Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
43
Cevap
46175
Tıklama
0
Öne Çıkarma
En İyi Sigorta Şirketleri 2017
C
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar malum yeni çıkan yasa ile zorunlu trafik sigortasında tavan fiyat uygulaması gelmiş, dolayısıyla bütün şirketler aşağı yukarı aynı fiyat tekliflerini yapmaktalar.
Örneğin bugün yaptığım sorguda 20 sigorta şirketi tarafından tarafıma fiyat teklifi verilmiş ve en düşüğü 657 Lira En yükseği ise 686 liradır. aradaki fiyat farkı bu kadar az olduğu için artık öncelik fiyat olmaktan çıkmış ve sigorta şirketinin kalitesi olmuştur.
Sigorta yaptırırken bir hasar durumunda en kısa sürede ödemeyi yapan şirket hangisidir. Yedek parça vs konusunda en sıkıntısızı hangisidir.

Daha önceki olumlu ve olumsuz tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canemrebuyuk -- 24 Mayıs 2017; 12:58:29 >

Öncelikle Allah kimseye kaza bela vermesin ve sigorta şirketlerinin kucağına düşürmesin..

01.05.2018 tarihinde aracımıza park halinde çarpıldı sayfalar dolusu konu hakkında ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Christopher Moltisanti - 6 yıl +7
E
7 yıl
Yarbay

Sigorta genelde Sampo yapıyor fiyat iyi genel olarak.

Kasko ise Güneş Sigortaya yaptırıyorum direk farklı markalar 200 tl civarı daha düşük fiyat veriyor bazen ama yıllardır her konuda Güneş Sigorta ile çalışıyoruz aramızda iyi bir iletişim var hiç mağdur etmediler Öneririm



C
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Doğa sigortadan daha önce sigorta yaptırmıştım fakat sağolsunlar onlar yüzünden hasarsızlık indirimim güme gitti.
Sıfır aldığım araçta sigortayı yapan yer plaka girmemiş ve daha sonra da zeyl yapmamış. aracın sigorta bitmesine birkaç gün kala aracı sattım ve yeni aracımda hasarsızlığı kullanamadım sebebi ise doğa sigorta da olan poliçemde plaka bilgisi girilmemiş. sigortacı da beni daha önce bu konuda hiç uyarmadı. bu nedenle her sigorta yaptırdığımda bir basamak yukarıdan yaptırmak zorunda kalıyorum. hasarsız geçen 1 yılım boşa gitti.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ufuk-34JD58
L
7 yıl
Yarbay

Sompo Japon baya iyi fiyat vermişti yaptırdık. Kaza durumu da oldu bir sorun yaşatmadılar halledildi.

2 ay önce Koç allianzdan yaptırdık hasar kaydıda var arabanın diğerleri 600-700 den 3000 e kadar çıkarken Koç allianz bize 360 tlye yaptı sigortacı bile şaşırdı



S
7 yıl
Yarbay

Anadolu , Axa , Sompo Japan , Allianz , Mapfre , Groupama , Ray , Halk Ak ve bir iki firma hariç diğer firmaları tercih etmemenizi öneririm.

Devir artık büyük firmaların devri.



D
7 yıl
Binbaşı

Hocam öncelikle şirketten daha da önemli sigorta acentesi, hasar anında senin haklarını korumadığı ve doğru yönlendirmediği sürece sigorta şirketleri de kimsenin babasının oğlu değil, işin içerisine para girdiği vakitte kimse kimsenin gözünün yaşına bakmaz.
Sigorta şirketi seçeyim diye düşünmek yerine hasarda sizi yalnız bırakmayan acente seçmenizi tavsiye ederim.
Forumda Axa, Anadolu sigortadan poliçe kestirip acentesi hasarını takip etmediği için mağdur olmuş onlarca kişi gördüm.

En kısa sürede ödeme yapan Axa sigorta onun dışında kilerin hepsi hemen hemen aynı bir fark yok aralarında.
Yedek parça konusunda hepsi aynı hareket ediyor, 3 yaş ve üzeri araçlarda eşdeğer parça gönderiyorlar.

Son olarak şöyle örnekle kapatayım; Diyelim Axa'dan kaskonuz var ve aracınız pert oldu, sigorta şirketi 45.000 TL ödeme yapacak, acenteniz devreye girip bu rakamı pazarlıkla 50.000 TL'ye çıkarabilir, burada doğru acente ile çalışan kimse 5.000 TL karlı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 24 Mayıs 2017; 17:4:15 >


Bu mesajda bahsedilenler: @canemrebuyuk
D
7 yıl
Binbaşı

Axa,anadolu vs. hangi şirketten yapsaydınız yine aynı durum olacaktı burada ki hata şirkette değil acente de :)

Sigorta şirketleri tek tek kim ne yapmış diye bakmaz bakacak durumu da yok yüzbinlerce müşterisi var hangisine bakacak hocam.
Bakın işte bir önceki mesajımda acentenin önemini her yıl fazladan para ödeyerek görüyorsunuz bunu anlatmaya çalıştım.
Maalesef maddi olarak zarar ederek görmüşsünüz zaten.
Hatta biraz önce benim müşterim olmamasına rağmen forumdan bana ulaşan bir arkadaşa yardımcı oluyorum, Anadolu sigortadan kaskolu 55.000 TL'lik aracına 45.000 TL ödemeye çalışıyor Anadolu sigorta kendi acentesi ilgilenmiyor. Alttan girip üstten çıkıp 50.000 TL'ye çıkaracağız rakamı inşAllah :)


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @canemrebuyuk
C
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

söylediklerinizi çok iyi anladım. şirketten önce sağlam bir acente lazım anlaşılan.




Bu mesajda bahsedilenler: @damneed
A
7 yıl
Binbaşı

eureko sigorta ya bulaşmayında nereye yaptırırsanız yaptırın. adamlar ikame araç vermiyor. neymiş efendim anlaşmalı servis olacakmış.



C
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Sigorta Allianz dan yaptırdım. kasko ise uygun fiyat verdiği için Sampo Japona tekrar yaptırdım.
Sigorta fiyatı tavan fiyat uygulamasından dolayı zaten uygun çıktı. diğer firmaların 2000 den aşağı fiyat vermediği kasko ise 1000 liraya sampo japondan yaptırdım. herangibir muhafiyet ve kısıtlama olmaksızın genişletilmiş kasko.



E
7 yıl
Onbaşı

Trafik sigortası için en uygun teklifi doğa ve eticha sigorta veriyor kaskoda ise marfre sigortadan ayrıldığıma pişman oldum marfrenin 15 cm ye kadar olan boyasız mini hasar hakkı aksigortada 5 cm



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Yarbay

Doğa ve Ethica benim tercih ettiğim firmalar değil hocam.

İyi araştırmanızı öneririm.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @executioner92
E
7 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: spacewolf

Doğa ve Ethica benim tercih ettiğim firmalar değil hocam.

İyi araştırmanızı öneririm.


hocam bende zaten kasko için değil trafik sigortası için bu iki firmadan faydalanıyorum. Gerçi eticha sigortanın şu ana kadar kötü bir yanını görmedim ama çok yeni bir şirket genel tavırlarını almak ve kasko yaptırmak için 3-4 yıl daha izlenilmesi gerekiyor bana göre



C
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Ethica ve Doğa araştırdığım kadarıyla ödemeleri geciktiren firmaların başında geliyor. Piyasa şartlarında en son tercih edeceğim firmalardır.



S
7 yıl
Er

Ben de bir iki haftaya kasko ve sigortayı yenilicem forumdaki yorumlara baktım ve aybars beye ulaştım WhatsApp tn gönderdim bilgilermi pazartesi teklifleri yollucak herkesin fiyattan memnun olması ve günlük 4-5 kişinin (sadece forumdan) poliçesini yenilemesi cezbetti



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
7 yıl
Er

Eureko sigortadan aracımı kaskolattım. Sonra Balıkesir'den Ankara ya giderken aracım Eskişehirde bilmediğim bir nedenle yanmaya başladı müdahale ettim söndürdüm. Dolayısıyla hasar meydana geldi. Olayı Eureko firmasına bildirdim. Çekiciyle Eskişehir'de aracın yetkili servisine çektirildi. Dosya açıldı Eskişehir'de Arma sigorta ekspertiz firmasınca inceleme başlatıldı. Olayın ekzoz manifoldundan dolayı gerçekleştiği ödemeden yapılamayacağı ve dosyanın red edildiğini öğrendim. Olayı araştırırken ne yapmam gerektiği konusuyla cebelleşirken Aynı gün içinde Eureko firmasınca kasko poliçesinin tek taraflı feshedildiği gerçekliğiyle karşı karşıya kaldım. Şimdi ben mahkeme yoluyla hakkımı talep edip alabilirim ama bu adi firmaların insanları dolandırmaları yanlarına kar kalmazmı? Bunları denetleyenler bunlar müşterilerini bu kadar mağdur ederken neden ağır cezalarla cezalandırmazlar. Bunlar cezalandırılmadıkları müddetçe olaylar maalesef ülkemizde devam edip gidecektir. Birde Garanti Bankasından yaptık Bankaya güvendik Meğer hepsi üç kağıtçı. Bankalar 1 kuruşları için kıyameti kopartırken söz konusu başkalarının hakkı olunca umurlarında değil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Size tavsiyem Hukuki süreç başlatmanız ve hakkınızı sonuna kadar aramanız.



N
7 yıl
Yarbay

En iyi sigorta şirketi, siz mağdur olduğunuzda sizden desteğini esirgemeyendir.



K
7 yıl
Çavuş

Merhabalar,

Şöyle baktığım da genel olarak sağlık dışında sigorta konusun genel de trafik ve kasko olarak yaygın. Malımız için yaptırdığımız sigortamızı kendi sigortamız oturup tartışarak yapmıyoruz. Yaptırmak istediğimiz de ise fiyatlar yüksek sebebi ? yaygın olmaması ancak risk faktörü ortaya çıktığın da yada ameliyat olacak duruma geldiğimiz de hadi sigorta yaptıralım. Bir sigortacı olarak sağlık sigortaları ne kadar çok yaptırılır ise , fiyatları da elbet bir o kadar uygun olacaktır. Ben inanıyorum ki gün gelecek bu forum ve diğer platformlar da sağlık sigortası üzerine oldukça yoğun konular olacaktır.


İyi günler.



E
7 yıl
Yüzbaşı

Trafik sigortası çok yüksek olduğu zaman bana en uygun teklifi hep anadolu sigorta verdi. Şuan diğerlerinden 100tl pahalı bile olsa Anadolu sigortadan yaptıracağım


Bu mesaja 1 cevap geldi.