Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
661
Tıklama
0
Öne Çıkarma
%25 devlet katkı
Ö
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,
Ailecek bu sisteme düzenli olarak para yatırmaktayız, yalnız aklıma birkaç husus takıldı, bilgili arkadaşlara sormak istedim:

1. Babam şu an 62 yaşında, 2013 den beri düzenli olarak para yatırmakta, bu sistemden emekli olabilmesi için gerekli hususlar tam olarak nedir?(mesela yaş doldurmuş, 10 yıl dolmuş) bu sistemden aylık maaş alabilir mi?

2. Ben şu an 22 yaşındayım, benim adıma da 2013 den ber para yatırılıyor, ben bu sistemden tam pay alarak emeklil olabilmem mümkün mü 10 sene sonunda? 54 yaşıma kadar bu sistemin hem ne olacağı belli değil hem de o zamana kadar para yatırılmaz diye düşüniyorum.

3. Şimdi, bu sistem dışardan bakıldığı zaman çok mantıklı durmakta, ooo %25 miii, hiçbir banka bu faizi vermşyoe gibi düşünebiliriz fakat bu katkıyı her ay sadece 1 kere alıp ana parayı aynı şekilde bırakıyoruz, enflasyon karşısında bu para değer kaybediyor. Bu yüzden bana parayı bankaya faize yatırmak daha mantıklı geliyor, sizler ne düşünürsünüz? Haaa, burda fonlardan da gelir elde ediliyor, sigortacımızın seçtiği fonlar bize ana para üzerinden %10-15 ekstra gelir sağlamış. Yine de devlet %25 vermemek için elinden geleni yaptığı insan bir kıllanıyor.

4. Sistemden ne zaman çıkabilir? Çıkış süresine göre alabileceğim para nedir?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.