Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
969
Tıklama
1
Öne Çıkarma
30-35 Bin TL Dizel Sedan Araba
T
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar. Şuanda 2007 model LPG'li bir Fiesta kullanıyorum. Fakat aracımı değiştirmeyi planlıyorum. Sebeplerim ise şunlar;

Çok kısa mesafeler arasında çok sık dur kalklı kullandığım için arabayı sıralı sistem devreye girene kadar genellikle geleceğim yere varmış oluyorum. 1 buçuk km de bir durup 1 saat orada park halinde kaldıktan sonra 1 buçuk km daha gittiğimi düşünün. Doğal olarak LPG'den faydalanmam pek ideal seviyede olmuyor ve yakıt masrafım artıyor. Bu yüzden dizel araç düşünüyorum.

Bagaj ihtiyacım var. Malesef Fiesta'mın bagajı bana tam olarak yetmiyor. Bu yüzden dizel bir Fiesta'ya geçiş yapamıyorum.

Bu durumdayken rotamı daha önce hiç tecrübem olmayan Symbol ve Linea'ya çevirdim. Bu araçlarla birebir tecrübem olmasa bile, 1.5 dci ve 1.3 multijet motor kullandım ve ikisinden de çok memnun kaldım. Fakat gerek Symbol gerek Linea, malzeme kalitesi olarak Fiesta'nın çok gerisinde. İki aracı da galerilerde inceledim ve çoğunda gerek teypte, gerek direksiyonda, gerek cam tuşlarında çok ciddi yıpranmalar gördüm. Benim aracım 2007 model olmasına ramen içi incelediğim 2012 lineaların hemen hepsinden çok çok daha iyi durumda. Bu da gözümü korkuttu açıkçası. 100 bin km yi yeni geçen, bakımları hiç aksatılmadan yetkili servisinde yapılmış, pırıl pırıl bir otomobilden geçmek istediğim araçlar değiller bütçemde birebir incelediğim araçlar.

Bu yüzden buraya danışmak istedim. Bu bahsettiğim modellerde, benim denk geldiğim araçlara has birşey midir bu yıpranma durumu? Özellikle Linea'da yaklaşık 6 tane arabanın hepsinde gözüme çarptı bu. Symbollerde Linea kadar çok gözüme çarpmadı ama onda da mevcut bu durum.

Başka modellere mi yönelmeliyim yoksa?

Aradığım özellikler şunlar;
Yakıt tüketimi düşük olsun.
Bakımlarını düzenli yaptırdığım sürece başımı ağrıtmasın.
Sedan olsun(ekstra büyük bagaj hacmine ihtiyacım yok, ancak HB araçta istediğimi bulabileceğimi sanmıyorum).


Chevrolet ve Hyundai düşünmüyorum. Şimdiden teşekkür ederim.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.