Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
596
Tıklama
0
Öne Çıkarma
AMD Torrenza ve Fusion ile ilgili sırlarını açıkladı
A
17 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

AMD'nin Torrenza projesiyle yapmak istediği, var olan mikroişlemcilerden daha etkin bir ürün ortaya koymak.Bu hafta içinde AMD Cebit'te Torrenza ile ilgili daha çok bilgi verdi.

AMD'den gelen son açıklamalara göre yeni nesil işlemcilerde entegre edilmiş hızlandırıcılar gömülü olacak.Torrenza sisteminde ise hızlandırıcı ve hızlandırılmış mikroişlemciler için en az iki soket bulunacak.

AMD tarafından planlanan bir diğer proje, Fusion, GPU hızlandırıcısına veya GPU'yu aynı bilgi mikroişlemcide hatta aynı silikon yapıda birleştirmeyi amaçlıyor.AMD bu sistem için hali hazırda altyapısını Stream Computing Initiative ile birlikte yürütüyor.

Torrenza ise yeni gün yüzüne çıkmaya başladı. Torrenzanın soketler yardımıyla entegre olabilen verisyonun yapımına başlandı bile. Torrenza platfomunu kullanarak süper bilgisayarlar yapılması planlanıyor.

Bunların yanısıra mikroişlemci soketleriyle sınırlı bir yapı değil; aynı zamanda grafik hızlandırıcılarına da takılabiliyor.

Torrenza'ya karşılık olarak Intel'de açık yapılı hızlandırılmış platformlar üzerine çalışmakta.

Torrenza gibi platformlar klasik bilgisayar anlayışını değiştirecek gibi.



_
17 yıl
Yarbay

Bu firmalar danışıklı dövüş mü yapıyor aynı teknolojileri veya benzerlerini aynı zamanlarda çıkartıyorlar nedense


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
17 yıl
Yüzbaşı

Xilinx'in (http://www.xilinx.com/) yıllardır yaptığı ama sadece üst düzey donanım ve yazılım bilgisiyle kullanılabilen programlanabilir işlemci sistemlerinin iki büyük chip üreticisi tarafından uzak da olsa gelecekte genel kullanıcıların da yararlanabileceği sistemler haline gelmesi -en azından kuramsal olarak- çok sevindirici bir haber. Ati'nin alınması GPU'nun CPU ile entegre edileceğinin üstü kapalı müjdesi olmuştu zaten değil mi?

http://www.btturk.net/showthread.php?p=101595#post101595





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet_Han -- 20 Mart 2007; 16:56:49 >

M
17 yıl
Yüzbaşı

amd'nin cpu uzerindeki 3dnow komut seti destegi bu isin zaten uygulamada da hali hazirda bulundugunu gosterir. benim soylemeye calistigim atinin goruntu ciplerinin cpu ile fiziksel olarak butunlesmesi. bu is ne duzeyde olacak bilemem ama en azindan haberden anlladigim kadariyla fiziksel butunlestirmeden cok anakart uzerinde cpu gpu fpu artik ne kadar processor - coprocessor varsa bulunacak gibi. bu bence su acidan onemli: her coprocessor kendine dusen isi yapacak ve daha az enerji tuketimi (daha dusuk saat hizlari uzmanlasmis ve isine odaklanan islemcilerin islerini yapmasina yeterli olacaktir) ile daha stabil ve verimli sistemler olusturulabilecek.


http://www.btturk.net/showthread.php?p=101720&posted=1#post101720





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet_Han -- 21 Mart 2007; 0:29:53 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
17 yıl
Binbaşı

amd birşeyler yapıyor ama halen gizli saklı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
17 yıl
Yüzbaşı

işlemlerde birbilerine yardım edecekler,grafik işlemlerinde gpu yetmezse cpu yardım edecek normal işlemlerde cpu ya gpu da yardım edecek kısaca burada anlatılmak istenen bu herhalde



K
17 yıl
Binbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: forious

Bu firmalar danışıklı dövüş mü yapıyor aynı teknolojileri veya benzerlerini aynı zamanlarda çıkartıyorlar nedense


hayır ikiside sürekli en iyi için araştırma halinde fakat pazardan düşmemek için gizli çalışıyorlar ve piyasaya biri sunduğunda diğeride gizli olan bilgileri gün ışığına çıkarıyor



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.