Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
920
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Çöken Bios'u Kurtarma
F
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar. Elimde Gigabyte Aorus X370 Gaming 5 ve Ryzen 5 1600 işlemci bulunmakta. Bugün kardeşim bilgisayarı uykuya aldıktan sonra tekrar açınca anakarttaki ışıkların hiçbirinin yanmadığını, sadece altta bulunan CPU LED'in yandığını gördüm. İlk önce parçaları değiştirip denedim ve sorunun BIOS'tan kaynaklı olduğunu gördüm. Her nedense Main Bios zarar görmüş, Gigabyte sağ olsun çift bioslu anakartı sayesinde yedek biosa geçtim ve bilgisayar sıkıntısız açıldı.

Benim sorum şu: Ana biosu bir şekilde kurtarabilir miyiz?



W
6 yıl
Yüzbaşı

Hocam, en mantıklı çözüm servise gönderip birinci biosun bios güncelleme sonrasında bilgisayarın açılmadığını söylemek olacaktır. Böylece garanti kapsamında onarılıp size geri gödnerilecektir. Diğer ve zor bir yöntem ise anakartınıza ya da biosunuza uygun hardware flasher bulmak ve onunla düzeltmektir. Bios çıkarılabilir ise yeni bios alıp eskisini çöpe atıp yenisini takıp kullanabilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wakari_mayo -- 26 Aralık 2017; 12:9:30 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.