Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1973
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Nerede o eski turşucular.
N
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Evde yapmadığımız sürece şöyle ağzımız sulana sulana ekmekle rahat rahat yiyebileceğimiz turşu bulmak neredeyse hayal oldu.
Yıllar önce Fatih'te bir turşucu vardı, her uğradığımda turşu suyu da alırdım, poşete koyup makineyle ağzını kapatırdı unutamıyorum.

Pazarlarda turşucular oluyor ama bildiğin asit yahu, ne yediğin belli değil hepsi aynı tadı veriyor. Marketlerdeki açık-kapalı turşuları burada
konu bile etmeye gerek yok.

En son geçenlerde tesadüfen önünden geçerken Çekmeköy tarafnda bir turşucu dükkanına rastladım. Pancar turşusu yediğim
en güzellerinden biriydi. İlave olarak suyundan da eklettim mükemmeldi. Turşu suyunu acılı ve acısız olarak, yada karışık alabiliyorsun.
Litresini 3 TL'den şişeye doldurarak verdiği turşu suyu da harikaydı. Pek çok çeşit turşuları ve zeytinyağlı çeşitleri vs. var.
Çok şirin bir dükkan ve hepsinden önemlisi oldukça sempatik, güleryüzlü bir esnaf kardeşimiz işletiyor, tanımam etmem, böyle esnafların yaşaması lazım.
Dükkanın önünde büyüklü küçüklü turşularını sergiliyor ve güzel bir uygulama olmuş.

Google sokak görünümü henüz yok ancak haritada tam işaretlediğim yerde. Bir dahaki gittiğimde resimlerle editlerim.
Başka bildiğiniz güzel turşucular varsa, şenlendirin lütfen.
< Resime gitmek için tıklayın >



S
7 yıl
Yarbay

Alibeykoy istanbulda da var.. tulumba tatlıcısı yanında hep alırım geçerken



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

_
7 yıl
Teğmen

hocam 5 yıl kadar önce unkapanında bilim sanat vakfının derslerine gidiyordum akşam saatlerinde. o vefa bozacısının yanında seyyar turşucu bir amca vardı. inanılmaz lezzetliydi turşuları, kendisi de çok iyi bir insandı. geçen yıl uzun süre sonra tekrar oralara gittik. reşat nuri sahnesinde tiyatro biletimiz vardı, gitmişken amcaya da uğrayalım dedik ama bulamadık. sonra vefa bozacısında çalışan bir abiye sorduk kendisini. geçen hafta vefat etti dedi. inanılmaz üzüldük anlatamam. sen şimdi turşucu deyince aklıma geldi tekrar hüzünlendim



P
7 yıl
Binbaşı

Kemerburgazda bir suru tursucu var.Her yil festivalini de yapiyorlar hatta.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
7 yıl
Yarbay

Kemerburgazdaki turşucular tonlarca turşu yaptıkları için limon tuzu kullanarak yapıyorlar, limonla uğraşmıyorlar bu yüzden turşuları çok lezzetli olsa da asitli, suyunu içemezsiniz.

Beşiktaş çarşının içinde(kartal heykelinin çaprazındaki sokakta) yıllardır aldığımız Soydan Turşucusu var. Kemerburgaz kadar kalitelidir ve suyunu iç iç bıkmazsınız. Mutlaka deneyin turşusunu kime sorsanız gösterir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.