Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
856
Tıklama
2
Öne Çıkarma
ülkemizin en büyük sorunlarından birisi sahte ürünlerin piyasada olması
B
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Son zamanlarda dikkatimi çeken bir durum giyim gıda elektronik eşya her alanda piyasada sahte FASON ürünler dolaşıyor sözde ilgili diye bildiğimiz kurumlara şikayetler yapılıyor ve bu kurumların ilgili şartnamesinde 15 gün içinde incelemenin yapıldığına ve sonucunun olumlu ya da olumsuz sonuçlanacağı beyan edilmektedir fakat kesinlikle sonuçlanmamaktadır.

Antalya ŞARAMPOL caddesinde Et satan bir firma var ama firma bilgileri araştırıldığında tabelasında ifade edilen firma ile hiç bir şekilde ilgi ve alakası yok lakin firmanın vergi levhasında bahsi geçen firma yerine başka bir firmanın ünvanını kullanarak tabela asmış. Gıda bakanlığına ilgili firmanın bozuk et satması ve ayrıca bahsettiğim durumdan bahsettim ne inceleme yapıldı ne de kontrol firma hakkında.

Hadi orası cesaret edemedi ıdısının vıdısı var arada bari sahte ticari unvan kullanımı nedeni ile işlem yapılsın o da yok ne biçim iştir anlamıyorum sonra deniyor ki x firma bozuk ürün sattı ama gerçekte alakası yok maalesef.

Aynı benzer durumda elektronik ürünlerde de benzer durumla karşılaştım Fason merdiven altı üretim Asus firmasına sözde ait olan ama kesinlikle ait olmayan ürün satan firmaya denk geldim firmayla benim bağım yok komşunun aldığı bilgisayarda işletim sistemi kurarken fark ettim kutuda asus yazıyor gt730 ama Windows ortamında kart 620 olarak çalışıyor ve sürekli olur olmaz mavi ekran geliyor kartın üzerinde 1 tane asus logo ve sembolü yok sadece made' in prc ibaresi var seri bile yok. Asrock firmasına ait ana kartların sahte olanları var piyasada. Büyük ihtimalle yakın zamanda N11 firması ile ilgili yakında dava açılması da söz konusu olabilir.

Aynı benzer durumların N11 Hepsi burada ve diğer kurumlarda da olduğunu tespit ettim Firmalar ilgili şikayetleri kesinlikle dinlemiyorlar sahte satılan lisans anahtarları var ve MİCROSOFT buna hiç ses çıkartmıyor inanılır gibi değil ama BSA ile görüştüm yapabileceğimiz bir şey yok diyor. N11 üzerinden bu sahte lisans satanların yaptıkları vurgunu düşünün ve birde vergi ödemedikleri için verdikleri zararları.

Şimdi bu belirttiklerimden sonra ülkemizin zarar ettiği ve itibarının zedelendiği söylenmekte bunda bizler mi suçluyuz yoksa ilgili kurum ve devlet organları mı ? Vergi kaçırma bizde dolandırıcılık bizde ama hiç kimse devletten çözüm odaklı iş yapmıyor.

Ülkemiz çürümüş gitmiş leş kokuyor artık ve bu leş kokusunun kaynağı olanlar ise halen pişkin pişkin ticaret yapmaktadır. Konuyu özellikle buraya açtım çünkü ÜLKEMİZ ile ilgili bir durum bu tip basit görünen ama önemsiz diye geçiştirdiklerimiz ile kaybettiklerimiz önemli diye abandıklarımızdan çok daha fazla götürüsü var bu demek değildir ki diğerleri es geçilsin ama önemli olanlara ne kadar ehemmiyet veriliyor ise bunlara da ehemmiyet verilerek yaşanan VERGİ kaçırmanın önüne geçilip dur denmesi lazım.



Yav istanbulda et süt balık kurumu olmadığını bile haberden ilgili bakanlıkla beraber öğreniyoruz. İnsanlar sahte başta.


Bıraksınlar sivil ithalatı, araba almak istiyorsak gidelim ucu...
Yoruma Git
Yorumun Devamı BlackGhost12 - 6 yıl +4
2 gün önce 170 liraya makita taşlama aldım. Meğer çakmaymış.

Satanında aracının arka camında osmanlı tuğrası falan vardı.

Ne ara osmanlı torunları dolandırıcı oldu anlama...
Yoruma Git
Yorumun Devamı sissil - 6 yıl +4
bunu soyleyince kiziyorlar ama bahsettigin kisiler akpnin oy deposu. akp ne ki secmeni farkli olsun, secmeni ne ki akp farkli olsun?
Yoruma Git
Jeopol - 6 yıl +4
B
6 yıl
Yarbay

Yav istanbulda et süt balık kurumu olmadığını bile haberden ilgili bakanlıkla beraber öğreniyoruz. İnsanlar sahte başta.



Bıraksınlar sivil ithalatı, araba almak istiyorsak gidelim ucuza güzel bir araç alalım. Gidelim bize göre ucuza kaliteli et alalım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

onu yapan çıktı yurt dışından kilosu 3 tl' den 50 kg et alıp sokmayı deneyen oldu devlet el koydu. İlla bir halt varmış gibi 30 tl' lik alacaksınız diretmesi var devletin. Araç konusunda da illa % 80 bana vergi verin mantığı bu ülkenin ayağa kalkması çok zor sadece tüketim endeksli olduğundan. Bu kadar çok vergiyi x bir ülke alsaydı şu anda nirvanayı görmüştü hiç bir ülkede böyle saçma vergilendirme yok maalesef. Bizim görebildiğimiz ise ülke olarak hırsız arsız uğursuz dolandırıcılık daha da arttı.




Bu mesajda bahsedilenler: @BlackGhost12
S
6 yıl
Yarbay

2 gün önce 170 liraya makita taşlama aldım. Meğer çakmaymış.

Satanında aracının arka camında osmanlı tuğrası falan vardı.

Ne ara osmanlı torunları dolandırıcı oldu anlamadım.

Not: Orjinal makita da makita yazısının sağ üstünde yuvarlak içinde r harfi var.



J
6 yıl
Yarbay

bunu soyleyince kiziyorlar ama bahsettigin kisiler akpnin oy deposu. akp ne ki secmeni farkli olsun, secmeni ne ki akp farkli olsun?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Olur mu yaw onlar büyük dünya LİDERİ' nin adamları ayıp ettiniz şimdi işte :)) az çok herkes yaşıyor demek ki sorun şunu belirtmek isterim bu sorunlar varken bariz şekilde param yok deyip bağkur primi ödemesi yapamayan esnafın boğazına yapışmak sizce ne kadar doğru bir hamledir adam çalana değil hakkı ile iş yapmaya çalışıp başaramayana musallat oluyor devlet denen kurum.

Aklıma gelmiyor değil büyük usta Şener ŞENİN NAMUSLU NAMUSSUZ filmi şu anda yürüyen yapı bire bir örtüşüyor ta kaç sene öncesinden bu günleri görmüş adamlar.




Bu mesajda bahsedilenler: @Jeopol
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.