Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
43
Cevap
1310
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Sizce bazı oyunlar'a kıyak geçilip, bazı oyunların da hakkı yeniyor mu? Zelda vs Ac Origins
S
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

''Ac ile Zelda'yı mı kıyaslıyor lan bu çepiç dur ben şunun bi ağzının payını vereyim'' diye giren arkadaşlar, sizde hoşgeldiniz.
Beyler bir hafta önce switch'im geldi tabi haliyle zelda'yıda kaptım hemen.O ara Ac'de ps store indirimlerinden tedarik ettim.İkisinide aynı dönem
oynamaya başladım. Yaklaşık 25'er saat oynamışımdır. Bu arada şunu da söyleyim ve bilen bilir, Nintendo'ya her zaman ayrı bir sempatim olmuştur.

Ac'yi oynarken uzun yıllardır hissetmediğim bir şey hissettim. Oyunun başına geçince zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum. İşe geldiğimde
eve gitsemde şu oyunu oynasam diye bekliyorum vb... Atmosferi,grafikleri,açık dünyası uzun zamandır gördüğüm en güzel oyun. Ya dedim bu oyunun metacritic ortalaması kaç acaba??
Bir baktım hayret ettim. Benim beklediğimin çok altında hatta gamespot'un incelemesi oyuna baya baya geçirmiş...

Zelda ise gerçekten ayrı bir dünya ancak bana bir ac'nin verdiği keyifi vermedi...

Şimdi acaba ben oyundan mı anlamıyorum? Yoksa bu iş tamamen kişisel beklentiler ve zevklerlerle mi alakalı? Yoksa bazı oyunlar kendi şöhretinden yararlanıp
bazılarınında hakkı yeniyor mu?



Switch'e çıkan mario ve zeldayi oynamadım o yuzden onlar hakkinda bir yorum yapamayacağım ama wii u'ya çıkan zelda ve marioyu pc'de emulator ile oynadım. Evet güzel oyunlar ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı GT_55 - 6 yıl +8
Origins'i oynamadım, En son oynadığım AC oyunu Black Flag'dı, bazı mekaniklerinden hoşlanmadıysam da keyifle oynamıştım kendisini. Origins ise, şu an için, 'oynanacaklar' listemin Nier Automata, Shadow of War ve Xenoblade Chronicles 2 oyunlarından sonra 4. sırasında yer alıyor. Bu da en az 6 ay sonra oynayabileceğim anlamına (evlenmeyin) geliyor. O yüzden pek ahkam kesemeyeceğim şu anda. Onun yerine Switch ve Zelda'dan bahsedeceğim çok kısa.

Switch güzel bir oyuncak; kesinlikle 'overpriced' ama bütçe ayırabilene çok büyük bir imkan sağlıyor; Zelda'yı yatağa almayı
Yoruma Git
Yorumun Devamı thausael - 6 yıl +5
Arkadaşlar çok güzel objektif yorumlar okuyorum, lakin aralarda öyle saçma fanatik yorumlar var ki :) Adam iki güzide oyundan birine yorum yapacak, birinden birine çö...
Yoruma Git
Yorumun Devamı oyuncu11790 - 6 yıl +4
G
6 yıl
Yarbay

Switch'e çıkan mario ve zeldayi oynamadım o yuzden onlar hakkinda bir yorum yapamayacağım ama wii u'ya çıkan zelda ve marioyu pc'de emulator ile oynadım. Evet güzel oyunlar , kesinlikle kötü değil ama şunu gördüm, nintendo oyunlarında bir overrated olayı var. Gereğinden fazla , abartılıyor. Gereksiz çok yüksek puanlar veriliyor. Sonra bu beklenti ile oyunu oynayan insan bumuymuş demeye başlıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
6 yıl
Yarbay

Nintendo tarafi tamamen lux gibi bir izlenim yaratilmaya calisiliniyor. Satis mağazalarina bakarsaniz fiyatlarin olmasi gerekenden cok daha fazla sisirildigini görürsünüz. Herkesin kendi zevki ancak ps pro ile ayni ucrete sahip bir konsolu sirf mario ve zelda icin almam. Alan kisilerin de kendilerini farkli gosterme cabalari icerisinde oldugunu düşünüyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Z
6 yıl
Yarbay

Ac denen oyun Zeldanın yakınından bile geçemez



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
T
6 yıl
Yarbay

Oyunlarda sanatsal öğelere de bakmak lazım. Oyunlarda yaratılan dünya, senaryo, müzikler hepsi bir bütün. Birde kişiden kişiye oyundan oyuna alınan haz değişir. Ama genel itibari ile bu saydıklarımdan daha fazla veri ile 2 oyunu da karşılaştırırsak zelda açık ara önde bir oyun.



P
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: zack06

Ac denen oyun Zeldanın yakınından bile geçemez

Kişiden kişiye değişecek bir durum. Birde önyargısız yaklaşmak gerek. Ki ben AC den 2. oyundan sonra nefret eden aşırı önyargılı biriydim. Şu Origin'i alıp bir oynadım kendi kendimi möt ettim adeta.. Zelda'da güzel oyun ancak bende arkadaş gibi aynı hissi alamadım. Origin AC oyunu değil bence o kadar iyi ....



S
6 yıl
Yarbay

Kişinin hangi oyunlardan keyif aldığı ile alakalı tamamen subjektif bir olay. Ama nintendo nun konsol dünyasının iphone u olduğu bariz tavrından belli. Kitlesi de farklı belki o kitlenin içinde konsolu ve oyunlarını alarak farklı olduğunu yansıtmaya çalışan da olabilir. Nuri ceylan filmleri gibi adam tepeden ormana doğru bakarken filmi bırak oynasın tuvalete gir çık bakkala git ekmek al yemeğini ye gel adam halen aynı noktaya mal mal bakıyor halde bulursun kuş ve rüzgar sesinden başka bişey yok ama bu olduğundan farklı gösterilmeye çalışılıyor yani o filmi izlemek izleyen ayrıcalıklı mevzusu halbuki fıs. Adamın bakışından milyon tane anlam çıkarmaya çalışan tipler mi dersin...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
6 yıl
Yüzbaşı

Zelda'yı Mart ayında çıktığı dönem iki ay kadar toplamda 150 saat kadar oynadım. AC Origins'i oynamadım. Zelda 150 saat boyunca beni hiç sıkmadı. Oyunun her yerinde hiç anlatılmayan detay kaynıyor. Zelda'daki yapay zekayı hiçbir oyunda görmedim. Bu olabilir mi acaba diye denediğim pek çok şeyin oyunda yapılabilir olması beni uzun süredir bir oyun mekaniğine şaşırmama neden oldu.

AC'yi oynamadım ancak Witcher gibi yan hikayelerin dolu olduğu söyleniyor. Zelda'nın hikayesi ise hep aynı konsept üzerine gidiyor biliyorsunuz. Ancak açık dünyada hiç görmediğim pek çok mekaniği taşıdığı için Zelda'nın aldığı puanları hak ettiğini düşünüyorum.

AC Origins'te daha önce hiçbir oyunda görülmeyen yeni mekanik var mı yok mu oynamadığım için bilmiyorum açıkçası.



D
6 yıl
Yarbay

Şu Zelda yı bi deneyimlemek isterdim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İ
6 yıl
Teğmen

Nintendo fiyat konusunda her zaman çok tutucudur. Kaç yıllık 3Ds Exc oyunlarının fiyatları bile çıktığı yıllardan buyana neredeyse aynıdır. Kıpraşmalar cihaz çıktığından beri var ve Yeni yönetim anlayışla beraber bunu değişeceğini düşünüyorum. Ama PS4+Vita olduğu ve bekleyecek pek sabrım olmadığı için Zelda, Mario Odyses ve Mariokart 8 oyunlarını bitirip cihazı satmıştım.



Overrated konusunda oyun özelinde yorum yapmaktan ziyade, nintendo konsollarına çıkmış oyunlarda genel olarak fazladan ortalama 1 puan verildiğini düşünüyorum.



Wii, wii u oyunlarının metacritic ortalamalarına bakarsanız diğer konsollarda olsaydı 7 bandında olması gereken bir çok oyunun 8-9 puan bandında olduğunu görürsünüz.



Switch içinde bu değişmeyecektir. Overrated (şuna bir Türkçe isim bulalım) puan çok göreceğiz. Özetle diğer oyunlara az puan vermiyorlar aslında. sadece Nintendo tarafında ciddi bir puan abartaması mevcut ve görünen o ki öyle de devam edecek.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

C
6 yıl
Yarbay

Japon çöplerinin şişirilmesinden kaynaklı klasik bir durum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
6 yıl
Yarbay

15 çeşit zelda var ve sadece 1 tanesi üzerinden zeldayı yorumlamak yanlış olur ben 10'a yakın zelda oyunu oynadığım için o şekilde yazdım ayrıca Ac'nin de bütün serisini oynadım son çıkan da var ve daha başlamadım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
6 yıl
Yarbay

Sadece bu oyun değil bir çok oyunda yaşanan bir durum, bana göre nedenleri medya sektöründe markayı sevenlerin fazla olması ve bu kişilerin finanse edilmesi olduğunu düşünüyorum bu sadece Nintendo değil diğer büyük markaların oyunlarıda aynı şekilde destekleniyor.



S
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Her yorumu zevkle okudum, forum'un kalitesi düştü zannediyordum ama hala zehir gibi arkadaşlar mevcut. Ac'yi oynamayanlara tavsiye mutlaka alıp deneyin,pişmman olmazsınız kesinlikle.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
6 yıl
Yarbay

Evet herkes çok övüyor ve 1 senede değil de 2 senede yapılan bir ac oyunun bu denli güzel oluşundan bahsediliyor. Şuan için wolfestein 2 oynuyorum ve ondan sonra divinty'e başlayacağız o da bitince ac'yi oynayacağım güzel olacağı kesin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @shalashaska
N
6 yıl
Yüzbaşı

Birden fazla Zelda oyunu oynayanlar bilir. Zeldaların verdiği deneyim gerçekten farklı. Her oyun birbirinden farklıdır. Bambaşka mekanikler taşır.

Bugüne kadar hem el hem de normal konsolda pek çok zelda oyununu bitirdim. Gerçekten her birinden ayrı keyif aldım. Bilemiyorum belki nostalji hissi falan nedeniyle bana farklı geliyordur. Zelda her oyunu yeni bir mekaniği oyun dünyasına armağan eden bir seri olduğu için önemli. Dolayısıyla bu serinin incelemelerini bu kapsamda ele alınmalı. AC serisinden de 3-4 oyunu deneyim ettim. AC 3 dışında bitirebildiğim oyun olmadı. Bence birbirinin aynısı oyunlardı.

AC Origins'in diğer AC'lere göre başka bir oyun olduğu belli oluyor. Ancak AC Origins'i çıkış döneminde alıp oynamayı düşünmediğim için kendisi en iyi ihtimal 2018 yazında en kötü ihtimalde 2018 yılı sonunda deneyim edeceğim.

Benim için bitirilmesi gereken sırada bekleyen pek çok oyun var.



Y
6 yıl
Binbaşı

Son AC oyunlarının kendilerini tekrar eden niteliklerde olması ve Ubisoft tarafından geliştirilen bazı oyunlara gelen olumsuz tepkiler sebebiyle AC Origins de olumsuz bir başlangıç yapmaktan kaçınamadı.

İlk AC oyunundan beri neredeyse her oyununu oynamış olduğum seriye artık ilgi duymuyorum, insanların da genel olarak tutumu böyle.

Bence ateşi çok çabuk sönen bir oyun oldu, daha önce hiçbir AC oyunu medyadan bu takar çabuk silinmemişti.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yo_Sun -- 20 Aralık 2017; 18:40:25 >

G
6 yıl
Yarbay

AC Unity ile Syndicate aldım bugün 90TL ye geldi bakalım öyle kötü bir oyunlar mı bende oynayım :)

Ayrıca ben aşırı AC Fanıydım zamanında ama Black Flag'dan sonra bu iki oyunu yerden yere vuran forumda arkadaşlar vardı ondan sonra AC'den soğudum. Origins çıktıktan sonra yine AC oynayasım geldi.

AC'yi en büyük sevme nedenim tarihi atmosferi çok güzel yansıtıyor adamlar.



M
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: zack06

Ac denen oyun Zeldanın yakınından bile geçemez

+999999999999999



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

T
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: C-TRanger

Japon çöplerinin şişirilmesinden kaynaklı klasik bir durum.

-1 verecem başka söze gerek yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.