Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
580
Tıklama
0
Öne Çıkarma
işletim sistemi seçimi (gerçekten arada kaldım)
R
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

merhabalar. elimde samsungun amd a10 4600m işlemcili amd h7600m+7660g dual ekran kartlı 8gb ramli 4 senelik bir modeli var.

ben bu bilgisayarda win8, 8.1 ve win10 kullandım. sorun şu ki bu eski bir laptop ve samsung neredeyse laptoptan elini tamamen çekti. bu da demektir ki win10 da ne bios update görünüyor, ne markaya uyarlanmış performans ve kişileştirme programları ne de optimizasyon ayarları.
baya bi araştırdım windows7 konularını, windows10 un her türlü iyi olduğundan bahsedilmiş. fakat ben windows 10 kullanırken 8gb ramin 4.5gb ını donanıma ayrılmış gösteriyor. bios güncelleme vesaire yapamadığım için de buna başka bir çözüm bulamadım. geriye kalan 3.5gb ramin 1gb sistem kullanıyor yaklaşık. ben de oyunlara 2gb gibi saçma bir rakamla girmeye çalışıyorum. farkındayım bu eski bir laptop ama elimden daha iyisi gelmiyor. e böyle olunca haliyle win10 pek stabil olamıyor benim için.

şimdi windows 10 ve dx12 mi daha iyi olacaktır benim laptopum için yoksa win7'de daha stabil bir kullanım ve dx11 mi? bir de win7 de oyun ve donanımsal güncellemeler sıkıntı çıkartıyor mu yoksa hala win7 destekli üretiliyor mu update'ler?



G
6 yıl
Yüzbaşı

Cihazın için en iyi sistem windows 7. W10 iyi diyenlere bakma sürekli güncellenen ve her güncelleme sonrası yaşanan hatalarla başın çok ağrır. Win7 rahat güncelleme derdi yok zaten stabil.. Oynayamayacağın tek oyun sadece DX12 desteği veren oyunlar olur ki bu oyunların sayısı çok az. Optimize yapılmış bir windows 7 maksimum 800mb ram tüketimi yapıyor bu da en az 1 gb kazancın olacak demek.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
6 yıl
Binbaşı

Aynı makinenin intel işlemcilisi var bende. W10 kullanıyorum 1.2 gb ram kullanımı var boşta. Sizde nasıl o kadar çok?

Edit: 6 gb ram var hepsini kullanabiliyorum sizde neden 4.5 gb donanıma ayrılmış çözemedim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamdibey1 -- 17 Aralık 2017; 4:24:42 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
6 yıl
Yüzbaşı

w10 u 32 bit olarak mı kurdunuz ? 32 bit max 4 ram destekler.



R
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

bu konunun varlığını bile unutmuşum. hortlatmış olacağım biraz fakat donanım belleği sorununu çözdüm. artık sadece donanım 550mb bellek yiyor, herkeste olduğu gibi. buna rağmen win7 mi tercih etmeliyim yani?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.