Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
992
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İşlemci Alçaltma
E
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba, hp dv3 4100st dizüstü bilgisayarımda i7 720qm işlemci bulunmakta.
Ben bu işlemcinin çok ısınmasından rahatsızım termal macunu değiştirilmiş ve fan son hızda çalışmasına rağmen kullanırken sıcaklık 70/80 C civarında dolaşmakta ve bu durumdan dolayı zaten ısınma sebebiyle bozulan gpu yüzünden yeni anakart aldığım için bu soruna bir çözüm arıyorum. http://www.cpu-world.com/Sockets/Socket%20G1%20(rPGA988A).html
bu listeye baktığımda takılı olan i7 720qm 45nm ve 45 TDP değerlerine sahip. Benim düşündüğüm i3(32 nm/TDP 35W) veya i5'in en alt seviyesinde(32nm/35W) ikinci el bir işlemciyle değiştirmek. Fakat şu anki işlemcimde dahili gpu yok fakat i3'te var soketleri aynı olmasına rağmen sorun yaratır mı? 45W ile 35 TDP arasında beklediğim sıcaklık farkı oluşur mu? eğer olursa performans konusunda bir sorun yaşayacağımı düşünmüyorum tek kullanımım internet tarayıcı. Tavsiyeleriniz nelerdir?

Teşekkürler..



M
7 yıl
Yüzbaşı

Isınmadan dolayı işlemci mi değiştirmek istiyorsunuz?

Bu yüzden ise bu çözüm olmayacaktır. Isınan cpu değil Ati(amd) ekran kartı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: mila12

Isınmadan dolayı işlemci mi değiştirmek istiyorsunuz?

Bu yüzden ise bu çözüm olmayacaktır. Isınan cpu değil Ati(amd) ekran kartı.

Merhaba, işlemcinin ısınmasından dolayı düşürmeyi istiyorum. Speccy programından incelediğimde sıcaklık neredeyse her seferinde gpu nun yaklaşık 10 derece soğuk olduğunu görüyorum. Aynı işlemci modeline sahip başka bir bilgisayarım daha var qosmio x505 q830. 17 inc ve iki fanlı olmasına rağmen onda da ısınma sorunu var. İşlemcinin 45W ve 35W TDP arasında fark olur mu?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
7 yıl
Teğmen

Güç yöneticisinden max işlemci kullanımını %75e düşürün.Perf. biraz düşer ama Sıcaklık fark edebilir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.