Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1036
Tıklama
0
Öne Çıkarma
RAM VE RYZEN SİSTEM UYUMU
K
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Vatan bilgisayar bellekler kısmında ramleri incelerken bazılarında ryzen uyumlu ibaresi varken büyük bir kısmında bu yazmıyor, her ram ryzen sisteme uymuyor mu?



K
6 yıl
Yarbay

Ramlerin çalışabilmesi için,işlemci ve anakartın desteklemesi gerek. Ryzen işlemciler için ddr4 tipi ram kullanmak gerek ve min 2133mhz hıza sahip olmalı diye biliyorum. DDR4 ve min. 2133 mhz'e sahip değilse ryzen işlemciye uyum sağlamıyor. Onun harici uyumludur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-8gb-flare-x-ddr4-2400mhz-cl16-1-2v-amd-ryzen-uyumlu-tek-modul-ram.html

yukarıdaki linkte ryzen uyumlu diye belirtirken aşağıdaki atacağım linkte ddr4 ve 2400 mhz olmasına rağmen ryzen uyumludur yazmıyor, ve ayrıca bir ramin altına gelen yoruma vatanbilgisayarın bıraktığı cevapta ryzen uyumlu ramlerde uyumludur yazısı vardır diğerleri anakarta göre uymaması söz konusu olabilir yazmış.

http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-8gb-ripjawsv-kirmizi-ddr4-2400mhz-cl15-12v-single-ram.html




Bu mesajda bahsedilenler: @KASAP1910
K
6 yıl
Yarbay

Hocam attığınızın ilki amd için özel üretimmiş,belki amd ile daha yüksek performans veriyordur standart ramlere göre. Ama ilki ile ikincisi arasında ddr4 ve 2400mhz olması durumundan bir fark yok,2si de uyumlu çalışır.



J
6 yıl
Yüzbaşı

AMD Ryzenler ilk çıktıklarında anakartlartları (desteklemesine rağmen) 3000-3200 MHz lik RAM leri çalıştırmadı ve çoğu RAM fabrika çıkışlı 3000-3200 MHz olmasına rağmen kullanıcılar RAM leri 2133 MHz olan ddr4 başlangıç hızında kullanmak zorunda kaldı .Bundan dolayı RAM üreticileri bu sorundan dolayı RAM leri AMD anakartları uyumlu özel üretmeye başladılar G.Skill FlareX RAMler gibi bu RAMler fabrika çıkış hızında çalışabiliyorlardı . Fakat ondan sonra anakartlara AGESA adı altında bir update geldi ve artık çoğu RAM AMD uyumlu üretilmiş olmasa bile eğer anakartın memory QVL listesinde yer alıyorsa fabrika çıkış hızına overclocklanabiliyor diye biliyorum . Yine de işim garanti olsun riske atmayayım diyorsanız AMD uyumlu yazan RAMlerden alabilirsiniz eğer Ryzen sistem kuracaksanız , ve ryzenler yüksek MHz değerlerini seviyorlar tavsiyem 3000-3200 MHz ayarlarında RAM seçmeniz .



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.