Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
670
Tıklama
0
Öne Çıkarma
BESYO hakkında herşey
S
7 yıl
Er
Konu Sahibi

1 Besyo nedir
Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu ‘nun kısaltılmışıdır. Yüksekokul olmasına rağmen 4 yıllık eğitim verilmektedir. Toplumumuzda Spor Akademisi olarak da bilinen BESYO yurtdışında Physical Education and Sport Department (Fiziksel Eğitim ve Spor Bölümü) olarak geçmektedir.

2 Besyo neye göre öğrenci alır ?
Birinci şart YGS girmek . Besyo Tüm türkiyede suan 1 ünüversite hariç özel yetenek sınavıyla alır. bütün illerin yetenek sınavları farklıdır . hepsinin alım şartları farklıdır gelelim alım şartlarına

-- Herhangi bir ünşversite Milli sporcu , spor lisesi çıkışlılar , lisanslı sporcular ( lisans aktif olmalı ve ne kadar uzun süreli olursa o kadar iyi )
ve normal düz liseler yani bunların hepsi YGS ye girip üniversitenin şartlarına göre başvururlar

Örneğin : < Resime gitmek için tıklayın >
taboda öğretmenlik için kordinasyon parkuru yüzde 40 ygs yüzde 60 etkili antrönörlük için ise SÖP (SPORCU ÖZGEÇMİŞ YANİ LİSANS ) yüzde 80 etkili bu şartlara bakarak size en uygun ünüversitenin klavuzunu inceler ve o ünüversitenin sınavina girersiniz
örnek kordinasyon parkuru
< Resime gitmek için tıklayın >

Klavuzlar mayıs ayı gibi açıklanır sınavlar Eylül ayına kadar devam eder istediğiniz üniversitede sınava girebilirsiniz isterseniz 60 dan fazla besyo üniversitesi var hepsinede girebilirsiniz .
Besyo düşünen soruları olan ve yardımlaşma için yeni eklemeler yapacağım sorusu olanlara yardımcı olacağım .



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.