Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
71
Cevap
18879
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Netflix'e Neden Abone Olmamalıyız!
C
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba,

Netflix kullananlar olarak bizlerin sık kullandığı başlıklara son dönemde artan bir şekilde neden Netflix'e abone olunmaması gerektiği konusunda yorumlar gelmeye başladı. Bu yorumlardan Netflix'i gerçekten kullanıp memnun olmayanlara bir sözüm yok ancak, hiç kullanmadan bu tip yorumlar yapan arkadaşlarımızın fikirlerini paylaşabilmesi için bir konu açmanın daha uygun olacağını düşündüm. Çünkü kendileri o konularda kendilerine cevap verilmesinden bile rahatsız oluyorlar.

Buyrun görüşlerinizi size cevap verilme endişesi yaşamadan rahat rahat buraya yazın lütfen.



C
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: djcool

Bu konu benim yüzümden açıldı sanırım. Konunun linki:https://forum.donanimhaber.com/netflix--113360872

Benim yazdığım yorum:
"Ben bi arkadaşın ücretsiz açtığı üyelikte 1-2 saat kurcaladım, kendi evimde ücretsiz üyelik bile açmadım. O kadar kötü içerik bence. Ne izleyelim diye sordular, verdiğim hiç bir film yok. Netflix dizileri güzel ama onlar da zaten kolayca bulunuyor. İçerik çok iyi olsa o zaman düşünülebilir."

chaturanga'nın cevabı:
"1-2 saat kurcalayıp içeriğin çok kötü olduğuna karar verdiniz yani. 1-2 saatte 1380 filmden kaçını izlediniz hatta kaçının ismine baktınız merak ettim :) Netflix dizileri heryerde bulunuyor derken? Kastettiğiniz torrent, yada korsansa zaten bu platformlara bakmanın bir anlamı yok haksız mıyım?"

Benim cevabım:
"Hesap vermek zorunda değilim aslında, ben sadece fikrimi yazdım, iyi bir film bilgim vardır. 1380 filme bakmama gerek yok. 1-2 saatlik turda bu platformun şu anki 17-40 lira arasındaki fiyatına değmeyeceğini düşünüyorum, bu benim fikrim. Aradığım çoğu filmi bulamadım. Diziler zaten çoğu sezon eksik. Netflix dizileri için evet kastettiğim korsan içerik. Netflix dizileri güzel ama sadece onun için üye olunmaz. Bu kadar, katılmak ya da cevap yazmak zorunda değilsiniz."

chaturanga'nın cevabı:
"Peki hocam cevap vermeyeyim. Ama "Netflix'e neden abone olmamalıyız" diye bir konu açacağım. Eğer rencide olmazsanız Lütfen Netflix kullananların paylaşım yaptığı birbirlerine soru sorduğu konular yerine oradan fikirlerinizi paylaşırsanız memnun oluruz ama yine de siz bilirsiniz tabi."

Böyle polemiklere girmeyi gerçekten hiç sevmiyorum ama bazen mecbur ediyorlar. Burası bir forum ve herkes kendi düşüncesini yazmakta özgür. Ben sadece fikrimi yazdım, kimseye cevap vermedim. 1380 filmin kaç tanesini izlediniz gibi alakasız bir yorum çok saçma geldi. Yaşım 41. Eğitimimi vs. yi ayıp olmaması açısından yazmak istemiyorum, bir platformun iyi olup olmadığını 1-2 saatte anlayabilecek kapasitedeyim, film bilgim çok iyidir. Bazı sorunlarınız var herhalde kendinizle ilgili ki bir netflix çalışanı gibi davranıp üşenmeyip bir de konu açmışsınız. İlk mesajınıza da "size cevap verilmesi endişesi taşımadan" diye de eklemişsiniz. Ben size değil siz bana cevap verdiniz ve polemiği başlattınız. "Çünkü kendileri o konularda kendilerine cevap verilmesinden bile rahatsız oluyorlar. " yukarıdaki mesajınızdan bir cümle. Netflix ile ilgili ticari bir bağlantım ya da firmayı sevmeme gibi bir durumum yok. Kendi içeriklerini üretmeye devam etseler ki sanırım bu yolda ilerliyorlar, onlar için ticari açıdan daha iyi. Ama bir Amerika içeriğini Tr'de vermeye başlarlar ise film dizi izlemek için iyi bir platform haline gelebilir.

Neyse, yazarken bile sıkıldım. Türk insanını anlamak zor. Yabancı ticari bir oluşum için birbirimize düşebiliriz. Ben mesaj yazarken çok özgürüm. Siz de. Ama fikrinizi yazarken 15 yaşındaki ergen yerine koyup kaç tanesini izledin de bu yorumu yazıyorsun gibi küçümseyici mesajlar yazmamanı tavsiye ederim. Yani netflix'in şu hali ile kötü olup olmadığını 1-2 saatte anlamam sizi ilgilendirmez. Kimseye almayın demedim. Şu hali ile 16-40 lira vermeye bence değmez. Takip ettiğim 2-3 netflix dizisi var, onları da korsan mecralardan buluyorum ki korsan mevzusu da ayrı bir konudur ve kişinin kendisini ilgilendirir, siz bir telif hakları kuruluşu da değilsiniz.

Cevap verilmesi endişesi yaşamadan rahat rahat yazdım.

"1380 filmin kaç tanesini izlediniz gibi alakasız bir yorum çok saçma geldi." Bu alakasız bir yorum ama 1-2 saat bakınıp "Netflix'te film yok" demek çok alakalı ve çok mantıklıysa sizin için bence sorun yok.

"Film bilgim çok iyidir" ne kadar cazsever tarzı kokuyor. Oda yönetmen seviyesinde film bilgisi olduğu iddiasındaydı ilginç...

"Bazı sorunlarınız var herhalde kendinizle ilgili ki bir netflix çalışanı gibi davranıp üşenmeyip bir de konu açmışsınız." Sorunları olan siz olmalısınız ben değil. Bu arada bu cevapta cazsever den izler barındırıyor çünkü onun sorunları olduğunu kendisine yazmıştım hımmm buda ilginç...

"Türk insanını anlamak zor. Yabancı ticari bir oluşum için birbirimize düşebiliriz. Ben mesaj yazarken çok özgürüm. Siz de. Ama fikrinizi yazarken 15 yaşındaki ergen yerine koyup kaç tanesini izledin de bu yorumu yazıyorsun gibi küçümseyici mesajlar yazmamanı tavsiye ederim." Türk insanı diye genellemezsek sevinirim, anlaşılması zor olan şu ki içinde 1380 film barındıran bir sisteme 1-2 saat bakınarak ve kendi beğendiği filmler var mı yok mu diye bakarak (bir de üstüne film bilgim çok iyidir kibrini de siz yazdınız ben değil) FİLM YOK sonucuna varanları anlamak zor demek daha doğru olacak.

15 yaşındaki ergen sizsiniz beyefendi. 38 yaşındayım ve kaç tanesini izledin de bu yorumları yazıyorsun ifadesinin neresi küçümseyici? Evet kaç tanesini izlediniz de karar verdiniz? Sadece isimlerine bakıp kendi aradığınız filmleri göremediniz diye film yok demek çok olgun bir davranış evet. Bu arada buda cazsever kokuyor oda aynısını söylerdi ne günlerdi be!

Ekleme: Ben telif hakları kuruluşu değilim evet. Korsan izliyorsanız Netflix'te neyin olup olmadığıyla neden ilgileniyorsunuz, zaten her şeye korsan olarak ulaşabilirsiniz demek istedim, beni ilgilendirmez korsan mı izleyeceksiniz parasını verip mi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaturanga -- 21 Mart 2017; 13:36:38 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: djcool

Sana ne nereye bakacağımdan? Sana mı soracağım korsan mı izleyeceğimi, netflix, blu tv, turkcell tv vb.lerinden hangilerine bakacağımı? Kimsin sen? Umuma açık olarak yaptığım bir yorum hakkında nasıl yargılayabilirsin beni? Netflix ile bir ticari ilişkin mi var? Zevkler ve renklerin tartışılamayacağını 38 yaşına kadar öğrenemedin mi? Katılmadığını söyleyebilirsin o kadar. Başkasına hakkın yok. Film bilgim çok iyidir evet, müzik bilgim de iyidir. Caz fazla sevmem. Ama "cazsever" gibi lakap ağızları ile konuşanlardan nefret ederim. Seviyem değilsin, yürü git şimdi.

cazsever senden önce Netflix konularını taciz eden bir arkadaş olup, üslubu, tarzı tamamen sana benziyor iyi anlaşırsınız kendisiyle yazışınsana :)))

Umuma açık olarak yazdığın yerde bana hakarete kalkışırsan hakeret edersen (15 yaşında ergen gibi) sana cevap verme hakkım doğar öğrensen bunu iyi edersin. Ve yine teorimi doğrulamış oldun. Sen ve senin gibilere cevap verilince ayarlar bozuluyor saldırıya geçiyorsunuz :)))

Örneğin ben sana hakaret etmedim, bir konu açmışım, üstüne alınan sensin (Bir not ben bu konuya sana özel açmadım, senin mesajında dahil olmak üzere son dönemde Netflix konularına ilk kez girip benzer yorumlar yazanların artmış olmasından dolayı yazdım, ama sadece sen üzerine alınmışsan bana ne). Konuda ne senden ne de başkasından ismen cismen bahsetmediğim halde girip bana ergen diyen sensin.

Ama sen cazsever nikli kişiyle aynı değilsen bile incelenmesi gereken bir vaka ile karşı karşıyayız. Cevap veremeyen, cevap verme yetisi ve bilgisi olmayan insanların nasılda ayarının aniden bozulduğunu, siz diye hitap etmekten hemen sene, sana geçtiğini, hemen köpürdüklerini gösteren örneklersiniz.

Teorimi desteklediğiniz için teşekkür ederim sayın cazsever olmayan beyefendi.

Bu arada zevkler ve renkler tartışılmaz asıl bunu ben sen ve cazsevere anlatamadım. Netflix'te film yok çıkarımını siz hangi objektif kritere göre yapıyorsunuz? tek kriteriniz kendinizsiniz ve bizimde size inanıp Netflix'te film yok dememizi falan mı bekliyorsunuz, senin zevkine göre yoksa o konulara abone olan tonla insanın zevkine göre var demekki? Bunuda bir düşün istersen.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaturanga -- 21 Mart 2017; 15:31:44 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Oooo süpersin gerçekten, teorilerini ispatlamaya çalışan bir idealist. Yürü git kardeşim işine, kime kibar olup kime olunmayacağını çok iyi bilirim. Konu senin konun değil, forum senin forumun değil ama insanları yola getirmeye çalışan bir idealistsin o kesin. Süper.

Bir de şimdi 2 nick kullandığımı iftira etmişsin :) 1-2 saatte netflix'in notunu veremezsin, 2 nick kullanıyorsun. Çıkarımların harika. O idealist beynin şunu anlasın, anlayamadı çünkü. Netflix bu hali ile Tr içeriği olarak ücret verilerek izlenecek bir platform değil. Kendi yapımları güzel, zamanınız var ise 1 aylık ilk ücretsiz üyeliğinizi açıp Narcos, Stranger Things, sense 8 gibi dizilerini izleyin. Belki 1-2 ay daha üye olursunuz ondan sonra ücret verdiğiniz için sıkılırsınız. Bu yorumu da yakın çevremde satın alanlardan çoğu kez duydum. 1-2 saatlik bir gözlem değil. 1-2 saatlik tek gözlem içeriğin yetersiz olduğu. Sevdiğiniz bir diziyi izlerken geçen sezonun daha yüklenmediğini görmek olasıdır. Görüntü kalitesi ve akk geçtiğinizde dahi donmadan izlenebilmesi ve tabi her platformdan izlenmesi güzel bir özelliktir. Tek kullanıcı olarak 16 lira ödersiniz ve sd yayın izlersiniz. Hd izleyeyim derseniz forumdan 3 ortak daha bulmalısınız ki okuduğum mesajlara göre sıkıntılı bir süreç. Ya izlediğiniz film dizilerin listesini silerler ya da sizin hesabınıza da girip film zevkinizin içine edebilirler. Elbette güzel bir şekilde devam eden ortaklıklar vardır. Benim için şu an değmez uğraşmaya. Ama içerik mutlaka artacaktır. Daha ileride alınabilir.

SOn olarak, blocklandın çünkü bir dahaki sefere küfür edip banlanmak istemiyorum. Eminim ki senin anladığın dil o dur.



Teorilerimi tekrar ispatladığınız için teşekkür ederim

Sizinle ilgili vardığım sonuç şu:

1- Cevap verilmesinden haz etmiyorsunuz, hatta tahammülsüzsünüz,
2- Ağzınızı çok çabuk bozma eğilimindesiniz (bir sonraki aşamada bana küfredeceğinizi yazmanız kiminle muhatap olduğumu net olarak ortaya koyuyor
3- Ben size "iftira etmedim" sadece şüphemi dile getirdim okuyan bunu anlar anlamak isterse. Çünkü sizinle o arkadaşın üslubu arasında 5-6 tane ortak noktayı tek kalemde yazabilirim.
4- Kibarlığın karşımızdakiyle ilgili değil kendimizle ilgili bir erdem olduğunu idrak edememişsiniz, kibar adam karşındaki adama saygı duyup duymamasına göre değil kendisine saygısı olup olmadığına göre hareket eder. Yani kibar insan her zaman kibardır,

Bloklayın siz ama ben sizi bloklamayacağım çünkü cevap verebiliyorum, ağzımı ve sükunetimi bozmayacağıma eminim.

Güle güle @djcool





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaturanga -- 21 Mart 2017; 16:1:53 >


Bu mesajda bahsedilenler: @djcool
D
7 yıl
Yarbay

Arkadaş şaka mısınız bu yüzden tartışıyorsunuz.

Bende üyelik var, memnunum. Başkasına uymaz, para vermez. Neyin mücadelesi ki bu anlamadım.

Eğer deli gibi dizi-film izleyen biriyseniz, güncel gidecekseniz zaten değil netflix size birçok platform hitap etmez. Çünkü güncel olarak birçok diziyi takip edecekseniz zaten korsandan başka şansın yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
7 yıl
Yüzbaşı

Bence parasının asla hak etmeyen bir platform. Neden beğenmediğimi de daha önce çok defalar yazdım. Sürekli tekrar kötüleme gibi duruyor tekrar etmeyeceğim.



Benim asıl anlamadığım üye olduktan sonra o bu niye yok diyenler. Yahu türkiye de hizmet veren kurumlar belli, içerikler belli, hepsine bakıp kendine hitap edene abone olsana.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Arkadaş şaka mısınız bu yüzden tartışıyorsunuz.

Bende üyelik var, memnunum. Başkasına uymaz, para vermez. Neyin mücadelesi ki bu anlamadım.

Eğer deli gibi dizi-film izleyen biriyseniz, güncel gidecekseniz zaten değil netflix size birçok platform hitap etmez. Çünkü güncel olarak birçok diziyi takip edecekseniz zaten korsandan başka şansın yok.



Netflix konularını trolleyen arkadaşlara bir başlık açtım. Gelip burada içlerini soğutsunlar kullananları rahat bıraksınlar diye.

Yukarıdaki beyefendi konuyu üstüne alındı, oysa doğrudan sebep kendisi değildi. Ama verdiği saçma cevaplara, cevabımı fazlasıyla aldı.

Ben Netflix çalışanı değilim ama kullandığım bir platformun konularını takip ediyorum. Sorular soranlara cevap veriyorum yada ben soruyorum. Durum buyken o konular Netflix kullanmayanlara değil kullananlara açıldığı için bıktım artık.

Hiç bir mantıklı izah getirmeden çamur atan insanlara asla iyi gözle bakmayacağım ve cevabını vereceğim. Netflix'te içerik yoksa üye olma, üye olmuş insanları trolleme, sana göre yoksa kardeşim bana göre var 1 senedir izliyorum izlemediğim daha tonla içerik var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaturanga -- 21 Mart 2017; 17:53:53 >

C
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: gecem1903

Bence parasının asla hak etmeyen bir platform. Neden beğenmediğimi de daha önce çok defalar yazdım. Sürekli tekrar kötüleme gibi duruyor tekrar etmeyeceğim.



Benim asıl anlamadığım üye olduktan sonra o bu niye yok diyenler. Yahu türkiye de hizmet veren kurumlar belli, içerikler belli, hepsine bakıp kendine hitap edene abone olsana.

Siz her türlü eleştiriyi yapsanızda cevap vermem çünkü bir mantığınız var, artniyetli değilsiniz.

Mantıksızca çamur atanlara tekrar söylüyorum babamın oğlunun şirketiymiş gibi yazacağım. Neymiş beyefendi 1-2 saat içinde 1380 tane filmi sanki incelemişte film yok sonucuna ulaşmış. 1380 filmin her birinin konusuna baksan, oyuncularına baksan ve bunun her birine 10 saniye ayırsan 13 800 saniye = 230 dakika = 3.8 saat yapar ki nerde 1-2 saat :)) Ben mantıksızlıklara gelemiyorum maalesef.



T
7 yıl
Er

Öğrenciyken sürekli korsan sürekli torrent kullandık. İle başladık Allah'ıma bin şükür yuvarlanıp gidiyoruz. Tivibu da var Netflix HD de.

Konu başında polemiğe giren arkadaşa da şunu söylemek isterim: Aklında korsan film-dizi izlemek varsa zaten boşuna bakmışsın 1-2 saat netflixe. Sen zamundadan-turktorrent den devam et. Ama +1000 içeriğe "kötü" denmez be usta. İçinde netflix için özel çekilen film-dizi-belgesel-stand up varken...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theBUBY -- 21 Mart 2017; 19:59:46 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
7 yıl
Onbaşı

Arkadaslar ayda verdigimiz 15-30 tl para zaten süper icerikler beklemek sacma olur ama can sıkıntısında su filmi seyretmemisim diyip bakabileceginiz bir platform güncel film seyretmek isteyenler zaten sinemaya gidebilir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Çavuş

-------------------------------------Edit-------------------------------



Burada önceki yazdıklarımın tamamını geri alıyorum (burada önceki yazdığım mesajı alttki alıntıda Sayın @chaturanga'nın ve Sayın @amonRa'nın aldığı alıntıda okuyabilirsiniz) Buradaki mesajı bugün değiştirdim çünkü artık Netflix'i tamamen keşfetmiş bulunmaktayım ve diyorum ki Netflix 39.99 tl aylık abonelik ücretini anasının ak sütü gibi helal bir şekilde hakediyor çünkü görüntü kalitesi, ses kalitesi, içerik kalitesi, sansürsüz olması ve tüm merakları giderici özelliklere sahip olmasının yanı sıra müşteri destek kalitesi de tek kelimeyle mükemmel kısacası Netflix tamamen "casual" hizmet sunan bir platform ve tam da bana göre





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessions -- 26 Mart 2017; 20:21:45 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: sessions

Arkadaşlar, abiler, ustalar ben bugün netflix'e abone oldum ve bilgisayardan HD olarak izlemek istiyorum ama görüntü çok bozuk acaba bilgisayarımdaki donanımlardan mı kaynaklanıyor işlemcim q6600 dört çekirdek, rem 6gb ddr3, ekran kartım 1gb 256 bit gddr5 monitörüm 21" asus vga girişli ama aparatla ekran kartımın hdmi girişine bağlı puhu tv diye bir web sitesi var türk dizileriyle filmlerini yayınlayan o siteden HD 1080P'yi seçtiğimde gayet net bir şekilde takılmadan izleyebiliyorum ama netflix'te hem çözünürlük seçeneği yok hemde görüntü çok kötü :( şuan bir aylık ücretsiz abonelik olduğunu yazıyor ve 22 nisan'da ücretli aboneliğe geçicek eğer görüntü hep böyle berbat olacaksa 20 nisanda üyeliğimi iptal ederim 40 tl berbat görüntüye ödeme yapmam ama eğer çözünürlüğü değiştirmenin bir yolu varsa lütfen kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

Web sayfası üzerinden Netflix'e giriş yapıp orada profil ayarlarınızdan en yüksek kaliteyi seçmelisiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: chaturanga

quote:

Orijinalden alıntı: sessions

Arkadaşlar, abiler, ustalar ben bugün netflix'e abone oldum ve bilgisayardan HD olarak izlemek istiyorum ama görüntü çok bozuk acaba bilgisayarımdaki donanımlardan mı kaynaklanıyor işlemcim q6600 dört çekirdek, rem 6gb ddr3, ekran kartım 1gb 256 bit gddr5 monitörüm 21" asus vga girişli ama aparatla ekran kartımın hdmi girişine bağlı puhu tv diye bir web sitesi var türk dizileriyle filmlerini yayınlayan o siteden HD 1080P'yi seçtiğimde gayet net bir şekilde takılmadan izleyebiliyorum ama netflix'te hem çözünürlük seçeneği yok hemde görüntü çok kötü :( şuan bir aylık ücretsiz abonelik olduğunu yazıyor ve 22 nisan'da ücretli aboneliğe geçicek eğer görüntü hep böyle berbat olacaksa 20 nisanda üyeliğimi iptal ederim 40 tl berbat görüntüye ödeme yapmam ama eğer çözünürlüğü değiştirmenin bir yolu varsa lütfen kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

Web sayfası üzerinden Netflix'e giriş yapıp orada profil ayarlarınızdan en yüksek kaliteyi seçmelisiniz.

Alıntıları Göster
-------------------------------------Edit-------------------------------



Burada önceki yazdıklarımın tamamını geri alıyorum (burada önceki yazdığım mesajı alttki alıntıda Sayın @chaturanga'nın aldığı alıntıda okuyabilirsiniz) Buradaki mesajı bugün değiştirdim çünkü artık Netflix'i tamamen keşfetmiş bulunmaktayım ve diyorum ki Netflix 39.99 tl aylık abonelik ücretini anasının ak sütü gibi helal bir şekilde hakediyor çünkü görüntü kalitesi, ses kalitesi, içerik kalitesi, sansürsüz olması ve tüm merakları giderici özelliklere sahip olmasının yanı sıra müşteri destek kalitesi de tek kelimeyle mükemmel kısacası Netflix tamamen "casual" hizmet sunan bir platform ve tam da bana göre





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessions -- 26 Mart 2017; 20:19:41 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @chaturanga
A
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: sessions

Arkadaşlar, abiler, ustalar ben bugün netflix'e abone oldum ve bilgisayardan HD olarak izlemek istiyorum ama görüntü çok bozuk acaba bilgisayarımdaki donanımlardan mı kaynaklanıyor işlemcim q6600 dört çekirdek, rem 6gb ddr3, ekran kartım 1gb 256 bit gddr5 monitörüm 21" asus vga girişli ama aparatla ekran kartımın hdmi girişine bağlı puhu tv diye bir web sitesi var türk dizileriyle filmlerini yayınlayan o siteden HD 1080P'yi seçtiğimde gayet net bir şekilde takılmadan izleyebiliyorum ama netflix'te hem çözünürlük seçeneği yok hemde görüntü çok kötü :( şuan bir aylık ücretsiz abonelik olduğunu yazıyor ve 22 nisan'da ücretli aboneliğe geçicek eğer görüntü hep böyle berbat olacaksa 20 nisanda üyeliğimi iptal ederim 40 tl berbat görüntüye ödeme yapmam ama eğer çözünürlüğü değiştirmenin bir yolu varsa lütfen kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

senin internet hızın ve aldığın paketle ilgili. full olan da 4k var misal



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: sessions


quote:

Orijinalden alıntı: chaturanga


quote:

Orijinalden alıntı: sessions

Arkadaşlar, abiler, ustalar ben bugün netflix'e abone oldum ve bilgisayardan HD olarak izlemek istiyorum ama görüntü çok bozuk acaba bilgisayarımdaki donanımlardan mı kaynaklanıyor işlemcim q6600 dört çekirdek, rem 6gb ddr3, ekran kartım 1gb 256 bit gddr5 monitörüm 21" asus vga girişli ama aparatla ekran kartımın hdmi girişine bağlı puhu tv diye bir web sitesi var türk dizileriyle filmlerini yayınlayan o siteden HD 1080P'yi seçtiğimde gayet net bir şekilde takılmadan izleyebiliyorum ama netflix'te hem çözünürlük seçeneği yok hemde görüntü çok kötü :( şuan bir aylık ücretsiz abonelik olduğunu yazıyor ve 22 nisan'da ücretli aboneliğe geçicek eğer görüntü hep böyle berbat olacaksa 20 nisanda üyeliğimi iptal ederim 40 tl berbat görüntüye ödeme yapmam ama eğer çözünürlüğü değiştirmenin bir yolu varsa lütfen kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

Web sayfası üzerinden Netflix'e giriş yapıp orada profil ayarlarınızdan en yüksek kaliteyi seçmelisiniz.

Yaptım ustam ama değişmedi bende bunun üzerine yardım merkezinde araştırma yaptım ve sorunun kaynağını buldum sorun ne netflix'te ne de benim donanımlarımda. Tamamen internet hızıyla ilgili bir problem alttaki açıklamayı okuduğumda sorunun internet hızıyla ilgili olduğu kanısına vardım ve bilgisayarda izlemek için her tarayıcının farklı çözünürlüğü desteklediğini gördüm ve en yüksek çözünürlük olan 4k çözünürlüğünü şuan sadece microsoft edge ve windows platformu için hazırlanmış netflix uygulaması destekliyor ama gelin görün ki internet bağlantı hızı sorun 24 mbps fiber internet bağlantısına sahibiz fakat adil kullanım kotası veya adil kullanım noktasının adaletsizliği yüzünden netflix bize puhu tv gibi değer vermiyor.. Burada yanlş anlaşılmak istemem ben netflix'i kötülemiyorum ancak kendi sitesinde internet hızı yüzünden berbat bir görüntü kalitesinde izlediğim bir diziyi veya filmi veya belgeseli korsan indirme sitelerinde 1080P görüntüde izliyorsam netfilx'e abone olmanın bir espirisi kalmıyor sadece kendi paramla rezil bir görüntüye sahip olmuş oluyorum bende şaşırmıştım zaten 39.99 tl'lik bir paketi netflix nasıl olurda bir ay bedavaya verir diye ama izlemeye başladığımda durumun farkına vardım ben kendi paramla rezil bir görüntüye sahip olacağıma gider bir tıkla 15-20 tane saçma sapan bahis siteleriyle dolu para kazandıran linklere tıklarım o 1080P HD görüntüyü korsan olarak indirir izlerim çok daha iyi

quote:

Yardım Merkezi
> Netflix Hakkında
>Netflix'te HD Yayın İzleme


Netflix'te HD Yayın İzleme


Netflix, çoğu içerik için HD kalitesinde yayın sunmaktadır.

HD izlemek için gerekenler:
•En az 720p'lik HD çözünürlüğünü destekleyen bir cihaz.
•HD yayını destekleyen bir plan. Sahip olduğunuz planı netflix.com/ChangePlan adresinden kontrol edebilirsiniz.
Saniyede 5 megabit veya daha yüksek bir sabit internet bağlantısı hızı. Daha fazla bilgi için İnternet Bağlantı Hızı Tavsiyelerimiz makalesine bakın.
•Yayın kalitesi Yüksek veya Otomatik olarak ayarlandı. Video kalitesi ayarları hakkında daha fazla bilgiyi Yürütme Ayarları yazımızda bulabilirsiniz.

Tüm içeriklerin HD olarak mevcut olmadığını lütfen unutmayın. Cihazınızın HD yayını destekleyip desteklediğinden emin değilseniz cihaz üreticinizden yardım alabilirsiniz.










Ana Sayfaya Dön


Bu makale hakkında ne düşünüyorsunuz?
• Bu makalede belirtilen çözüm adımları işe yaramadı
• Bu makalede aradığımı bulamadım
• Bu makalede kullanılan dil kafa karıştırıcı
• Diğer...


Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim @chaturanga

< Resime gitmek için tıklayın >

Hocam resmini koyduğunuz hız ölçümü size aitse anlaşılan AKK sonrasına denk gelmişsiniz. 10 gün sonra AKK bitince tekrar denersiniz o zaman farkı görebilirsiniz. Genelde ben AKK sonrası 720 P yi rahat rahat alıyorum, AKK sonrası 1080p aldığını söyleyenlerde var ama çok ender olabilir. AKK ya kadar 1080p yada hızınız desteklerse 4K, AKK sonrası ise 720p almanız lazım. Ancak Netflix'te dinamik olarak ayarlandığı için bağlantılardaki dalgalanmalara göre kalite ve bitrate sürekli değişir. Örneğin 2.7 Mbps görünen hızınızla 720P yi de tam alamayabilirsiniz 480p alıyırda olabilirsiniz o yüzden muhtemelen görüntü çok kötü görünmüştür.

Mayıs ayından sonra AKK nın 5Mbps e falan çıkacağını söyleyenler vardı (hatta 16Mbps olacak minimum hız diyenlerde var tam araştırmadığım için bilmiyorum) eğer o şekilde olursa AKK sonrası sorunumuz da büyük oranda çözülmüş olur.

Netflix'le o bahsettiğiniz siteler kıyaslanamaz sebebi şu, bahsettiğiniz sitelerde 1080p seçeneğini işaretlerseniz görüntü gelene kadar zaten ciddi bir cache süresi oluyor, sonra aralarda da bu cache sık sık çıkıyor. Yani kısacası 1080p yi (ki onların 1080p kalitesiyle Netflix'in yada Digiturk'un 1080p si kıyaslanamaz) önce ön bellekliyor sonra size veriyor bu yüzden sık sık donuyor. Tamam Netflix'te mecburen böyle yapıyor ancak donmaya sebep olmuyor çünkü o önbellekleme devam ederken görüntü kalitesi dinamik olarak artıp azalıyor ve görüntünün donmadan akması sağlanıyor.

Dediğim gibi Nisan başında AKK kotanız kalkınca denersinz memnun kalmazsanız yine iptal edersiniz zaten, bir sistem internete bağlıysa ben asla %100 memnun olunacağına garanti vermem, çünkü hepimizin altyapısı da türlü türlü.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaturanga -- 24 Mart 2017; 8:33:46 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: chaturanga


quote:

Orijinalden alıntı: sessions


quote:

Orijinalden alıntı: chaturanga


quote:

Orijinalden alıntı: sessions

Arkadaşlar, abiler, ustalar ben bugün netflix'e abone oldum ve bilgisayardan HD olarak izlemek istiyorum ama görüntü çok bozuk acaba bilgisayarımdaki donanımlardan mı kaynaklanıyor işlemcim q6600 dört çekirdek, rem 6gb ddr3, ekran kartım 1gb 256 bit gddr5 monitörüm 21" asus vga girişli ama aparatla ekran kartımın hdmi girişine bağlı puhu tv diye bir web sitesi var türk dizileriyle filmlerini yayınlayan o siteden HD 1080P'yi seçtiğimde gayet net bir şekilde takılmadan izleyebiliyorum ama netflix'te hem çözünürlük seçeneği yok hemde görüntü çok kötü :( şuan bir aylık ücretsiz abonelik olduğunu yazıyor ve 22 nisan'da ücretli aboneliğe geçicek eğer görüntü hep böyle berbat olacaksa 20 nisanda üyeliğimi iptal ederim 40 tl berbat görüntüye ödeme yapmam ama eğer çözünürlüğü değiştirmenin bir yolu varsa lütfen kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

Web sayfası üzerinden Netflix'e giriş yapıp orada profil ayarlarınızdan en yüksek kaliteyi seçmelisiniz.

Yaptım ustam ama değişmedi bende bunun üzerine yardım merkezinde araştırma yaptım ve sorunun kaynağını buldum sorun ne netflix'te ne de benim donanımlarımda. Tamamen internet hızıyla ilgili bir problem alttaki açıklamayı okuduğumda sorunun internet hızıyla ilgili olduğu kanısına vardım ve bilgisayarda izlemek için her tarayıcının farklı çözünürlüğü desteklediğini gördüm ve en yüksek çözünürlük olan 4k çözünürlüğünü şuan sadece microsoft edge ve windows platformu için hazırlanmış netflix uygulaması destekliyor ama gelin görün ki internet bağlantı hızı sorun 24 mbps fiber internet bağlantısına sahibiz fakat adil kullanım kotası veya adil kullanım noktasının adaletsizliği yüzünden netflix bize puhu tv gibi değer vermiyor.. Burada yanlş anlaşılmak istemem ben netflix'i kötülemiyorum ancak kendi sitesinde internet hızı yüzünden berbat bir görüntü kalitesinde izlediğim bir diziyi veya filmi veya belgeseli korsan indirme sitelerinde 1080P görüntüde izliyorsam netfilx'e abone olmanın bir espirisi kalmıyor sadece kendi paramla rezil bir görüntüye sahip olmuş oluyorum bende şaşırmıştım zaten 39.99 tl'lik bir paketi netflix nasıl olurda bir ay bedavaya verir diye ama izlemeye başladığımda durumun farkına vardım ben kendi paramla rezil bir görüntüye sahip olacağıma gider bir tıkla 15-20 tane saçma sapan bahis siteleriyle dolu para kazandıran linklere tıklarım o 1080P HD görüntüyü korsan olarak indirir izlerim çok daha iyi

quote:

Yardım Merkezi
> Netflix Hakkında
>Netflix'te HD Yayın İzleme


Netflix'te HD Yayın İzleme


Netflix, çoğu içerik için HD kalitesinde yayın sunmaktadır.

HD izlemek için gerekenler:
•En az 720p'lik HD çözünürlüğünü destekleyen bir cihaz.
•HD yayını destekleyen bir plan. Sahip olduğunuz planı netflix.com/ChangePlan adresinden kontrol edebilirsiniz.
Saniyede 5 megabit veya daha yüksek bir sabit internet bağlantısı hızı. Daha fazla bilgi için İnternet Bağlantı Hızı Tavsiyelerimiz makalesine bakın.
•Yayın kalitesi Yüksek veya Otomatik olarak ayarlandı. Video kalitesi ayarları hakkında daha fazla bilgiyi Yürütme Ayarları yazımızda bulabilirsiniz.

Tüm içeriklerin HD olarak mevcut olmadığını lütfen unutmayın. Cihazınızın HD yayını destekleyip desteklediğinden emin değilseniz cihaz üreticinizden yardım alabilirsiniz.










Ana Sayfaya Dön


Bu makale hakkında ne düşünüyorsunuz?
• Bu makalede belirtilen çözüm adımları işe yaramadı
• Bu makalede aradığımı bulamadım
• Bu makalede kullanılan dil kafa karıştırıcı
• Diğer...


Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim @chaturanga

< Resime gitmek için tıklayın >

Hocam resmini koyduğunuz hız ölçümü size aitse anlaşılan AKK sonrasına denk gelmişsiniz. 10 gün sonra AKK bitince tekrar denersiniz o zaman farkı görebilirsiniz. Genelde ben AKK sonrası 720 P yi rahat rahat alıyorum, AKK sonrası 1080p aldığını söyleyenlerde var ama çok ender olabilir. AKK ya kadar 1080p yada hızınız desteklerse 4K, AKK sonrası ise 720p almanız lazım. Ancak Netflix'te dinamik olarak ayarlandığı için bağlantılardaki dalgalanmalara göre kalite ve bitrate sürekli değişir. Örneğin 2.7 Mbps görünen hızınızla 720P yi de tam alamayabilirsiniz 480p alıyırda olabilirsiniz o yüzden muhtemelen görüntü çok kötü görünmüştür.

Mayıs ayından sonra AKK nın 5Mbps e falan çıkacağını söyleyenler vardı (hatta 16Mbps olacak minimum hız diyenlerde var tam araştırmadığım için bilmiyorum) eğer o şekilde olursa AKK sonrası sorunumuz da büyük oranda çözülmüş olur.

Netflix'le o bahsettiğiniz siteler kıyaslanamaz sebebi şu, bahsettiğiniz sitelerde 1080p seçeneğini işaretlerseniz görüntü gelene kadar zaten ciddi bir cache süresi oluyor, sonra aralarda da bu cache sık sık çıkıyor. Yani kısacası 1080p yi (ki onların 1080p kalitesiyle Netflix'in yada Digiturk'un 1080p si kıyaslanamaz) önce ön bellekliyor sonra size veriyor bu yüzden sık sık donuyor. Tamam Netflix'te mecburen böyle yapıyor ancak donmaya sebep olmuyor çünkü o önbellekleme devam ederken görüntü kalitesi dinamik olarak artıp azalıyor ve görüntünün donmadan akması sağlanıyor.

Dediğim gibi Nisan başında AKK kotanız kalkınca denersinz memnun kalmazsanız yine iptal edersiniz zaten, bir sistem internete bağlıysa ben asla %100 memnun olunacağına garanti vermem, çünkü hepimizin altyapısı da türlü türlü.

Aynen hocam resimdeki hız netflix'te yaptığım ölçüm sonrası çıkan hız benim kullandığım. Korsan'a bende karşıyım. Kesinlikle korsan taraftarı değilim. Netflix'i de suçlamıyorum sonuçta kaliteli hizmet sunmak için çabalıyor ayrıca dün gece sabaha kadar Netflix'te birkaç tane film izledim yani Netflix'i analiz ettim kendi çapımda ve evet sizin yazdığınız gibi görüntü ara ara netleşiyor bitrate ölçümünü yapamadığım için onu yazamıycam ama bütün Netflix kullanıcılarına bir tavsiyem var eğer benim gibi bilgisayarda izliyorsanız ve sisteminiz windows ise kesinlikle microsoft edge'den ya da Netflix'in microsoft uygulamasından izleyin kesinlikle diğer tarayıcılardan çok çok daha kaliteli çözünürlük var apple tv, ios, android ve 4K tvler için zaten söylenecek birşey yok öte yandan kendi çapımda yaptığım analizlerde Netflix'teki ses kalitesini ben hiçbir yerde görmedim mükemmelinde üstünde bir netlik var ses kalitesinde. Dizileri çok güzel ama hepsine bakma şansım olmadı üyeliğimi iptal etmekten vazgeçtim zaten yakında akn belasıda kalkacakmış o zaman Netflix'in tadından yenmez bazı arkadaşlar içerik azlığından şikayet etmiş belliki o arkadaşlar Netflix'teki bütün içerikleri izlemişler ki artık yeni içerik arayışı içindeler ama ben şunu söyleyebilirim ki Netflix'in içeriği çok fazla zengin evet kendi yapım filmleri biraz az ama filmleri de diğer filmler tamamlıyor Kısacası Netflix elde etmek isteyenler için eşsiz bir hazine. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim @chaturanga :)




Bu mesajda bahsedilenler: @chaturanga
S
7 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: amonRa


quote:

Orijinalden alıntı: sessions

Arkadaşlar, abiler, ustalar ben bugün netflix'e abone oldum ve bilgisayardan HD olarak izlemek istiyorum ama görüntü çok bozuk acaba bilgisayarımdaki donanımlardan mı kaynaklanıyor işlemcim q6600 dört çekirdek, rem 6gb ddr3, ekran kartım 1gb 256 bit gddr5 monitörüm 21" asus vga girişli ama aparatla ekran kartımın hdmi girişine bağlı puhu tv diye bir web sitesi var türk dizileriyle filmlerini yayınlayan o siteden HD 1080P'yi seçtiğimde gayet net bir şekilde takılmadan izleyebiliyorum ama netflix'te hem çözünürlük seçeneği yok hemde görüntü çok kötü :( şuan bir aylık ücretsiz abonelik olduğunu yazıyor ve 22 nisan'da ücretli aboneliğe geçicek eğer görüntü hep böyle berbat olacaksa 20 nisanda üyeliğimi iptal ederim 40 tl berbat görüntüye ödeme yapmam ama eğer çözünürlüğü değiştirmenin bir yolu varsa lütfen kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

senin internet hızın ve aldığın paketle ilgili. full olan da 4k var misal

Aynen hocam teşekkür ederim :)




Bu mesajda bahsedilenler: @amonRa
B
7 yıl
Onbaşı

Bem lg tv uzerinden izliyorum görüntü cok net gidip korsan binlerce reklam izlemektense dizi keyfi icin bile tercih edilebilir kendine özgü ilginç yapım dizileri var



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
7 yıl
Yarbay

Yeni deniyorum ama içerik çok zayıf geldi daha iyisini beklerdim. En basitinden hızlı ve öfkelinin yeni filmi geliyor şöyle bir önceki filme göz atayım dedim önceki filmi geçtim hiçbirisi yok. Aklıma gelen birkaç filmi daha arama yaptım hiçbiri yok. Dizilerdede benzer durum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
7 yıl
Yarbay

Onun sebebi netflixten dolayı değil işte telif hakkından. Çoğu yapımın hakkını çoktan digitürk d smart vs. almış durumda bunun için de netflixde bazı filmler amerikada olsa bile türkiyede yok. Bu demek değil ki içerik zayıf. Bana göre içerik geniş. Ben yaklaşık 4 senedir film-dizi izlerim üniversite öğrencisi olduğum için zamanım bol baya şey izledim o yüzden. Netflix içinde de güzel filmlerin yarısı izlediğim şeyler. Ama netflix aldıktan sonra farkettiğim baya izlemediğim içerik varmış. Oyuncu kalitesi iyi olan. 5 aydır(ilk tr altyazı desteği geldiğinden beri) netflix kullanırım. Günde en az 3 saat(yolda gelip giderken telefona indirip izliyorum) dizi film izlerim. Hala izleyecek şey bulabiliyorum. Zorlanıyorum ama buluyorum. Açık görüşlü olmak lazım biraz tek tarz film dizi aramaktansa. Tek kötü yani komedi dizileri-filmleri içerik açısından sıkıntılı. Aksiyon suç vs baya geniş benim izlediğim.



Ha asıl önemli olan benim için diğer rakipleriyle karşılaştırmak. Torrent kullanmayı yüzde yüz doğru bulup netflix kötüleyen insanla işim olmaz zaten. Onun da başka işi yoktur büyük ihtimal. Netflixten önce ablamlar digitürk play kullanıyolardı. Ordan biliyorum az çok digitürk play i. Aylık 5 veya 10 liraydı. Bir film izlerken kalite çamur ve sürekli takılıyordu. Izdırap gibiydi. Onu geçtim içeriğindeki çoğu güzel filmi kiralayarak izliyordun. Saçmalığa bak. Ben para veriyorum aylık. Üstüne film izlemek için para veriyorum. Üstüne de çamur görüntü izliyorum. Netflix e geçince ablamlar Allâh razı olsun bunu bulduğun için demişti bana. Diğer rakiplerini bilmiyorum kullanmadım.



Şuan 5-6 aydır aylık 8 lira ödüyoruz netflixe kişi başı ve çok memnunuz.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @bLind