Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
2084
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Oğlum maalesef FİP
A
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ellerimle büyüttüğüm oğlumu kaybetmek üzereyim adı Viski..Oğlumla beraber diğer kardeşlerinide 4 sene önce işyerimde dünyaya gelmişti sokakta baktığım güzeller güzeli bir kedinin bebekleriydi sırf bu canlar için işyerimi kapatmak zorunda kalmıştım o dönem kira ödediğim işyerinin sahibi ile takışmıştım neticede alıp eve getirdim 4 senedir bizlerleydi..Fip denilen lanet olası bu sinsi hastalık ıslak formunda belirdi bir anda sapa sağlıklı oyunlar oynayan enerj kedimin karnı şişerek sıvı birikmesi meydana geldi ve aşırı kilo kaybı oğlumu alıp 2 veterinere götürdüm ilki elle muayene ederek fip olduğunu söyledi ardından bir kaç iğne yaparak yolladı emin olmak için bir başkasına götürdüm asites(karında sıvı birikmesi) olduğunu söyledi fakat fip için teşhis koyabilmem için kit satın almanız lazım dedi..Oğlumun karnından enjektör ile bir miktar 200 ml civarı sıvı boşaltıldı açık sarı renkte hepsini boşaltmak riskliymiş halen karnı şiş internette okuduğum tüm vakalarda bulgular ıslak fip formunun semptomlarını işaret ediyor..

Şu anda moralmen çökmüş durumdayım ellerinizle büyüttüğünüz canlının gözünüzün önünde erimesini ve kötü sona yaklaştığını görmek bitiriyor insanı yazacak fazla kelime bulamıyorum kedi beslemek ne kadar güzel bir his versede aranızdan ayrılışını çaresizce izlemek nefesini kesiyor insanın 2-3 gündür uyku problemi,iştahsızlık,çarpıntı ve türlü sıkıntılar yaşıyorum kedi bile olsa bir canlıya işte bu kadar bağlanıyorsunuz..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alex Murphy -- 6 Şubat 2017; 8:26:58 >

S
7 yıl
Binbaşı




C
7 yıl
Çavuş

Ben de zaman zaman Theodore'a bakıp (sizin nick'le aynıymış ) onun bir gün öleceğini düşünüyorum, hafakanlar basıyor ama doğanın kanunu bu. Kendimi, hiç değilse herhangi birinden daha iyi bakıyor ve mutlu ediyorum diye düşünerek teselli ediyorum. Uyuklarken usulca gözlerini sevin, ensesine masaj yapın, kulak arkasını-çenesinin altını-yanaklarını kaşıyın, dua okuyun, hayattayken vedanızı tamamlayın, güzel bir son fotoğrafını çekip duvara asın. Cesaretiniz kırılmasın, siz belli ki elinizden geleni yaptınız, bir başka canı daha kurtarmayı deneyin.



A
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Oğlumu kaybettim..

Bu lanet olası hastalığın tedavisi ne yazıkki yok kendimi bir nebzede olsa hazırlamıştım ayrılığa..



R
7 yıl
Yarbay

Kardeş başın sağolsun.

Benim de kedim öldü, 4 yaşında kalp yetmezliği böbrek derken en klas, en asil kedim öldü.

Anası ve kardeşi duruyor ama onlar da hasta. Anası zaten astımlı, diğer kardeş de bir kaç yıla gidici.

İlk yavrular olmasının da etkisi var. İLkler hep sorunlu oluyor. Vaktinde kısırlaştıramadık, hamile kaldı kendi evimizde doğdular.

Nostaljik olarak da hayvan doğduğu evde öldü, elimizde büyüdü, çok da iyi besledik, royal canin poşet mamalarını da eksik etmedik.

7 Aya yaklaştım ama ara ara hatırlıyorum. ilk 3 ay zaten gözünün önünden gitmiyor.

Kedilerim bana hayatımın ikinci sayfasını açtığım dönemin bir hatırlatıcısıydı, kimi zaman acı kimi zaman tatlı dönemlerden geçtiğim

yıllarda hayatımıza öyle yada böyle güzel bir anı olarak kalacaklar.

Fipli kedi de kaybettiğim oldu, sokak kedisiydi ama güzel mamalar verirdik. Son üç dört gün çok üzücü oluyor.

Felç oluyor biraz bakım gerektiriyor. Hayvan çok zor duruma düşüyor, uyutsan bir keder uyutmasan ayrı bir keder.



B
7 yıl
Çavuş

benım bahcede baktıgım kedimde fibden oldu..karnı sısıyor.olumu cok kotu oluyor..gözleri görmuyor..en sonda sadece arka ayakları hareket edebiliyor ve sadece ses cıkarabiliyor..Allahtan cabuk oldu 3 gün içinde..



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.