Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
2224
Tıklama
0
Öne Çıkarma
2-8 arası programsız torrent indirme formülüm
P
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Selam arkadaşlar, dün tesadüfen kendi kendime bulduğum bir formülü sizlerle paylaşmak istedim. Hepimizin bilgisayarında otomatik olarak açılmayı destekleyen anakartlar olmayabilir veya program kullanmak istemeyebiliriz. İndirmeleri başlatmak için gece 2'ye kadar beklememize gerek yok.

İndireceğimiz torrentleri 2-8 arasında indireceğiz ki akk'dan sayılmasın. Öncelikle yatacağımız saat ile (örnek olarak 11) gece 2 arasında kaç saat var diye hesaplıyoruz. 11-2 arasında kotamıza minimum etki edecek ve saat 2 ye kadar bilgisayarı ve utorrenti açık tutacak herhangi bir torrent dosyası ekleyeceğiz.

Örnek olarak 1 gblık bir torrent ekledik. (bu formülü 100 mblık 10 mblık hatta çok daha küçük dosyalarla da yapabiliyoruz) Gece 11'den 2'ye 3 saat olduğu için 100 kb ile indirsek yeterli olacak. Torrente sağ tık diyip bant genişliği ataması-indirme sınırını ayarla-100 kb seçiyoruz. İlk başta çok düşük hızlar gözükmeyebilir, rakamları küçülttükçe daha küçük rakamlar ortaya çıkacaktır. Bütün indireceklerimiz saat 8'den önce inecek gibiyse utorrent ayarlarından torrent bitince bilgisayarı kapat diyoruz. Eğer bitmeyecekse 8 de kapanması için başlat-arama diyip shutdown -s -t saniye cinsinden süreyi yazarak da kapatabiliyoruz. 9 saat için (shutdown -s -t 32400) gibi.

Dün 11-2 arası 300 kb a sabitlediğim 3 gblık bir dosyayı indirdim. Saat 2 civarında bitti ve ondan sonra 100 gb'a yakın download yaptım. Bu formül sayesinde yaptığım 100 gb indirme kotaya 3 gb olarak yansıdı. Dediğim gibi bunu 3 gb değil 30 mb bile yapmak mümkün. İndirme sınırını birkaç kb yapıp çok ufak dosyalarla uygulayabilirsiniz.

Dikkat edeceğiniz en önemli nokta aynı anda sadece 1 torrentin inmesi. Bunun için utorrent ayarlarından kuyruklama başlığının altında etkin indirme ve etkin torrenti 1 yapıyoruz.

Umarım işinize yarar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlayerX -- 4 Mayıs 2017; 17:18:13 >

P
7 yıl
Onbaşı

Çok güzel yöntem





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pynasty -- 4 Mayıs 2017; 18:31:57 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
7 yıl
Yarbay

Bunu yapana kadar torrent indirme saatini ayarla, o saatte indirsin 8 de dursun daha kolay, matematik kasmayada gerek yok.



A
7 yıl
Yarbay

+



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Gün içinde zamanlayıcıyı kapatmayı unutuyorum ve döndüğümde torrent inmemiş olabiliyor. Dediğin gibi o da kolay bir yöntem. Bunun hesaplaması da karışık görünse de kolay oluyor bir süre sonra.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @muratai
M
7 yıl
Yarbay

Zamanlayıcıda şu saatte başla, bu saatte bit diye seçenek var?
Torrent bitmezse bitmesin ertesi gün devam eder.

Ayrıca, 20$ gibi rakama orange pi (raspberry pi tarzı) arm cihaz alıp, android/linux kurup ordan mis gibi torrent indirtebilirsiniz usb belleğe / 3.5" harici harddiske. 5w elektrik tüketimide cabası.




Bu mesajda bahsedilenler: @PlayerX
P
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Zamanlayıcıyı açık unutup etkin olmayan saatlerde download yapamamamdan bahsetmiştim, şimdi anlaştık sanırım. Uzun vadede o tarz bir cihaz kesinlikle daha tasarruflu olacaktır, Airties 5760 gibi torrent destekli modemler de bir taşla iki kuş olabilir belki. Bilgi için teşekkürler.




Bu mesajda bahsedilenler: @muratai
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.