Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
1204
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Çok basit bir programa ihtiyacım var, birisi 2 dakika kodlayabilir mi?
F
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar, geçen yaz programlama dillerini öğrenmeye başlamıştım temelde biraz C öğrendikten sonra C#'a başlamıştım ciddi olarak fakat sonra derslerden biraz sıkılıp ara vermiştim. Neyse, demem o ki şu an biraz tekrar yaparak hatırlayabilirim ama benim hızlı bir şekilde çok küçük bir programa ihtiyacım. Yaptığım işten dolayı lazım.

Program veritabanı gibi olacak. Ben şimdi müşterilerin isimlerini ve numaralarını not defterine kaydediyorum fakat arada yanlışlıkla bir numarayı 2 defa yazma ihtimalim var yaptığım işten dolayı. Ben C# formda sadece isim ve numara girdiğim zaman eğer aynı isim veya numara (ikisinden biri daha önce girilmişse) girilirse beni uyarmasını ve listeye eklememesini istiyorum. Yani veritabanı kullanmadan müşteri bilgisi kaydetmem lazım basit düzeyde. Çalıştığım için eski öğrendiklerimi şu an hatırlamakta zorlanıyorum yoksa ben de yapardım.

Bana hayrına şu tarz basit bir kodlama yapabilecek olan var mı? Listbox'a isim ve numara (alt alta) eklenecek. Bir de mesela numara girişinde örneğin 0555 555 55 55 gibi boşluklu olarak da girsem, boşluksuz da girsem bunu aynı kabul etmeli ve buna göre sorgulamalı aynı mı, değil mi diye. Yani mesela ben listeye 055555555 diye kaydettim ve daha sonra 0555 555 55 55 diye bir daha girdiysem bunu anlayabilmeli ve aynı diye hata vermeli. Çok ciddi bir şey olmayacak yani. Sadece not defterine 4-5 bin kişi arasından numaralar eklerken aynı numarayı tekrar eklememem lazım bu önemli. Bu yüzden kontrol amaçlı böyle bir basit program kullanmak istiyorum.

Örnek liste:

İsim-1
Numara-1

İsim-2
Numara-2
.
.
.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frozzy45 -- 3 Mayıs 2017; 21:38:27 >

M
7 yıl
Yarbay

kaydetmeden hemen önce tüm listeyi textden oku ve bir generic list e doldur. bir döngü ile (foreach güzel gider) tek tek bak. onu yapmam gersen Linq To Class nedir ona bak.
ve kimsein de x bir kodu senin yerine kodlayıp vermesini bekleme. programcılık böyle ilerlemiyor.

Kodun veritabanı veya text olamsı mantığı değiştirmez. Önce ara sonra yoksa ekle. fantazi yapacağım dersen her bir verinin bir hash değerni tut. kendindeki hash ile text deki hashlereı kıyasla farklıysa farklıdır.
Veya HashSet<> generic listini kullan eklediğinde dizinin eleman sayısı artıyorsa bil ki farklıdır git onu kaydet değilse uyarı ver.
3 farklı tekni sana



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.