Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
1402
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Fotoğraf için 5 renk kartuş mu 6 renkli... Canon Mg7550, Ts8050...
O
7 yıl
Er
Konu Sahibi

Bir yazıcı almayı düşünüyorum ama dolan kartuş olması isteğim maliyeti düşürmek. Şu an Canon pixma IX6850, İp7250, bunlar 5 renk kartuşlu modeller

Canon Ts8050 ve Mg7550 gibi 2 modelde 6 renk kartuşlu modeller

Birde maliyeti yüksek olan Epson L800, L805, L810 serileri var 6 renk olarak

Grafik ve fotoğraf işleriyle uğraşıyorum tabi ekonomik olarak çok iyi sayılmam yani epsonlar beni şu an baya zorlamakta almak istesem diğer modeller yine makul düzeydeler. fakat aklıma takılan soru hangi model?
5 renk kartuş sistemli modeller ile
6 renk kartuş sistemli modeller arasındaki fark nedir?

Baskı kaliteleri ne kadar farklı bariz farklar var mı yoksa ufak farklar mı var.Nette bu konu hakkında net bilgi bulamadım. En büyük kafamı kurcalayan sorunlar bunlar.

Birde bazı modeller türkiyede yok canonun mesela Mg7550 şu an piyasada yok Canonun sitesi İP8750 tavsiye ediyor bu üründe türkiyede yok yani model var türkiyede yok :) kafam şok karışık yardımlarınıza ihtiyacım var



E
7 yıl
Yüzbaşı

doğru bir eleme yapmışsınız elde kalan sonuçlar kesinlikle doğru sonuçlar. kartuşları tanklı epsonlara kıyasla daha sık doldurmak sıkıntı olmayacaksa epsonlara lüzum yok ama hergün yüzlerce baskı alınacaksa epsonların daha pratik olacağıda aşikar.

saydığınız canon modellerin hepsi 1 PL damlacık boyutlu, çözünürlük değerleri aynı, hepsi fotoğraf kalitesinde çok iyi mg7550 ve TS8050 +gri kartuş kullanıyor bu özellikle gri tonlarında bir parça daha iyi tonlama sunuyor. ancak çok çok gerek varmı bence yok bir ix6850 kullanıcısı ve bu cihazların sarf malzemelerini satan biri olarak söylüyorum bunları.

mademki grafik ve fotoğraf işiyle uğraşıyorsunuz bence en doğru seçenek İX6850 olur 10x15'ten A3'e bütün baskılarınızı yapabilirsiniz bu cihazla ayrıca otomatik çift taraflı baskı ve wifi desteği mevcut magnet , sticker, çift taraflı vs. gibi fine art serisi fotoğraf kağıtlarımızada baskı alabilirsiniz. dediğim gibi hali hazırda kullandığımız bir cihaz baskı sonuçlarını dolan kartuş ve muadil mürekkep kalitesini incelemek isterseniz bekleriz.

diğer modellerden sadece TS8050 yeni çıkan 570-571 kartuşları kullanır ki yeni çıktığı için dolan kartuşları diğer 3 modelin kullandığı 550-51 seri dolan kartuşlara göre oldukça pahalı ve gri dolan kartuşu henüz gelmedi o yüzden 550-51 kullanan diğer 3 modelden birini tavsiye ederim.

bahsi geçen modellerle (ts8050 hariç ) uyumlu dolan kartuş linkleri aşağıda mevcut

550 - 51 kolay dolan kartuşlar (5 renk) ip7250 - ix6850
http://www.sanalpazar.com/canon-550-551-kolay-dolan-kartus-set-ucretsiz-kargo/i-71771071?malid=SONGEZ550 - 51

kolay dolan karuş (6renk) mg7550
http://www.sanalpazar.com/canon-550-551-6renk-dolan-kartus-set-ucretsiz-kargo/i-71879336

MANA VEREMEDİĞİM BİR ŞEKİLDE VERDİĞİM LİNKLERDE "SANAL" İLE "PAZAR" ARASINA "X" KOYUYOR DONANIMHABER BU SAÇMA "X" İ SİLERSENİZ ÜRÜNLERE ULAŞABİLİRSİNİZ SAHİDEN GARİP...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem baskı m. -- 22 Şubat 2017; 17:0:9 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
7 yıl
Er
Konu Sahibi

Erdem bey verdiğiniz cevap için çok teşekkür ediyorum. Gerçekten aydınlatıcı oldu. Bende o noktada takılı kaldım yani ts9050 de olabilir a3 olarak ama fotoğraftaki farkı görebileceğim bir örnek yok ondan tereddütteyim. Birde size sorum bu epsonlardaki gibi ped olayı varmı. Dolduğunda resetlemek değiştirmek istediğimizde kendimiz yapabilirmiyiz yoksa servis zorunlu mu


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @erdem baskı m.
M
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ozkan_me

Erdem bey verdiğiniz cevap için çok teşekkür ediyorum. Gerçekten aydınlatıcı oldu. Bende o noktada takılı kaldım yani ts9050 de olabilir a3 olarak ama fotoğraftaki farkı görebileceğim bir örnek yok ondan tereddütteyim. Birde size sorum bu epsonlardaki gibi ped olayı varmı. Dolduğunda resetlemek değiştirmek istediğimizde kendimiz yapabilirmiyiz yoksa servis zorunlu mu

Erdem Beye sormussunuz umarım alınmaz :) epson ped olayını ranta cevirmis durumda pedler cok cabuk doluyor halbuki canon pedleri yıllarca kullan kolay kolay dolmaz

5 renk mi yoksa 6 renk mi olsun? bende ikiside var ama rengin sayısından ziyada farkı yaratan gri'dir. Esasen Gri olan yazıcılar ve gri olmayan yazıcılar seklinde gruplanmalı makinalar. Grisi olmayan makinalar bunu diger renkleri karıstırarak yapar, grisi olan makina ise direkt kullanır. Fark profesyonel bakıslar icin önemlidir yoksa sıradan gözler icin inanın bir fark yok gibidir yada algılamaz. Bütceniz cok yoksa gönül rahatlıgı ile 5 renk makina alıp kullanabilirsiniz ancak ben cok profesyonelim cok derinlere inerim mükemmellik ararım gibi uç noktalarda dolasıyorsanız o zaman gri'li bir yazıcı alın. Unutmayın 5 renk yetiyor gerisi teferruat.

gri renksiz ve gri renkli siyah beyaz fotoların 100kez büyütülmüs hali
< Resime gitmek için tıklayın >

gri renkli 1.foto yanındaki orjinalle aynı ama gri renk olmayınca olası ton kaymaları (kırmızımsı-mavimsi-sarımsı)
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meco -- 22 Şubat 2017; 2:57:21 >

E
7 yıl
Yüzbaşı

meco bey isabetli yorumlarını ilgiyle takip ettiğim bir forum üyesidir yine çok doğru şeyler yazmış.
Gri tonlarında detaylarda +gri kartuşlu modeller bir tık daha iyi sonuç sunuyor hassas profesyonel gözlerin dikkatini çekecek cinsten ancak. bu anlamda 5 renk modellerinde gönül rahatlığıyla kullanılabileceği konusunda endişeniz olmasın.

Şunu belirteyim ama yanlışta anlaşılmasın 550-51 ve 570-571 serisi kartuşların mürekkepleri eski serilerden farklıdır eski serilerin mürekkebi son çıkan bu iki seride renk sapmaları yaşatır biz bu seriyle uyumlu neredeyse orjinallerden farksız baskılar sunan mürekkebimizi CL100+v2 olarak isimlendirdik öyle satıyoruz sizde temin etmek gerektiğinde uyumlu mürekkep sattığına emin olduğunuz firmalardan temin edin mutlaka. zira eski serilerin mürekkebini hala vermekte olan pek çok firma mevcut maalesef.

atık pad mevzusuna gelince meco beyinde dediği gibi canonlar bu uyarıyı epsonlara nazaran çok daha geç verir eski serilerde service tool programlarıyla bu iş halledilebiliyor ancak bahsi geçen bu modeller için bildiğim kadarıyla henüz service tool programları mevcut değil yani atık pad uyarısı aldığınızda servisle iletişime geçmeniz gerekebilir ancak bu binlerce baskı sonrasında karşınıza çıkma ihtimali olan bir durum.



O
7 yıl
Er
Konu Sahibi

Verilen cevaplar gerçekten yeterli oldu. Cevaplar için hem erdem beye hem neco beye teşekkür ediyorum



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.