Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
885
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Laptopta telefon kulaklığı kullanma sorunu
A
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,

Arkadaşlar laptopta bir sorun yok, kulaklıkta da yok. Sorunum şu cep telefonumda kullandığım mikrofonlu kulaklığı iş yerindeki laptopta kullanmak istiyorum. Kulaklığı taktığımda sesler böyle CD'de çizik olur da ses böyle kayık gelir ya o tarz bir şekilde geliyor. Cızırtı felan değil sadece bulanık geliyor ama mikrofonun üzerindeki düğmeye basılı tutunca ses normal geliyor. Bunu düzeltmemin bir yolu var mı? Teşekkürler.



C
6 yıl
Yarbay

Yıllar önce laptop için aldığım kulaklıkta aynı sorun olmuştu, ben kulaklığı söküp o anahtarı devreden çıkartıp kabloları direkt lehimleyerek kullanmıştım. Fakar sökmeden de şöyle yapabilirsin düğmeyi temas edecek şekild basılı tutarak banlayıp veya yapiştırıp kullanabilirsin, tabi yapıştırırsan kulaklığı telefonda tekrar kullanamazsın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 7 Aralık 2017; 11:29:40 >

İ
6 yıl
Yarbay

Laptopun girişi combo ise( mikrofon ve kulaklık bir jakta, genellikle CTIA'dır.)CTIA kulaklıkların çalışması gerekir. Kulaklık ve mikrofonun ayrı olduğu girişlerde telefon kulaklığı pinler tam denk gelmediği için çalışmamaktadır. Dediğim gibi kulaklık ve mikrofon ayrı girişlerse bu kablo işini görecektir. Fakat şunu eklemek lazım: Telefon kulaklıklarında iki farklı standart var, OMTP ve CTIA, bu sebeple ayırıcıyı satın almadan önce denemek veya iade garantisi almak lazım, OMTP kulaklık için olan ayırıcı CTIA kulaklıkla( ya da tam tersi) çalışmaz.
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 7 Aralık 2017; 22:56:48 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ArdiaroS
S
6 yıl
Yarbay

o kulaklıkların ortasında mikrofon tusu gibi bir şey var ona basılı tutunca düzelir sanırım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
6 yıl
Yarbay

Evet doğrudur, mikrofon tuşunun yaptığı geçici olarak mikrofonu şaseyle kısa devre etmek. tuşun etrafı bantla sarılarak basılı kalması sağlanabilir.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @samtiger
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.