Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
3835
Tıklama
0
Öne Çıkarma
TÜRKÇE YAMASI OLMAYAN OYUNLAR İÇİN ALTERNATİF ÇÖZÜM
O
6 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar.

Öncelikle ben android kullanıcısı olduğum için ios da böyle bir şey var mı bilmiyorum.Baştan belirteyim bu yöntem diyalog halindeki hızlı konuşmalar için değil daha çok metin tarzı yazılar içindir. Gelelim alternatif çözüm nedir konusuna. Gelişen teknolojiyle birlikte artık hepimizde akıllı telefonlar mevcut. Google teknolojisine ait olan çeviri (translate) özelliğini hepimiz biliyoruz. Bu teknolojiyi telefonlarda daha rahat kullanabilmemiz için google anrdoid telefonlara "Google Çeviri" programını çıkardı.(Google Çeviri Linki:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.translate )Eğer telefonunuzda yüklü değilse bu programı telefona yüklüyoruz. < Resime gitmek için tıklayın >

Daha sonra programı açıp sol orta kısımda bulunan kamera resmine tıklıyoruz. < Resime gitmek için tıklayın >

Açılan kamerada oynadığımız oyundaki metnin resmini çekiyoruz.Tavsiyem telefonu yan tutup fazla eliniz titremeden çekin. < Resime gitmek için tıklayın >

Ufak bir tarama işleminden sonra bu ekranla karşılaşacaksınız.< Resime gitmek için tıklayın > okla işaretlediğim "tümünü seç"e tıklıyoruz.

Daha sonra yuvarlak içine aldığım çeviri kısmına tıklıyoruz. < Resime gitmek için tıklayın >

Son olarak karşımıza bu ekran çıkacak :) < Resime gitmek için tıklayın >

Gördüğünüz gibi ufak tefek eksikle birlikte kaliteli ve anlaşılır bir dille çeviri yapıyor hemde kısa bir sürede :) Son olarak üst kısımda bulunan beyaz bölümde resmini çektiğimiz ingilizce yazıyı görüyoruz isterseniz oradaki yazıyı düzenleyebilirsiniz. Mesela benim yaptığım çeviride "Library" kelimesi aslında görevin ismi ancak çeviride sanki cümlenin ilk kelimesi olarak gözüküyor. İsterseniz üstteki beyaz kısımdan düzenleyip "Library" kelimesinin sonuna nokta koyarak cümleden ayırabilirsiniz.( Bazen bazı kelimeleri tam çeviremiyor bu gibi durumlarda yine üst kısımdan ingilizce kelimeyi elle düzeltebilir ya da resmi baştan çekebilirsiniz.) < Resime gitmek için tıklayın > daha sonra yuvarlak ile işaretlediğim bölümü seçiyoruz.

Ve gördüğünüz gibi çevirimiz daha anlaşılır oluyor :) < Resime gitmek için tıklayın >

Tropico 5 türkçe yaması bulamayınca kendi keşfettiğim bir yöntemdir. Hiçbir kimseden ya da hiçbir yerden alıntı değildir.

Güzel bir yöntem olmasına rağmen türkçe yama kadar keyifli bir oyun sunma şansı yok. Umarım Tropico 5 gibi yaması beklenen tüm oyunların yaması bir an önce çıkar.

Herkese iyi forumlar :)



(
6 yıl
Yüzbaşı

Akan diyaloglar için çözüm olamaz ama görevi anlamak oyun içi mektup veya notları okumak için yararlanılabilir tabi değindiğiniz gibi mükemmel bir kalite beklemekte mümkün değil.Sıfır İngilizce bilgisi olan biri için yine de alternatif bir çözüm denebilir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

X
6 yıl
Onbaşı

Oyundayken Steam'den TAB+SHİFT yapınca da google girebilir aynı yontemle kaptabiliyoruz, bu kadar uğraşa gerek yok


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
6 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Birkaç kelime ya da kısa bir cümle için pc'den google chrome açıp internette arama yapmak daha mantıklı tabi :) ancak tropico 5 gibi uzun cümlelerin geçtiği oyunlarda telefondan çevirmek daha hızlı ve daha mantıklı olur diye düşünüyorum :)




Bu mesajda bahsedilenler: @xohoos
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.