Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
3452
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Termostatik vanada gaz/sıvı sensör farkı?
E
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Fiyat farkı yarı yarıya, kağıt üstünde tepkime süreleri biri 13 diğeri 20 dk.
Peki gerçekte kıyaslama şansı olan oldu mu ya da oturma odasında gaz, daha az kullanılan yerlerde sıvı sensörlü kullanılan tecrübe eden var mı?
Bir de ısı değişim hassasiyeti nedir bu vanalarda?
Örneğin; vanadan 22 dereceye ayarladım oda sıcaklığı kaç dereceye düşünce ne ne zaman vanayı açacak ne zaman kapayacak biraz izah eder misiniz?

Not: Normalde almışken en iyisi olsun diyenlerdenim ancak kış bitiminde petek büyütme, bir odaya içten yalıtım yaptırma, ot taktırma ve vana işine girişeceğimden hepsinin en iyisini almak istesem de pek mümkün olamıyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
7 yıl
Teğmen

Hocam bende hepsinden var. Önce 8 peteğin 5ine eca, 1ine yer sıkıntısı dolayısıyla UK tipi sıvı sensörlü danfoss aldım. Danfoss mutfakta takılıydı ve memnundum.



Sonra evde yer değişikliği oldu ve 1 tane uk tipi gaz sensörlü danfoss aldım ve onun kafasını mutfağa, sıvı sensörlüyü de çocuk odasına taktım. Gaz sensörlü daha iyi tepki veriyor onu belirtelim. Mutfakta ısı kaynağı çok olduğundan çoğu zaman vana peteği kapatıyor. Dalgalanma da çok fazla değil.



Ama tabi odalarda olmasını istediğiniz sıcaklık da önemli. Bizim ev 23-24 derece arasında ısıtılır. Dolayısıyla vanalara her zaman iş düşmez. Çünkü bizde 24 derece aşılmadan kombi oda termostati tarafından kapatılır. Ama örneğin size 20-21 derece yetiyorsa vanalar daha çok aç kapa yapar.



Bu konuda çok fazla değişken söz konusu. Evin konumu, kombinin yeri, alt üst komşular, istediğiniz sıcaklık, iklim koşulları vs. Hepsini bir arada düşünüp fazla da masrafa girmeden kademe kademe iyileştirme yapabilirsiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Cevap için teşekkürler hocam.
Dediğin gibi 15 liraya koçtaş tan bulursam bir kaç tane sıvı sensörlü alayım, 1 tane de oturma odasına gaz sensörlü alayım sıcaklık dalgalanması az olsun diye.

Bir şey daha sorayım hocam senin gibi hepsini tecrübe etmiş birini bulmuşken. Vananın ısı hassasiyeti nedir? Hani oda termostatında 0,1 hassasiyet varsa, ayarladığın sıcaklıktan 0,1 düşüş olunca kombiyi açar ya; vanada durum nasıl oluyor? Örneğin ben vanayı 22 dereceye ayarladım oda kaç dereceye düşünce vanayı açıyor?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @jeremyre
J
7 yıl
Teğmen

Rica ederim hocam. Trvde hassasiyet biraz daha düşük. Yani 22ye ayarladiginda 21 aç 23 kapa şeklinde çalışıyor olmalı. Tüm odalarda test yapmadığım için net olarak yazamıyorum ama mutfakta 23 ayarlı ve genelde o civarda seyrediyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @escala
E
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Anladım hocam mutfak hol gibi yerlerde pek sıkıntı yaratmayabilir ancak oturma odasında 2-2,5 derece sıcaklık dalgalanması çok fazla. Denemeden anlamakta mümkün değil tekrar teşekkürler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @jeremyre
J
7 yıl
Teğmen

Hocam tabi bu dalgalanma olayı biraz ısı kayıplarıyla da alakalı, yalıtımınız iyi olursa öyle 2 derece falan oynamaz. Bunun yerine sınırladığınız sıcaklık civarında yarım derece civarı bir oynama olur. Öncelikli oalrak 0,1 hassasiyeti olan iyi bir dijital termometre ile ölçüm yapıp mevcut durumu saptamanız size yol gösterebilir. Belki de bazı mekanlarda hiç trv ihtiyacınız olmayacak.




Bu mesajda bahsedilenler: @escala
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.