Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
769
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İkinci çekirdeğin diğerlerinden daha fazla ısınması
V
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar. İmzamdaki işlemciyi kullanıyorum. Geçenlerde 4.5 ghz overclock denedim 1.38v ile ancak görebildim bunu sıcaklıklar tabiki fazlaca arttı. Prime95 te 10 dakika bıraktım bi sorun çıkmadı, oyunlarda zaten daha az ısınıyor genelde. 4.4 Ghz'e indireyim dedim 1.34v ile yapabildim bunuda. Sıcaklıklarda anormallikleri ozaman farkettim core#1 herzaman diğer çekirdeklere göre aşırı ısınıyor nedenini bulamadım hiçbiryerde fikri olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

< Resime gitmek için tıklayın >



B
7 yıl
Teğmen

İmzanız görünmediği için cpu modelinizde görünmüyor,



Sıcaklıklarınız göründüğü kadarıyla normal düzeylerde,

Hangi programla test yaptığınızıda söylerseniz daha kesin bir fikir edinebiliriz,cihaz yüktte mi değil mi? program nedir?



4.4 ile 4.5 arasında iyi bir voltaj değerinden bahsetmişsiniz,

Arada ki 0.1 ghz lik değer gözle görüşemeyecek küçük rakamsal değerlerdir 4.4 te düşük voltajla kullanmanız daha sağlıklı olacaktır,



İşlemcinin üretim durumuna göre bazı çekirdeklerin ve işlemcide kullanılan silikonların değeri farklı oluyor,

Yani 1.çekirdeğiniz iyiyken 2.çekirdek daha verinsiz çıkabilir,



Örnek vermek gerekirse ben 6600k kullanıyor ve en sıcak çekirdeğim ile en soğuk arasında tam yüksek 5 6 derece civarı oynuyor 4,5ghz ile.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Gözükmesi lazımdı ama neyse. 6600k kullanıyorum bende. Prime95 ile 10 dakka test ediyorum genelde. OC'nin stabil olmamasının nedeni de bu ikinci çekirdekten kaynaklı oluyor genelde. Voltaj yetersiz geldiğinde sıcaklıklar 60 derecelerde de olsa ikinci çekirdek prime95 te çalışmayı durduruyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @B.goodies
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.