Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
305
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ram sorunsalı?
F
7 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar iyi günler. Ben Asus rog gl702vm model notebook aldım. Bu notebook ile render almak istiyorum. Mevcutta 16 gb samsung üretimi tek slot 2400 MHz cl17 değerine sahip ram bulunmakta cihazda 2 slot var şuan diğer slot boşta duruyor. Ram kapasitesini 32 gb yapmak istiyorum ama Türkiye'de 16 gb samsung 2400 MHz cl17 değerine sahip ram bulamadım 8 gb mevcut fakat alırsam sorun yaratır mı diye düşünüyorum. Kingston 16 gb 2400 MHz ram ini buldum fakat cl 14 değerine sahip bire bir uyuşmuyor. Nasıl bir Yok izlemem daha doğru olur. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
7 yıl
Yüzbaşı

render hızını arttırmak için ram takviyesinin çok fazla etki edeceğini sanmıyorum. render hızını asıl etkileyen cpu'dur.

çünkü ram hesaplama yapmaz, onu yapan işlemcidir. ram sadece bilgisayarın geçici hafızasıdır. ram takviyesinin render hızını etkileyeceği durumlar ancak ramin cpu nun hızına yetişemeyeceği darboğaz yaşayacağı durumlarda filan gözle görülebilir olur.
ama senin ram hızın ve kapasiten zaten yeterli gibi duruyor.

bu yazdıklarım tamamen kendi tecrübelerimden yola çıkarak yapılmış yorumdur. ram araştırmasına girmeden önce bu dediğim konuyu detaylı bir araştırmanı öneririm.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
7 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Yorumların için teşekkürler hala araştırıyorum. En iyisi uygulayıp görmek.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funsal85 -- 7 Ekim 2017; 13:56:12 >

T
7 yıl
Binbaşı

Tam olarak butun isi cpu ya birakmak yanlis olur

ram gecici hafiza birimi tamam fakat renderde single ve dual kanal ram onemli direk %20 min performans demek.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sno
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.