Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
758
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Klima Dış Ünitesini Soğutmak
A
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Selam Arkadaşlar;

Daha önce yazdım galiba fakat binanın klimaların olduğu yer değiştiği için konu da değişme uğradı, şöyle ki;

Aşağıda gördüğünüz işaretlediğim yer evin içinde bildiğiniz oda ya da küçük balkon diyelim. Klima dış üniteleri burada duruyor, 12 kwa 6 port tek dış ünite var. Fakat Antalya sıcağında odanın ısısı %50 dereceyi buluyor, evdeki 5 iç ünitenin 3 tanesi Temmuz, Ağustos ayında hiç kapanmadan çalışıyor, ev boş olsa da klimalar çalışır durumda.

Sorum da burada başlıyor; burada oluşan sıcak havayı tahliye etmek elektrik sarfiyatını ve makinanın performansını etkiler mi, etkilerse buraya banyolarda kullanılan havalandırma fanlarından 2 tane taksam rahatlatır mı, tabi bu sefer de o fanlar belki elektrik sarfiyatını arttıracak.

Teşekkürler.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antiseptiq -- 5 Temmuz 2017; 12:41:46 >

U
7 yıl
Yüzbaşı

Merhaba,
Aslında dış ünitenin sağdan soldan arkadan 30 cm boşluk olması, önünde de 60 cm boyunca hiç bir şey olmaması gerekiyor ki fan hava alıp kondenser yüzeyindeki ısıyı atabilsin. Atamazsa da dediğiniz üzere performans ve yüksek tüketimde hissedilir/hissedilmez fark oluşturuyor.

Küçük banyo fanlarından ziyade daha tek olarak büyüklerinden veyahutta kantinlerde kullanılan şu mavi çerçeveli kırmızı fanların daha etkili olacağını düşünüyorum.

2 tane 25 watt'lık taksanız getireceği ek yük aylık 0,050 * 24 = 1,2 * 30 = 36 * 0,44 = 15,84 TL olur.
100 watt'lık şu kırmızı fanlardan bi tane taksanız 31,68 TL.



E
7 yıl
Yarbay

42 dereceyi geçen dış sıcaklıkta fanlar da iş gormeyebilir. Dış uniteyi şu püskürtmeli bir şey ile soğutmak daha karlı olabilir. Tabi su bağlantısı gideri falan varsa



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.