Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
953
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Beyaz Duman ve motor suyu Hakkında Sorular
O
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba, Chevrolet aveo 1.3 LTZ dizel 95 hp aracım var. Şuan 145.000 km de. Bu kış ayında farkettiğim özellikle havanın çok soğuduğu zamanlarda motoru ilk çalıştırdığımda yaklaşık 2 3 sn sonra beyaz duman atıyor ancak sadece 3 sn kadar sürüyor duman ve sonra bir daha hiç olmuyor biraz kokulu bir duman diyebilirim. Bu sadece motor soğukken ilk çalıştırdığımda oluyor. Yani aracı yarım saat kullandım geldim tekrar çalıştırdım böyle birşey olmuyor. Yolda giderken gaza bastığımda falan beyaz duman problemi yok yada siyah duman sıkıntım yok diyebilirim ani yüklenmeler dışında o da normal. Hava ısındığında mesela 15 16 derece olduğunda ya dikkatimi çekmiyor yada ben göremedim beyaz dumanı. Şuan su seviyesini kontrol ediyorum yaza göre biraz eksilmiş haznede ama çok birşey değil yazdan beri sadece 3 cm kadar eksilmiş. Şimdi suyun eksilip eksilmediğini gözlemliyorum ama 3 gündür baktığımda dikkatimi çeken bir eksiltme görmedim. Bu durum normal midir yoksa herhangi bir sorun aramalımıyım ? Acaba motor suyuna yağ mı karışıyor ?

Aracın altını kontrol ettim park ettikten sonra su damlatma vs yoktu.

Yağını kontrol ettim yağ eksiltme gibi bir problemde yok.

Ancak su kabının içindeki su biraz bulanık yalnız haznenin içi biraz pislenmiş böyle hafif çamur gibi tortular var ama su net. Fotoğrafta görebilirisiniz.

bu konuda daha detaylı bilgi verecek, bu durumu yaşayan arkadaşlar varsa çok sevinirim.

< Resime gitmek için tıklayın >



O
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Var mi yardimci olacak arkadaslar ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
7 yıl
Teğmen

Bir şey yok sağlam. Kışın beyaz duman normaldir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
7 yıl
Yüzbaşı

hiçbirşeyi yok keyfinize bakınız... Normal...



O
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

motor suyu yani antifriz durumuda normal midir ? Kabın içini öyle lekeli görünce insan bir an tedirgin oluyor. Az önce yine kontrol ettim eksilme yok hiç artmada yok.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.