Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
761
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ölü Piksel - Garanti
K
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar. Elimde Vatan'dan alınmış Asus 23" VC239H monitör var. Alalı 6 ay olmadan ölü piksel ortaya çıktı. Toplamda 2-3 adet varken garantiye gönderdiğimizde yeterli sayıda olmadığı dönütünü aldık. Şuan baktığımda 5-6 tane gözüküyor yaklaşık, emin de olamıyorum doğrusu temizledikten sonra beyaz arka planda çok ufak da olsa siyah noktacıklar görüyorum. Foto koyacaktım fakat pek belli olmuyor.

Garantiden döndüğü zaman tam bir rakam da vermedi Vatan, şuan göndersem (1 yıl olmadı daha alalı) değişim veya para iadesi yapmak zorunda değiller mi? Kaldı ki Asus'un 1 piksel garantisi vardı diye hatırlıyorum. Yine yetersiz diye geri yollarlarsa Tüketici Hakları'na başvurarak değişim veya para iadesi alabilir miyim?

Bu konuda bilgisi veya tecrübesi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var, iyi forumlar.



D
7 yıl
Yarbay

Şimdi vatan değiştirmez,vatan teknik servis değil çünkü,servis kararı olması gerek,yeni almış olsaydın vatan değişim yapardıda şuan yapmaz.2010 da çıkan kanuna göre 1 ölü piksel bile ayıplı ürün yani tamir etmeleri gerek ya

da değişim ve ya para iadesi,servis çamura yatar 1-2-3 standar dahilinde diye hepsi hikaye.Eğer tüketici hakem heyetine gidersen ya değişim kararı ya da para iadesi alırsın uzun sürüyor ama lehine sonuçlanır kanun böyle çünkü.



F
7 yıl
Yarbay

tekrar uğraş dur sizin dediğiniz gib olmaz yok denir

en kısa yoldan dediğiniz gibi Tüketici haken heyeti

zaten aslında 1 çlü piksel bile değişim ama ülkemde olmuyor işte



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.