Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
821
Tıklama
0
Öne Çıkarma
FUJITSU SIEMENS
C
17 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

FS notebooklar nasıl bilen kullanan veya bilgi sahibi olan varmı?

Ekran kartları genelde paylaşımlı ama fiyatları baya düşük. Nedir ne değildir FS laptplar?



T
17 yıl
Teğmen

ben geçen yıl altın amd turion işlemcili parlak ekran bir laptop.Ekran kartım x300 128mb palaşımlı.genel olarak makineden memnunum çık uzun süre oyun onamama rağmen ısınma problemi yaşamadım.ama tavsiyen ne olursa olsun ekran kartı paylaşımlı olan makine almamandır.En azından belli bir kısmı paylaşımlı olmasın.Servise hiç gitmedim servisi nasıldır bilmiyorum.ama ekranı çok güzel kristal ekran ve çok rahat kullanımı.Hayırlı olsun


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
17 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

ekran kartını hiç karıştırmadan yorum yaparsanız sevinirim.

sorun çıkarıyolarmı? servis olayı nasıl? performans nasıl?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
17 yıl
Yüzbaşı

Ben de FS Pa 1510 kullanıyorum. Daha önce bir arkadaşa bu makine ile ilgili bir yorum yazmıştım şimdi onu buraya yapıştıracağım. Genel olarak markadan memnunum ama bunu kendi kuıllandığım makineye bakarak söylüyorum .Fakat forumu incelersen zamanında teknosa da satılan 2045 modelleri çoğu kişiye tabir yerindeyse kan kusturmuştu. Ama bu her modelde bu olacağı anlamına gelmiyor.

quote:

Kendim de kullanıyorum bu makineyi şu an. Gayet memnunum. arkadaşım istanbulda teknokolik adlı firmanın (ufotek) mağzasında sormuş şu an kampanya var sanırım yanında yazıcı+hoparlör+1gb hafıza kartı veriyorlar 1550 ytl sanırım. şu adresten bakabililrsin özelliklerinehttp://www.teknokolik.com.tr/urunler.php?malkodu=NB.FJ-PA1510.1

Arkadaş herdiyelerini almayacam peşin verecem demiş 1450 düüşrmüşerl fiatı ama ozaman makinenin fiatı 1580 civarlarında idi.

Şunu da belirtmek isterim. İhtiyaçlarını iyi belirlemelisin. Yani benim içiçn oyun pek önemli olmadığı içiçn ben akran kartına fazla özen göstermedim. Ama şimdiye kadar test ettiğim Red Alert 2, C&C Generals, NFSU1, gibi oyunları 1280x800 çözünürlükte sorunsuzca oynadım. 1 hafta sonra başka oyunlarıda deneyeceğim. Elektrik-Elektronik müh. okuduğum içiçn bana lazım olan mühendislik programlarını test ettim onlarıda gayet güzel sorunsuz şekilde çalıştırdı. Ve pil ömrü kesinlikle çok iyi ofis tarzı uygulamarlada 3 saate çok yakın şekilde kulanabillrsin. film falan seyredince 2saat 30 dakika civarlarına kadar gidiyor pili. Ama bu süreler kullanıma göre değişişyor. Başka bir başlıkta bu makine içiçn şunları yazmıştım


Alet gayet sesiz. Hatta üzerinde birde özel sesszilik tuşu var. O tuşa basıldığında cpu nun ve gpunun frekansalrını düşürerek ısınmayı azaltıyor ve fanın daha az devreye girmesini sağlıyor. Daha önce dizüstü kullandıysan bir nokta sana ters gelebilir. DVD yazıcı sol tarafta. İlk başlarda ben de garpisemiştim ama sonradan alışıyorsun. Üzerinde 3 USB ,1 Firewire ,1 VGA,1 S-Video çıkışı var. 1 de express card yuvası var 34\54 mm olarak geçiyor.Ethernet ve telefon bağlantıları zaten standart. Üzerinde gelen ramler Samsung marka. Hdd ise WesternDigital firmasına ait modeli ise WD1200Bevs. Dvd yazıcı ise LG marka GWA-4082 modeli. Pil süresi ise benim en çok sevdiğim kısmı. Abartmadan söyleyebililrm ki ofis tarzı uygulamalrda ömrü 3 saate (+-10 dk)çok yakın. Film falan seyredililrse yaklaşık 2 saat 20 (+-10) dk civarlarında gidiyor.İŞlemci sıcaklığı oda sıcaklığında 50 derece civarlarında seyrediyor ki bence normal. Hdd ise 40 derce civarlarında.

Upgrade edilebilecek bileşenler tek kapak altında toplanmış . Tek bir kapağı açarka işlemci ram hdd wifi kartı gibi bileşenler ulaşabililyorsunuz.Wi-Fi demişken
kablosuz ağ performansı gerçekten çok güzel.Kablosuz ağ kartı Atheros AR5005G marka. Şöle diyebililrm çevremde yakaladığım kablosuz ağlardan dsinyal seviyesi 1 kademedede olsa son derece hızlı şekilde bağlanabililyorum kartın sinyal gücü -90 db ye kadar izin veriyor. Ama sinyal -88db -84db arasında bile gayet hızlı.

Aslında bu ürünün incelemesini 1 hafta sonra forumda yapmayı düşünüyordum. Fotoğraflı bir şekilde

Eğer alternatif işletim sistemleri ile ilgileniyorsanız bir ekleme daha Pardus Linux ile bütün ekipmanlar (kablosuz ağ kartıda dahil) sorunsuz bir şekilde tanındı.


Yanında verilenler ise kullanım klabvuzları. ve onun cd si. nero cd si, microsoft works cd si cyberlink cd si vede engüzeli win xp home cd sinin birebir kpyası. Evet genelde firmalar bilgisayarlarla birlikte recovery cdleri verriler ve bu birebir kurulum cdsi olmazdı. Hdd istediğiniz gibi bölüp yanında gelen cd den kurulum yapabililrsiniz.

Yalnız bu noktada ufak bir pürüzle karşılaştım. Hdd istediğim gibi böldükten sonra sistem kurmaya kaltığımda sürekli sorunla karşılaştım herşey çok yavaş ilerliyordu. Bunun üzerine makinamım BIOS sürümüne baktığımda 1.03 olduğunu gördüm. Bunun üzerine 1.06 versiyonunu yükleyip kurulam geçtiğimde hem sorunlar halloldu hemde daha az ısınmaya başladı.

Şimdiye kadar aklıma gelenler bunlar. Aklınıza takılan biişler olursa yardımcı olmaya çalışacağım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muuzoo -- 22 Mart 2007; 16:32:38 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
17 yıl
Onbaşı

Arkadaslar forumdaki mesajlarin cogunu okudum fakat genede karar veremedim bide bilgili arkadaslara danisayim dedim. yurt disindayim ve acil olarak grafik ozellikleri ve ram`i yuksek. tabiri caizse desktop gibi laptop almam gerekiyor. Asagidaki bilgisayarlar arsinda kaldim. 17" olan biraz agir ama oburune gore hem ekran karti daha iyi hem ucuz.
bu fiyatlara gore kullanan arkadaslar dusuncelerini yazarsa sevinirim/ simdiden saolun.

saygilar


Fujitsu Siemens AMILO Xi 1526
- Core Duo T7200 2.00 GHz - 17" TFT
RAM: 2 GB - HD: 160 GB - DVD±RW (±R DL)
nVidia GeForce Go 7600
Bluetooth WiFi
4 kg
1300 €


Toshiba Satellite A100-383
Core2 Duo T7200 2.0 GHz - 15.4"
RAM 2 Gb DDR2 (2 x 1024)
HD: 160Gb SATA 4200rpm
DVD dual doble
nVidia GeForce Go 7300 512 Turbocaché
256Mb + 256Mb
Ses karti 5 en 1
Bluetooth
WiFi
2.8 kg
1387 €


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
17 yıl
Yarbay

Yaklaşık 45 gündür Amilo Pi 1505 Core2duo sahibiyim. Memnunum. Tüm işlerimi görüyor. Isınma sorunu yok. En yüksek 42 gördü. Vista'ya geçerken 512 olan Ram'i 1 GB yapacağız mecburen.

Bimeks'ten 899 $ + KDV almıştım. Alacak olanlara tavsiyem 1 GB Ram ve 120 HDD olanı almalarını öneririm. Bir çok yerde 939 $ + KDV satılıyor. Ben şimdi o konfigürasyona ulaşmak için 200 $ ödemek zorundayım.


Bu mesaja @bscol cevap verdi.
B
17 yıl
Yarbay

gecenlerde bende c2d makna kulandım gayet performanslı bir makinaydı fs ler 2045 serisinden sonra baya bi itibar kaybetti tekrar kendisine güveni nası kazanır bilemem


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
17 yıl
Binbaşı

sıemensten asus a terfı ettım 4 gun once sıemens modelını tam bılmıyorum eskı laptobumun 14'' dı 1 gb ram 256 ekran kartı falan... hıc memnun degıldım tamammen sorunlu makınalardı gorunuslerınıde sevmıyordum ama hedıye gelmıstı satmadıkta kullandık salaklık ettık 4 gun once sattımda asusa terfı ettım rahatladım
ısınma sorunu var mavı ekran sorunu var pılının omru kısa tavsıye etmem...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.