Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
1953
Tıklama
0
Öne Çıkarma
R 7 1700 yada 7700 mü almalı ?
D
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba, hem tasarım işiyle meşgulüm Cinema 4D kullanıyorum, render alıyorum vs. ve aynı zamanda oyunda oynuyorum, çalışan biri olduğum için oyuna çok vakit ayıramıyorum fakat oyun oynamayıda seviyorum. Biliyorum bunun gibi binlerce konu açıldı ve test paylaşıldı. Fakat testler o kadar farklı sonuçlar veriyor ki insanın kafası karışıyor. Bir seferinde R7 1700 önde iken diğer testte 7700 öne geçiyor. Ben sizlerinde önerinizi duymak istedim, bu doğrultuda sistem kuracağım yada biraz bekleyeceğim. Teşekkür ederim herkese.



C
7 yıl
Yarbay

Productivity işlerde R7 1700, i7 kabylake serisine göre multicore odaklı sentetik testlerde üstün gözüküyor. Bence Ryzen tercih etmelisiniz sizin için doğru tercih olur. Oyunlarda da non k 7700 işlemciye göre çok geride kalmayacaktır. Çoğunluk workstation ise Ryzen.

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-7700-vs-AMD-Ryzen-7-1700/3887vs3917



O
7 yıl
Yarbay

render ile daha çok meşkulseniz kesinlikle ryzen 1700


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

render ile daha çok meşkulseniz kesinlikle ryzen 1700

Ya çok sık render almasamda alıyorum tabiki :)



Ç
7 yıl
Yarbay

Blender'da 90 kare animasyonu saatler içinde aldığımda, bir dahaki sistemde işlemciye para basmaya and içtim resmen. Tek kare render'a eyvallahta peşpeşe kare çoğalınca kasayı camdan atasım geliyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
7 yıl
Yarbay

Sormanız bile ayıp. 4 Ghz'e OC edilmiş bir Ryzen 7 1700 bahsettiğiniz workstation uygulamalarında k olmayan 7700'ün 2 katına çok yakın bir performans verir. Oyunlarda da k olmayan 7700 ile başabaş olacaktır. O da şu an için öyle. İlgili optimizasyonlar yapıldıktan sonra önü çok açık bir işlemci. Şu anda internette yeni Windows update'siyle %10-15 performans artışı geldiği speküle ediliyor. Şu an için dedikodu kıvamında olsa da bir oyun optimizasyonuyla %25 daha yüksek FPS alıyorsa, buna da çok şaşırmam.



O
7 yıl
Yarbay

Sizin kullanım skalanızda mantıklı olan Ryzen gibi duruyor. Sonuçta oyunlarda da üzmez sizi.



T
7 yıl
Yarbay

Oyun 2.plânda tutuluyor ise R7 1700 alın. En aından render ederken fazla beklemezsiniz. Oyuna çok vakît ayıramıyorum demişsiniz zaten. RAm bellekleri de malûm 3600Mhz almanız gerekiyor imiş performans artışları için. Şuanda da bir tek G.skill Flare-X ve Trident-Z 'de destek alındığı söyleniyor ram bellekelr konusunda. Stabilitesi için de Samsung üretim olacakmış. Çok alengirli işler. Bütçeye göre bakıp ona göre alın ram belleği de.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
7 yıl
Yarbay

Hiç gerek yok. Yüksek hızlı bellek lüzumsuz. 4x4 2400 MHz bellek gerekli olacak en yüksek değer. Tabii tatmin olmak için alıcaksanız, lütfen önermeyin. Ciddiye alan oluyor.
< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @techniquest35
A
7 yıl
Yüzbaşı

Herzaman söylüyorum inteldeki o güzelim stabilite o güzelim kararlılık maalesef amd de yok.Amd kendini düzeltti deniliyor, aslında bunu ben de gözlemleyebiliyorum fakat bunun geçer not alması için baya bir son kullanıcı testinden geçmesi lazım.
Test dediğim kutusundan çıkarıp öyle benchmark testlerine tabi tutmak değil.Alıp birkaç ay kullanıcan.Soft yapılan testler nedense bende bil algı oluşturmuyor.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.