Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
1095
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Merkezi Uydu Sistemi 350 Lira Masraf Açar Mı?
D
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba. Oturduğum sitede bizim bloğa ait merkezi uydu sistemi var. Apartman 10 daireli. Her daireye 1 tane kablo çekilmiş. Dün kanallar gitmişti. Bugün karşı komşu uyducu çağırmış. Adam bi parçasının yandığını söyleyerek 350 lira masraf çıkarmış. Bana çok fazla geldi. Ama belki de benim bilgisizliğimdendir. Sizlerden bilgi almak istedim. Bu merkezi uydu sisteminde 350 liralık masraf oluşma ihtimali var mıdır? Saygılar.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

D
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: maczone

Eğer herkeste yayınlar gittiyse açar. Santral yandıysa ve garantisi yoksa 10 dairelik santral bile olsa en ucuzu 150 lira civarı olacağından kurulum masrafı, işçilik v.s. 300-350 lira tutar. Santral yandıysa ve bu işlerden anlıyorsanız sizde alıp değiştirebilirsiniz. Ben size uygun fiyatlı ve 12 daire için bir santral bilgisi vereyim.

https://www.merterelektronik.com/Mersat-9-12-Sonlu-Uydu-Santral-Multiswitch,PR-43917.html

Bunları 2 çanak bağlanır ve 2 uydu izlenebilir eğer daha fazla uydu izleniyorsa o santraller daha da pahalıdır.

Eğer santralde sorun yoksa fiyat pahalı olabilir. Neyi değiştireceğini söylemesi en doğrusu olur. Eğer siz hariç bütün dairelerde yayın varsa santraldeki sizin daireye gelen port bozulmuştur, santralde boş port varsa sizin kablo ona takılıp ucuza iş halledilebilir, bütün dairelerde yayın gittiyse santralin değişmesi lazım.

Bizde Next Ye 17/32 S var. 32 çıkışlı (32 dairelik) ve en uygun fiyata toptancı merter elektronik satıyor. Bizim santral bozulsa 500'e Merter elektronikten alıp değişirim ama uyducu bunu değişmeye kalksa işçilik dahil 700-750 lira civarı fiyat isteyecektir.

https://www.merterelektronik.com/Next-17-32-Kaskatli-Uydu-Santral-Multiswitch,PR-46538.html

Çok teşekkür ederim hocam. Tüm dairelerin kanalları gitmişti. O zaman sizin dediğiniz gibi santral yanmış. Bilgilendirmeniz için sağolun.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

A
6 yıl
Yüzbaşı

İlk bakılması gereken adaptördür.Santral adaptörünüzü kontrol ettirin,Belki 10-20 tl ile kurtarabilirsiniz.




Bu mesajda bahsedilenler: @dincerZ
A
6 yıl
Yüzbaşı

Eğer adaptör değilde,santral yanmış veya yapılamaz ise;
En az 3 uydulu (türksat,digitürk,astra veya hotbird vb),10 daire ise 3*10 hat çekilebilen (32 li vardır) bir santral alın.Direk santraldan her evin 3 odasına kablo çektirin.(salon-oturma odası-mutfak).Biraz masraflı olacaktır ama sıkıntı olmadan izlersiniz. Next santral iyidir.



K
6 yıl
Yüzbaşı

Hocam..bizim apartmanda ki merkezi sistem hotbird çanağını,uyducu çağırıp ''19.2 derece Astra uydusu''na çevirtebilirmiyim?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @maczone
A
6 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: kmserdar

Hocam..bizim apartmanda ki merkezi sistem hotbird çanağını,uyducu çağırıp ''19.2 derece Astra uydusu''na çevirtebilirmiyim?

istediğiniz uyduya çevrilebilir.Tabi konumunuz uygun ise ve apartman sakinleri bir şey demezler ise



G
6 yıl
Binbaşı

Santralin kolay kolay yanacağını sanmıyorum ilk bakılması gerek yer adaptör. Ayriyetten çanak anten ayarıda bozulmuş olabilir veya lnbde.



R
6 yıl
Yarbay

Yüksek ihtimalle santralin adaptörü arızalanır ama bazen santral kısa devre yapabilir . B3nce 350 tl masraf olmaz cunki santral 400-500 arasi santral yansa 600 ister





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 30 Ekim 2017; 4:18:10 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.