Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
831
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Jean Paul roux okunur mu?
G
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Yanlış anlamayın ırkçı değilim ama adam fransız bir türkolog bu yüzden biraz çekiniyorum belki beni geride bırakan bir düşünce ama yine de tarafsız ve dürüst bir türkolog ve yazar mı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

U
7 yıl
Yüzbaşı

Son sınıf tarih öğrencisi olarak pek tavsiye etmem. Eğer yabancı araştırmacılardan Türk tarihi okumak istiyorsanız Laszlo Rasonyinin Tarihte Türklük kitabı, Peter Golden'inin Türk Halkları Tarihine Giriş, L.N Gumilov'un kitaplarını, Wolfram Eberhard'ın kitapları tavsiye ederim. Ayrıca Türk akademisyenden okumak istiyorsanız en temel kitap İbrahim Kafesoğlu'nun Türk Milli Kültürü kitabı.


Ekşi sözlükten alıntı : fakat şu notu belirtmeden de geçemeyeceğim; roux'nun kitapları genel okucuyu içindir. tarihçi değilseniz, çok derine inmeyecekseniz, üretimde bulunmayacaksanız, tek derdiniz öğrenmekten ibaretse roux size yeter. fakat akademik açıdan roux biraz basit kalır. chavannes yahut eberhard değildir. genellikle ana kaynakları kullanmaz. yazdıkları ekseriyetle orijinal değildir, derlemedir. roux'dan orijinal yorum alırsınız, bilgileri aktarmadır. Zaten çoğu akademisyende bu kişiyi önermez.



E
7 yıl
Yarbay

Roux yüzeyseldir. Tavsiye etmem.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.