Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
325
Tıklama
0
Öne Çıkarma
## Eğitim hayatım için fikrinize ihtiyacım var ##
G
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba.

Önce biraz kendimden bahsedeyim. Ben şubat 1996 doğumluyum. Meslek lisesi çıkışlıyım ve 2014 yılında bölümümden ön lisans bölümünü kazandım. Bu sene bitmesi gerekliydi ancak 2 hocam la sıkıntı yaşadığım için 2 dersim kaldı bu sene vereceğim inşallah.

Direk konuya gireyim. Yaklaşık 11 yaşımdan beri kendi atölyemiz olan makine imalat atölyesinde - tornacı da çalışıyorum. Şu yaşıma kadar makineleri, mekanik parçaları hep merak ederim. Nasıl çalışıyor o işi nasıl yapıyor hep sorarım sorgularım. Küçükken de hep merakım varmış. Böyle kamyonlar falan geçerken eğilip altına falan bakarmışım.( gerçi hala bakıyorum ama:)) Şimdi 21 yaşıma giricem ve kendimi bu universal sistemlerde ileri derecede geliştirdiğimi zannediyorum. Bu konuda en büyük katkıyı bana veren babam ve onun bana geçirdiği tecrübeleri olmuştur.

Böyle bir kafayla büyüdüğüm için hayalimde olması gerektiği gibi makine mühendisi olmaktı ve olacak da inşallah. 2 yıllık ön lisans bitirdim şimdi önümde dgs engeli kaldı. Onuda geçtik mi her şey tamam.! Tabiki değil, ondan sonraki en büyük engel bana bu konuyu açmama sebebiyet veren engeldir. Oda tabiki YABANCI DİL.

Yeterince kendimden bahsettim sanırım şimdi konunun özüne dönelim.


Şimdi arkadaşlar kafam karışık bu aralar. 2 yıllık ön lisans bitirdiğim için 8.5 ay sonra DGS sınavına girmem gerekli. Ama iş mühendis olmakla bitmiyor. Başarılı bir mühendis olmak için başarılı bir İNGİLİZCE gerekli diye düşünüyorum.

Düşünce 1 : Bu zamana kadar standart planım olarak Ocak ayında dershanem başlıyor, düzenli bir şekilde dershaneye gidilecek okul kazanılacak yabancı dil işini de mezun olduktan sonra halledilecek.

Düşünce 2 : Bütün planlarımı 1 sene aksatmak istiyorum. Bu 1 senelik periyot da kendi bölümümle alakalı bir işe girmek o 1 sene içerisinde kendimi işimde geliştirmek istiyorum aynı zamanda da 1 senede para biriktirmek istiyorum. O 1 senenin sonunda ise hem dershane hemde kaliteli bir dil kursuna yazılmak istiyorum. Şu an ingilizce seviyem çok kötü değil yani 10/3-4 falandır büyük ihtimal. O kurs sayesinde ingilizce seviyemi belirli bir düzeye getirdikten sonra okulu kazanıp WORK AND TRAVEL ile Amerikaya gidip ingilizce mi çok daha ileri bir seviyeye getirip akıcı bir şekilde ingilizce konuşmak istiyorum. Hemde bu WAT sayesinde farklı kültürler görme şansım olacak. Ayrıca Türkiye'de CV me çok büyük bir katkısı olacağını düşünüyorum.

Sizce ne yapmam gerekli ?

Arkadaşlar burada işte sizin fikirlerinize de ihtiyacım var. Yeni düşünceler fikirler duymak istiyorum. 2 düşüncenin de geldiği nokta aslında aynı. Kendi alanında başarılı bir mühendis olmak ve milli projelerde çalışmak istiyorum. Sizin düşünceleriniz nedir belki bana akıl verebilirsiniz. Pazartesi bir kaç rehberlik servisi ile de görüşeceğim bazı konulara karar vermem gerekli çünkü yanlış vereceğim bir karar belki 1 senemi heba edecek ve yaşım geçiyor zaten yeterince geç kaldım.

Teşekkür ederim.



C
7 yıl
Yarbay

Benim kardeşim de meslek çıkışlı, makine mühendisliği son sınıfta şuan.Yabancı dil konusunu gündeme getirdiğinde ben demiştim ki okulunu bitirince 6 aylık bi kursa gidersin hem sertifikanı alırsın hem de kafan rahat olur sadece kursa yoğunlaşırsın.O beni dinlemedi 2.sınıfta başladı kursa gitmeye bu sene son senesi hala gidiyor kursa akşamları.İngilizce seviyesini bayağı ilerletti ama diğer derslerini falan aksatıyor ufak da olsa.Benim sana tavsiyem dili problem etme, önce okulunu iyi bir ortalama ile bitir dil en kolayı.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.