Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
1214
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yapı iç/dış fotoğrafları çekmek için makine tavsiyesi istiyorum
S
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

herkese merhaba,
mimarım, restorasyon işleri için yapıların detaylı fotoğraflarını çekmek için kullanacağım bir makine arıyorum. genelde çekeceğim fotoğrafların perspektif açılarını photoshopta düzenleyip, üzerinden autocadde çizim yapıyorum. süre çok acil değil ama 1 2 aya lazım.

ihtiyaçlarım şöyle:

-genelde karanlık veya ışık dengesi çok iyi olmayan (pencereden ışık süzülüyor gibi) yerlerde iç mekan fotoğrafları,
-dış mekan, yapı cephesi fotoğrafları (çimmiş, gökyüzüymüş çok da önemli değil :)). bir de ne kadar geniş açılı olursa o kadar işime gelir.
-çok çok nadir makro fotoğraflar
-bazen de karşı tepeye çıkıp iyi zoom ile cepheyi çekmem gerekecek vs.

fotoğrafçılıktan çok anlamıyorum maalesef, fotoğrafları çekmek için genelde vaktim de çok olmayacağı için auto'da kullanacağımdan %85 eminim :) veya bir ayar yapıp aynen devam edeceğim.

bütçem ise çok geniş değil. 1,5'u geçmezsem iyi olur. bu fiyatlara pek seçenek olmuyor sanırım ama mümkün olduğunca yakın öneriler olursa taksitle vs zorlayabilirim.
yazdıklarımdan herhangi biri çok pahalı makineleri tarif ediyorsa, o konuda yardımcı olursanız o maddelerden fedakarlık edebilirim :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinergy -- 21 Nisan 2017; 17:15:49 >

S
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

diğer konuda birkaç cevap almıştım da, buraya tıklayanı geçtim bakan olmamış

bir allahın kulunun görü çarpar da bakarsa diye ortaya sorayım sorumu da :)

diğer konuda yazdığıma sony a5000 tavsiye etmişti, onun sıfırı yok gibi piyasada yeni modeli a6000 var. hoşuma da gitti bu makine, yorumları vs de iyi ama benim aradığım makine midir? ihtiyacımı giderme konusunda ne derece başarılı olur?

bütçemi biraz zorluyor tabi, ileri dönemlerde de sel-55210 lens ile de tele lens ihtiyacımı gidermeyi de düşünüyordum.



C
7 yıl
Teğmen

Sıfır cihazlar bütçenizi zorluyorsa ikinci el nikon d700 öneririm. sebebi ise 2. fiyatları gayet uygun. shuter sayısı çok düşük sıfır ayarında bir makina bulabilirsiniz ve Full frame sensöre sahip olduğu için az ışıklı ortamlarda diğer crop sensör makinalara göre çok daha iyi iso başarımı sağlayacaktır. yani az ışıklı ortamlarda lensten bağımsız olarak daha net fotoğraflar çekebileceksiniz. makinadan sonra ise en önemlisi seçeceğiniz lens, eğer ışık az ortamlarda ve kapalı mekanlarda çekim yapacaksanız düşük mm ler (geniş açı) ve diyafram açıklığı fazla olan (f 1.4 - f1.8) gibi objektifler tercih etmelisiniz.

ben nikon d700 ve sigma 24-70 f2.8 objektif kullanıyorum ve gerçekten tatmin edici sonuçlar alıyorum, özellikle düşük ışıkta gayet başarılı. tabi yeni nesil d750, d800,d810 gibi makineler çok daha başarılı fakat fiyarları 8-10 bini buluyor yerine göre.

Makro fotoğraflar için nikon 105 mm macro objektif efsanedir. bir zaman kullanmış ve maddiyat sebebiyle satmak zorunda kalmıştım. makro için tavsiyem acele etmeyin. önce makina ve işinizi görecek aralıkta bir objektif alın daha sonra ilgilerinize göre lens portfolyonuzu şekillendirirsiniz.

Karşı tepeye çıkayım zoom da yapayım derseniz. ucuz yollu 70-300 sigma veya tamron lens alabilirsiniz ama sizi tatmin etmeyecektir. paraya kıyayım derseniz ikinci eli 2500 e felan nikon 70-200 bulabilirsiniz ki sizi hem model çekiminde hem portre hem de uzun mesafe zoom ihtiyacınızı karşılayacaktır.

bütçe 1500 deyince d700 yüksek shuter de bulunabilir fakat objektif almaya bütçeniz yetmeyebilir. fotoğrafçılığa çok merakım yok elimde bir makina olsun işimi görsün derseniz yine nikon d5100 + 18-105 objektifi ikinci el 1500-2000 arası bir fiyata bulabilirsiniz. işinizi fazlasıyla görecektir fakat ben kendimi geliştireyim vs derseniz makina size yetmeyecektir.

gövde cs gösterişli olsun, suya toza vs dayanıklı olsun derseniz yine nikon d300s öneririm. eski makinamdır kendisi. ikini el 900-1500 arası body bulunabilir, üzerine 18-105 objektifle d5100 den daha güzel bir kit olacaktır sizin için.
bu bütçeye size sıfır makina önermiyorum. alacağınız makina işinizi görmeyecektir.



A
7 yıl
Yüzbaşı

hem makro, hem tele, hem de geniş açı demişsiniz.

bunlar tamamen farklı lensler ile yapılan işler. üstelik 1500'e halledilmesi gerçekten zor. tabi, lensi değişmeyen bazı modeller var ama hiç kullanmadım bilemiyorum.

bir de, makroyu silerseniz ihtiyaçlarınızdan; yukarıdaki arkadaşın dediği gibi nikon ve 18-105 veya canon 18-135 işinizi bir nebze görür. yalnız internetten fotoğraf simulasyonlarına bakarak; 18mm'nin crop bodydeki karşılığı 24mm'nin ne kadar alanı gösterdiğini ve kaç derecelik açı ile gösterdiğini inceleyin. dar kalma ihtimali olabilir.

umarım bu anahtar kelimeleri gerek araştırarak gerek kullanarak, hoşunuza giden ve işinize yarayan bir makine bulabilirsiniz.



O
7 yıl
Binbaşı

1500 liralık bütçeniz varsa a5000 i kesin ben demişimdir amazon,de ye de bakın ordan da getirebilirsiniz
a6000 üzmez, ff lens alırsanız iç mekan çekimlerinde rahat edersiniz, ama crop da öldürmez, size 10-20 gibi lensler lazım, a5000-a6000 lerin falan özelliği sensör mesafesi nedeniyle biçok manuel lens türünü ucuz çeviricilerle kullanabiliyorsunuz, zaten netleme gibi bi durumunuz yok, sonsuza netleyen bir lens işinizi görecektir



S
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Cevap verenlere teşekkür ederim.
Öncelikle bilmediğim bir sektör olduğundan ikinci el bir cihaza güvenerek alamayacağımdan 0 makine düşündüm. Ay sonunda 16-50 lensli a6000 satın aldım gittigidiyor üzerinden. Toplam maliyeti bonuslar banka kampanyası vs ile 1575 e geldi gibi oldu. Her isteğimi aynı anda aynı bütçe ile zor olacağından, şimdilik olan bütçe ile başlayıp ilerde bişeyler ekleme yoluna gitmeyi tercih ettim.
Şimdilik planım, biraz makineye alışıp, tele lens almak. Mevcut lensin makro hariç yakın çekimde beni ne kadar götüreceğine bağlı olarak, 50 veya 35 mm lenslerden birini (onların daha kaliteli olduğunu anladım,yanlış anlamışsam düzeltin :)) almayı düşünüyorum. Manuel lensleri bolca duyuyorum ama ne demek olduğunu bilmiyorum açıklayıcı yazılar, kullanımı nasıl olduğu, videosu vs paylaşabilecek olursa onları da incelemeyi düşünüyorum



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.