Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
3341
Tıklama
0
Öne Çıkarma
pikap ses kalitesi artırma yardım
O
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

merhaba arkadaşlar,

baba yadigari bir dual marka pikapa sahibim. son dönemde oldukça dinleme imkanı buluyorum. ses kalitesini artırma şansım var mıdır acaba? konuya hakim arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. hoparlörleri daha iyisiyle değiştirmek yeterli midir yoksa başka bişiler mi yapmak gerekir vb..



S
7 yıl
Yüzbaşı

Bu baba yadigarı cihaz nedir ne değildir sistem bileşenleriniz nedir bilmek lazım. Pikaba güncel kartuşlar takılabiliyorsa benim aklıma ilk gelen iğne ve kartuş değişimi ( tabiki diğer bileşenlerin yapabilirliği burda devreye girer ve belirleyici olur).



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ozzmania
O
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

merhaba, pikap dual p41 modeli.. google da servis manualları var, teknik bilgilerin yer aldığı. buraya ekleyemedim. yardımınız için teşekkür ederim..




Bu mesajda bahsedilenler: @stakanar
S
7 yıl
Yüzbaşı

Eski bir cihaz kartuş değişimi için adaptör gerekebilir. Sanırım siz kendi phono katı hoparlörleri ile kullanıyorsunuz ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

konu hakkındaki bilgi düzeyimi gösterebilmek adına şunu söyleyebilirim ki siz kartuş dedikçe benim gözümde mürekkep püskürtmeli yazıcılar geliyor..

pikap, kabloları ve hoparlörler de dahil olmak üzere tamamen orijinal parçaları kullanıyorum..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @stakanar
S
7 yıl
Yüzbaşı

Kolun ucundaki iğnenin bağlı olduğu kısım hocam ilk iş kartuş değişimini araştırın derim daha sonra hoparlör değişimi kablo değişimi gibi konulara bakılır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ozzmania
O
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

hmm.. o kısım değiştirildi.. bakıma vermiştim, lastiği sertleşmiş o sıra kartuşun kurumuş olduğunu söyledi usta, onu da değiştirdi. bugün bir test yaptım cızırtı sağdaki hoparlörden geliyor.. tizi kıstığımda gidiyor, soldaki hoparlörde sıkıntı görünmüyor.. bu durumda hoparlörleri daha iyi bir şeyle değiştirirsem kaliteyi artırabilirim galiba değil mi? kablo girişleri biraz değişik amerikan prizlerine benziyor onu değiştirmek zor olabilir..




Bu mesajda bahsedilenler: @stakanar
S
7 yıl
Yüzbaşı

Cızırtı için hoparlörleri yer değiştirin bakalım sıkıntı hoparlordemi yoksa potans oksitlenmesi gibi birşeymi. Hoparlör tabiki değişir mobilden girdiğim için cihazın teknik ozelliklerine bakmadım ama tahminen hassasiyeti yüksek kalbur ustu hoparlorler ile kalite artar. Tamircinin taktığı kartuşa pek güvenmezdim ben olsaydım konektör de bulunur belki çok kaliteli olmaz ama elbet bişeyler uydurulur siz arka panelin bir fotoğrafını çekiverin görelim usta arkadaşlarda yorumlarını eksik etmez umarım konu benim gibi bir pikap cahiline de kalmasın



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
7 yıl
Yarbay

Geçen gün P60 serisi tamir için elime geçti . kendinden amplifikatörlü hoparlörlü ,portatif taşınabilir değişik bir pikap .
hoparlör DIN soketli ,harici hoparlör bağlanabilir .
üzerinde çok kafa yorulacak ayrıntısı yok , bence orijinalliği bozulmamalı !. düzgün çalışır duruma getirilip kullanılabilir . Malum Dual olunca çok para ediyor ,satılıp daha iyi ikinci el bir pikap alınabilir .



E
7 yıl
Yarbay

C
7 yıl
Teğmen

Öncelikle, pikap/setinizi (DUAL diyelim bundan sonra) konumlandırdığınız yerin, TV, hoparlör, priz gibi EM radyasyon yayan yerlerden uzakta olmasını sağlayın.
DUAL'i konumlandırdığınız sehpanın, rafının düzlemde terazide olmasını sağlayın.
DUAL'in pikap tabanının (plinth) düzlemde terazide olmasını ve sehpa ile aynı terazide olmasını sağlayın.
DUAL'in kol pivotunun düzlemde terazide olmasını ve pikap tabanı ile aynı terazide olmasını sağlayın.
DUAL'in tablasının (platter, plağı üzerine koyduğunuz daire parça) düzlemde terazide olmasını ve pikap tabanı ile aynı terazide olmasını sağlayın.
talimata uyarak kolun dengesini sıfırlayın.
Talimata uyarak uygun dengeleyici ağırlık yükünü uygulayın.
Eğer varsa içe kayma engelleyici kuvveti (anti-skating force) ayarlayın.
Bundan sonrası keyfe göre küçük oynamalar olacaktır.

Amma,
DUAL sorunlu mudur, bakım ister mi, tablayı sürüş mekanizması sorunsuz mudur, kanalları dengeli midir gibi tamir/bakım soruları bunların dışında kalıyor ne yazık ki.



C
7 yıl
Teğmen

Cızırtı için şunu da deneyebilirsiniz.
Sistemin elektriği yok iken...
Ses düğmesini ve diğerlerini (tiz, bas, balans) 20-30-50 kez en sol ile en sağ arasında döndürüp durun.
Eğer potlarda bir kirlenme, oksitlenme var ise bu şekilde bertaraf edilebilir. Edilebilir ama sedece, garantili değil.
Yok eğer kanalın elektroniği ile ilgili bir sorunsa o başka.



O
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Öncelikle herkese teşekkür ederim.. bir süredir başka işlerle uğraşmak zorunda olduğumdan pikap ile ilgilenememiştim ama bugün tüm günümü bu işe ayırarak uğultu sorununu çözdüm..

sorun, ilgili hoparlörün patlak olmasından kaynaklanıyormuş.. orijinal hoparlörlerin titreşim veren kısımları kağıttan (yeniler lastik), kağıt kurumuşmuş vs vs.. yeni bir hoparlör aldım ve değiştirdim, ne var ki orijinal hoparlörler yuvarlak değil oval bir biçimdeler ve o şekilde hoparlör seçeneği yok denecek kadar az.. benzer bir hoparlör buldum ve biraz uğraşla kabinin içine oturtmayı başardım elektrikçi bir arkadaşımın yardımıyla tabii ki.. gel gör ki yeni aldığım hoparlör orijinalinin yarısı gücünde çıktı (8/4) (bi de çift almıştım..) öyle olunca sağlam olan orijinal hoparlörü değiştirmedim. bu arada eskiyen hoparlör kablolarını da uçlarıyla birlikte değiştirdim.

artık o uğultu, cızırtı sorunu kalmadı tabii ama uygun bir çift kaliteli hoparlör cihazın performansını artırabilir gibi görünüyor (ihtiyaç var mı ona da emin değilim bu arada zira bu hali son derece başarılı).. bir başka seçenek olarak yeni bir çift kabin ve sağlam hoparlör yapmak olabilir..

şimdilik bu kadar, ilginize tekrar teşekkürler...




Bu mesajda bahsedilenler: @stakanar , @cafyon
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.