Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
342
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Asus R9 380 Oyundaki Bozuk Çizgiler
N
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhabalar;

Asus r9 380 2gb modelini kullanıyorum... Sadece PUBG oyununda var bu sorun, başka hiçbir oyunda görmedim. Oyunda inventory kısmına geçtiğinde çizgiler değişiyor haritaya bakarken kayboluyor vs. Gpu Tweak programında overclock moddaydı, gaming moda aldım bu sefer ara sıra yapmaya devam ediyordu. Fan devirleri normalden yüksek serin çalışması için. Sorun tam olarak nedir ? nasıl çözebilirim ? yada ciddi zararı olur mu ?

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



J
7 yıl
Yarbay

diger oyunlarda sorun yoksa kartta donanimsal bir sorun yoktur.oyunun salakligidir surucusu cikmamistir daha yeni benim bildigim o oyun.17.7 surucusu cikinca deneyin.amd sevmeyen bir oyun mudur ama yazilimsal bir sorun.oyunun korsani varsa ben de kurayim asus 380 4gb var ama hic boyle hata gormedim iki senedir bu kartta.



K
7 yıl
Yüzbaşı

Ekran kartına yüklendiğinde böyle bir sorun oluyorsa bu iyi değildir. Fakat bazı yazılımlar ekran kartlarıyla uyumsuzluk yaşayabiliyor ve böyle basit sıkıntılar oluşabiliyor. Sorunu tam belirlemek için ekran kartını stres testinden geçirmeni öneririm.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

MSI Kombustor programını kullanarak gpu ve gpu belleğine saatlerce çeşitli testleri uygulayarak işkence çektirdim herhangi görüntü bozukluğu yada sorun çıkmadı... Bu yukarıdaki arkadaşımın söylediği gibi oyunla veya driver ile alakalı olduğu gösteriyor gibi. Fakat başka kullanıcılar yaşıyor mu bilemiyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ultrAslan4141
A
7 yıl
Yarbay

Bendede sadece Ets 2 ve Ats oyunlarında görüntüde bazı bozulmalar oluyordu. Bazen 10 dakika oynadıktan sonra oluyordu.Bazende saatlerce oynadığım halde hiçbirşey olmuyordu.Driver dan kaynaklı sanıp birçok driver denemiştim ama nafile.Donanımsal sorundan şüphelendim ama bu seferde diğer hiçbir oyunda yapmıyordu.Bir türlü anlam veremedim.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

G
7 yıl
Yarbay

r9 380 4 gb var bende bir sorun yok



D
7 yıl
Binbaşı

Yüksek ihtimal sürücü kaynaklı bir problem. Oyunlarda yazılımlardan dolayı bazen cpu-gpu-ram koordineli çalışmadığı zaman texture kaybı veya bozulması, ekranın altında bulanıklık oluşması, özellikle yeni oyunlarda fizik efektlerinde problemler görülebilir.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
7 yıl
Yarbay

Bende de 380 var, sorun yok bende. CPU+GPU stress test yapsana, olmadı yeni driverları yükle amdden.




Bu mesajda bahsedilenler: @Naykimayki
N
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Driver ve oyun güncellmelerini takipte kalacağım, yapacak bir şey yok... kartın 24 ay civarı garantisi devam etmekte, tek bir oyunda görülen problem için garantiye verip boşuna beklemek istemiyorum. O kadar stress testinde vs. sorunda çıkmadı.




Bu mesajda bahsedilenler: @ddsmurat
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.