Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
8568
Tıklama
4
Öne Çıkarma
İnditex Mülakatları - Görüşmeleri - GERÇEĞİ GÖRÜN
H
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Bu konuyu açma nedenim İnditex'e çok fazla başvuru yapılıyor ve sizlerdende çok başvuru yapanlar var. Mülakatta veya işe alımın son aşamasında insanlara gerçekleri anlatmıyorlar.
5 ay boyunca çalıştım Pull&Bear'da, arkadaşımda benden 1 ay önce Zara'ya girdi. İkimizde istifa ettik.

1.görüşmede önce sizi plazalarında hoş karşılarlar, sakin ses tonuyla tatlış tatlış konuşurlar. Bi odaya sokarlar 25 kişisiniz, 30 dakika dev ekranda tanıtımlarını verirler sonra form verip doldurmanızı isterler, tek tek küçük bir odaya çağırırlar 1 dakika süzerler sonra 2.görüşme için sizi arayacağız uygun görürsek deyip uğurlarlar. Haftada 3 gün bu 25 kişilik görüşmeleri yapıyorlar, yılda 150 gün ve 3750 kişi demek ve bedava reklam çünkü o tanıtımla size reklam yapmış oldular, bilinç altınıza gömdüler.2.görüşme 7 kişi ile geçer, mağazada bir sorun oluşursa nasıl yaklaşacağınızı kontrol etmek amaçlı sorular sorarlar 1.5 saat sürer, işte biz çalısanlarimizi severiz yardımcı oluruz her zaman diye gevelerler ve uygun görürsek 3.görüşme için arayacağız derler uğurlarlar. 3.görüşme için ararlar sizi şu markamız için uygun gördük derler ve mağazaya yönlendirirler, müdürle görüşürsün ve sonra seni onaylarsa işe alınırsın, sana detayları anlatır.
Bu süreçi okuduktan sonra Koç, Sabancı Holding'de mi işe giriyorsun havasına kapılabilirsin ancak sakin ol delikanlı, sadece Part time Satış Danışmanı olmayı başarabildin.

Ve serüven başladı, 1.gün shiftim 16-22 ve saat 22 oldu avm kapandı. 23.20'de etrafı toparladık, çıktık. Ertesi günler kapanış olduğum her gün 22 yazıyordu shiftte ve en az 23te çıkıyorduk ve bir süre sonra sadece 22e kadar paramızın yattığını 23te çıktığımızda 1 saatlik ücretin yatmadığını öğrendim, çok rahatsız oldum. Borcum vardı bir süre idare etmek zorundaydım dişimi sıktım ama insanın zoruna gidiyordu 1.ayda 130 saat çalışmıştım ancak 110 saat parası yatıyordu. 2.ay başka bir rezillik daha öğrendim, bayram dönemiydi, biliyorsunuz arefede ve bayramda hatta diğer resmi günlerde x2 maaş alırsınız mesela günlüğünüz 70 liraysa 140 lira olur. Şimdi gelelim sadede, bunlar işin çakallığını bulmuş, prim sistemi yapmışlar, mesela size saatlik ücret ödüyor İnditex ve bunun yanında prim sistemi var, her çalıştığınız gün için ekstra 10 lira gibi düşünün ve böyle resmi günlerde maaşınız x2 değil priminizi x2 yapıyorlar yani o gün 60x2 değil 10x2 yaparlar böylelikle yine emeğinizi cukkalarlar.
Okulunuz vardır dersim var dersiniz ık mık yaparlar, sabah 9da okula gidersin 6da çıkarsın ama sırf seni kullanabilmek için 6dan sonrada gelebilirsin diyip shift yazarlar.
Haftada 2 gün sevkiyat gelir, kolileri taşırsın ürün açarsın barkodlarsın alarmlarsın depoyu düzenlersin ve reyondada sorumlusundur.
4 gün değil, 5 gün yazarlar kafalarına göre, 1 gün daha çalışsan zaten full çalışan olmuş olursun

Herkes maaşı iyi diye başvuruyor ancak sen her hafta part time olarak 30 saat çalışsanda sana yatan para 1400ü geçmez ve seni her hafta 30 saat çalıştırmazlar, 16-25 arası çalışırsın, 900-1100 arası alırsın ancak buna rağmen pestilin çıkar çünkü ya kapanışsındır ya sabahçı, depoda ürün karşılarsın veya kapanışta fazladan çalışırsın, terler akar bi yerinden.
Zara'da çalışan arkadaşımdada durumlar aynıydı.
Ve istifa ettik baştada söylediğim gibi. Boşa giden koca 5 ay, kölelik. İspanyolların kurmuş olduğu bu çete Türkiyede iyi konumlanmış durumda.

Bu konuyu İnditex'i kötüleme amaçlı açmadım, sizlerin değerli zamanınız hiç olmasın, bu şirkete giripte hüsrana uğramayın diye açtım. Davada açıcam bu mesai saatleriyle alakalı, dava sonucunuda koyacağım buraya.
Sadece avukat arıyordum, avukatla görüştüm, önden 1000 lira istiyor, dava masrafı 300 lira, bi de davayı kazanırsa paranın %20si. Bende dedim ki paranın hepsini al kabul etmedi ve bu kolay bi dava, ispatlaması basit. Varsa avukat tanıdığı olan ulaşsın bana.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hz Thad -- 24 Kasım 2016; 3:58:43 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

İ
7 yıl
Binbaşı

meraba kimse sormadan ben sorayım

part time olarak kaç gün çalışıyordunuz ve ne kadar alıyordunuz

fuller ne kadar alıyor



İ
7 yıl
Yarbay

Cokta bisey degismiyor bicok marka hemen hemen ayni





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igetsky -- 22 Kasım 2016; 2:39:22 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
7 yıl
Binbaşı

Peki simdi nasil bir iste calismayi dusunuyorsunuz?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jorji -- 22 Kasım 2016; 2:52:53 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

B
7 yıl
Onbaşı

rez alalım dayı da savunmaları da basit olur bence. Sonuçta köklü bir firma mutlaka açıklarını bir şekilde örtbas ediyorlardır diye düşünüyorum. Tabiki hakkınızı savunun sonuna kadar destekliyorum sizi. Lakin aldığınız maaştan da olma ihtimalinizi düşünerek Allah yardımcınız olsun diyorum.



J
7 yıl
Yarbay

tr de adam öpüyolar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @igetsky
J
7 yıl
Yüzbaşı

Hocam son durum nedir?




Bu mesajda bahsedilenler: @Hz Thad
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.