Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
690
Tıklama
0
Öne Çıkarma
100'lerce kondansatörü seri bağlayarak anlık yüksek akım alınır mı?
Ş
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar, 100 tane kondansatörü seri bağlasak ve diyelim ki 12 volt ile dc beslemeyle hepsini 12 volta çıkarsak.çıkışta 100x12 volt / yük direnci = çıkış amperi mi alırız ?



M
6 yıl
Binbaşı

Kondansatörleri seri baglarsaniz, paralel bağlı dirençler gibi toplam kapasitesi azalır ancak ortaya çıkan kondansatörün voltajı yüksek olur ayrıca kondansatörler eşlenik değiller ise balans devresi kullanmanız gerekir ki herhangi kondansatörün üstündeki gerilim seçilen değerin üstüne çıkmasın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahruti -- 12 Kasım 2017; 22:14:28 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
6 yıl
Yüzbaşı

kapasitorları seri bağlarsanız kapasiteleri çok düşer. paralel bağlarsanız ve 12v verirseniz, belli bir süre içinde dolana kadar enerji çekerler. her bırı 12V ile dolu ve kapasıtelerı bazında da akım verebılırler. bunun için kapasiteleri onemlı bır parametre. o şekilde verılınce de bırden tek seferde ıclerındekı enerjiyi yuke boşaltabılırler tabı



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.