Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
276
Tıklama
0
Öne Çıkarma
DJI yeni amiral gemisi Inspire 2'yi tanıttı!
S
7 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

Inspire hayranları bu yeni ürüne bayılacak. DJI’nin yeni ürünü olan Inspire 2 eklenen ve geliştirilen özellikleriyle harikalar yaratacak. Inspire 1’den gelen ilham. Detaylar haberin devamında.

Ürettiği drone’lar ile sektörde liderlik koltuğuna oturan DJI tanıtıma çıkardığı Inpire 2 ile uzun süre liderliğini sürdürmek istiyor. “Inspire 1’den gelen ilham” sloganıyla tanıtılan Inspire 2 DJI tarafından tanıtılan ilk çift kameralı Drone olma özelliğini taşıyor. Üzerinde 5.2K çözünürlükte 30fps kayıt yapan bir kamera bulunmasının yanı sıra uçuş keyifini kolaylaştıranve 2 farklı yöne doğru dönebilen ikincil bir kamerayı da ev sahipliği Tüm bunlara ek olarak CineCore 2.0 görüntü işleme sistemi de Inspire 2’ye entegre edilmiş durumda.

İleri ve aşağı yöndeki görüş sistemleri 30 metreye kadar önündeki engelleri tespit etmek için etkinleştirilen DJI Inspire 2’de 54 KM hıza kadar da güvenli uçuşa izin veriliyor. Yukarıya bakan kızılötesi sensörler 16ft(5 Metre) engelleri taradığı ve kapalı alanlarda güvenli uçuş sağladığını da hatırlatalım.

Drone’larda bulunan ve Drone’un güvenli bir şekilde belirtilen noktaya dönmesini sağlayan”Return Home” özelliği Inspire 2’de “Smart Return Home” adıyla tekrar karşımıza çıkıyor. Smart yani akıllı olmasının sebebi ise önde bulunan engel algılayıcı sensörler hareket halindeyken 30 metreye kadar engelleri görüp onlardan kaçarken return home özelliğinde ana kamerayı kullanarak 200 metredeki engelleri tespit ederek kendisine gidiş yolu çiziyor.

Drone’larda en önemli özelliklerden bir diğeri olan görüntü iletim sistemi Inspire 2’de DJI Lightbridge teknolojisi ile etkili bir görüntü aktarımı sağlıyor. 7 km mesafede hem pilot hem de kamera operatörü için 1080p ve 720p görüntü aktarım yeteneğine sahip.

Güç için optimize edilen Inspire 2 108kph yani saatte 108km hıza çıkabiliyor. 9m/s inebiliyor ve 6m/s tırmanabiliyor. Maksimum 40°’lik bir açıyla 0’dan 80kph’ye 4saniyede çıkıyor. Inspire 2 deniz seviyesinden 2500 – 5000m’nin üzerinde isteğe bağlı özel pervaneleri kullanarak zor şartlarda uçmasını sağlar. Akıllı uçuş pilleri sayesinde -20°C gibi düşük sıcaklıklarda kendisini ısıtabiliyor.

Ve gelelim DJI Inspire 2’nin en can alıcı noktasına.
3.000 $ gibi oldukça yüksek bir fiyattan listelenen DJI Inspire 2, an itibariyle DJI’ın resmi sitesinde satışa çıkmış durumda.
Yakında ülkemizde olması beklenen Drone için şu an bir fiyat söylemek mümkün değil. Ancak gerek dolar kuru, gerek vergiler gerekse de aracıların karları düşünüldüğünde ülkemizde en az 16.000 – 18.000 bandından giriş yapacağını tahmin etmekteyiz.

Kaynak: DronMarket

Videoyu izlemek için tıklayınız



F
7 yıl
Yarbay

Sinema filmleri çekilebilir bununla herhalde.



A
7 yıl
Yarbay

C
7 yıl
Yarbay

2023 yılının mobeselerihop minority reporta bağlarım ordan...hop matrixe kadar yolu var...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.