Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1331
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Chip Tuning veya Box Tuning
O
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bir çok yere sordum ve kafam karıştı. Chip tuningciler boxları, box tuningciler ise chip tuningi kötülüyor. Sorum basit. Aracımın özellikle düşük devirlerde biraz daha atak ve canlı olmasını istiyorum. Aracım 75.000 kmde 1.6 lt. 120 HP dizel. 130-135 hp civarına güç artışı yeterli. Torkda da aynı oranda artış, yakıt tüketiminde %5-10 arası azalma yeterli. Yakıt azalmasa aynı kalsa bile olur. En korktuğum iki olay motorun uzun vadede daha çabuk elden çıkması ve kömürlü tren gibi kara duman. Özellikle siyah dumandan nefret ediyorum. Hangisini yaptırmamı neden tavsiye edersiniz?



D
7 yıl
Yüzbaşı

al bir fitek sonra vutututuu


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bütün problemimi çözdün sağol.




Bu mesajda bahsedilenler: @debroglienindalgaboyu
B
7 yıl
Yarbay

Chip box kullandım yaklaşık 5 yıl. Bu süre zarfında 3 defa enjektörleri yedim. Kesinlikle yakıt sistemine zararı çok büyük. Box'dan dolayı enjektörlerin bozulduğunu çok geç anladım.
6 aya yakın yazılımlı araç kullandım, motor ömrünü kısalttığına inanıyorum. Her iki uygulamada da kara duman ziyadesiyle fazla.
Kısacası orijinalde kalın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Teşekkür ederim. Bu gidişle öyle olacak gibi duruyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Burhan
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.