Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1125
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Merkezi Sistem Hakkında Yardım.
S
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar bir sorum olacak. Benzer konulara baktım ama benim sorunuma benzer bir konu bulamadım. Yeni bir eve taşındım. Binada merkezi sistem var. Hem uydu, hem telefon kablosu daireye geliyor burada kutudan odalara dağılıyor. Binada Türksat, Digiturk ve karasal anten varmış. Prizler sadece bir tanesi hem uydu hem karasal anten girişi var diğer odaların ki sadece karasal anten girişi.

İki giriş olan şu şekil.
< Resime gitmek için tıklayın >

https://mini.donanimhaber.com/images/upfiles/665198/2e2705d7-5de7-4574-9d68-6a656df2bb45.jpg


Başka bir iş için usta çağırmıştık. Aynı zamanda uydudan da anlıyormuş. Odalara giden tüm kabloları kontrol edip hangi kablo hangi odanın üzerine yazdık. Normalde merkeziden gelen kablo 6 lı bir splitter a bağlıydı. Ama ustu böyle olmaz bu şekilde çalışmaz dedi.


< Resime gitmek için tıklayın >



Splitter dan kabloları çıkardı. Bu prizi taktı. Bunun anten girişinden splitter a bir kablo bağladı. Diğer kabloları yine splitter a bağladı. Karasal her prizde çalışır dedi. Uyduyu da nerede izlemek istersen o kabloyu bunun uydu çıkışına takarsın dedi.

Dün dediğini yaptım ama bir türlü sinyal alamadım. Tüm kabolaları denedim sinyal yok...
Acaba neden olabilir, sorun nerede?
Yardımcı olursanız sevinirim...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonbahar78 -- 21 Şubat 2017; 16:45:43 >

A
7 yıl
Yüzbaşı

Resim atın bağlantı şeklinden.Normalde Sat yazan vidalı kısımdan F konnektör ile receiverlara bağlantı yaptığınızda uydu yayınlarını alabiliyor olmanız gerekiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: ay_erdi

Resim atın bağlantı şeklinden.Normalde Sat yazan vidalı kısımdan F konnektör ile receiverlara bağlantı yaptığınızda uydu yayınlarını alabiliyor olmanız gerekiyor.

Odadaki piriz ilk resimdeki. İkinci resim üçlü olan prizi panodaki kabloların dağıldığı yere taktı. Uydu yerine seyredeceğin odanın kablosunu takarsın dedi. Anten yerinde de ufak bir kablo ile splittere bağladı. Diğer kabloları splittere bağladı... Kabloların tümünü yine splittere bağlarsak olmaz mı? Niye olmaz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
7 yıl
Yüzbaşı

Şu dağıtım resminin panosunu bi çekinde bakalım,nasıl bir sistem kurmuş gelen kişi


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Üçlü prizi çıkarıp kabloların hepsini tekrar splittera bağladım... Böyle yapınca çalıştırabildim. Sanırım kablolara oda isimlerini yanlış yazmışız. Prizdeki uydu girişine sadece oda isimlerini yazdığımız kabloları deniyordum. Mutfak salon onları hiç denemedim. Onlar belli dedim onlarda sıkıntı olmaz. Belki oda isimlerini yanlış yazdık diye düşünüyordum. Prizi söküp hepsini splitter a bağlayınca kabloları bir kontrol edeyim dedim. Ama doğru kablo salon yazdığımızmış. Dolayısıyla prizde onu denemeyince sinyal gitmemiş bir türlü.

Düzgün resim yoktu. Şimdi paintte çizip ekledim resmi. Bağlantı bu şekildeydi.

< Resime gitmek için tıklayın >

Santralden geleni üçlü prize bağladık. Üçlü prizden splittera bir ara kablo bağladık. (Bunu yanlış hatırlıyor olabilirim TV ye mi R ye emin değilim ama mantık olarak TV olması lazım.) Uyduyu hangi odada kullanacaksak o odanın kablosunu prizdeki uydu girişine bağlıyoruz, diğer kabloları da splittera bağlıyoruz. Yani splitter dakiler karasal yayın için çalışacak. Tüm odalarda karasal yayın olur demişti yapan arkadaş.

Peki bu şekil mi doğru olan, yoksa şu an benim yaptığım, ilk hali gibi olan tüm kabloların splittera bağlı olduğu durum mu? İki durum arasında ne fark var?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonbahar78 -- 22 Şubat 2017; 11:35:5 >


Bu mesajda bahsedilenler: @ay_erdi
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.