Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
3
Cevap
1882
Tıklama
0
Öne Çıkarma
2 modemi birbirine bağlayarak kablosuz ağı genişletme (wds/mesh kullanmadan)
S
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar elimde airties 5650 modem var bunu şu an kullanıyorum bir de harici 2-3 adet modem var fazladan duran.Benim istediğim bu 2 modemi lan/wan bağlantısı yaparak yanyana koymak ve internetin sinyal kalitesini arttırmak.biliyorum mesh diyeceksiniz kablo derdi de olmaz ancak mesh de gelen bağlantıyı direk yarıya bölüyor AP den bağlanıldığında ve ben bunu istemiyorum hatta gelen internet ne ise onu evin tüm odalarında kullanmak istiyorum sadece.arka odalarda biraz az çekiyor internet dediğim yöntemle 2 modemin antenlerini kullanarak aynı SSID den aynı şifreden yani ağda hiçbir değişiklik olmadan güçlendirmek ve bant genişliğinden hiçbir şey kaybetmemek mümkün mü ?



F
7 yıl
Teğmen

Ana modeminizin IP adresi 192.1682.1.1 olsun
2. Modemin IP adresini 192.168.1.2 olarak ayarlayın ve DHCP sunucusunu kapalı konuma getirin.

Daha sonra Ana modeminizdeki LAN bağlanatısını 2. modemdeki LAN bağlanatısına bağlayın WAN değil LAN.Eğer Wireless isimlerini Aynı koyarasanız wireless cihazlar otomatik olarak geçiş yapacaktır.



S
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Sağolun hocam WAN a neden bağlamıyoruz ve bu şekildeki setupta sinyal güçlenir mi? Yani benim derdim odamdan tam çekmesi ama bu 2 modem yanyana olacağından bir şey farketmez mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
7 yıl
Teğmen

WAN a bağlarsan Wireless ismi farklı olmak zorunda ve modemi 192.168.2.1 gibi ayarlaman ve DHCP açık olması gerekir.Ağdaki bilgisayarlar birbirlerini görmeme sorunu yaşayabilir.En iyisi yukarıda anlattığım yöntemdir.2 modemi yanyana koymak güç arttırımına neden olmaz farklı bölgelere koyarak wireless ağınızı daha etkili bir şekilde geliştirebilirsiniz.Arada kablo olmasın diyorsanız daha etkili çözüm olarak Powerline Adaptör kullanabilirsiniz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.