkatlice elinizle dokunun soğuksa sebep budur ). eğer regülatör ısınıyor fakat araç hala gaza geçmiyorsa demekki bu sıcaklığı okuyan sensör düzgün çalışmıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam 30 dereceye ayarlı. Sanırım regülatör ısınmıyor. Sorun regülatörde sanırım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @OnurKarabıyık
O
6 yıl
Teğmen

regülatör ısınmıyorsa sorun su sistemindedir. demekki sıcak su regülatörün içerisinde dolaşmıyor.regülatörün içinin pislikten tamamen tıkandığını sanmam




Bu mesajda bahsedilenler: @Orada Olmayan Adam
O
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

O zaman su termostatina mı baktirmam lazım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.