Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
780
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kombiye bağlı petek temizliği hakkında ?
R
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba,

Sıfır olarak yapılan tesisat bu kış 6. yılı olacak. bu kış 10 gündür geceleri yakmaya başladık ve neredeyse her sabah, kombi su basıncı düşüyordu ve bende su basıyordum. Bu hafta hem kontrol hem bakım için servisi çağırdım. arıza olmadığını bu düşüsün hem kombideki biriken pisliklerden hemde tesisat suyu pisliğinden kaynaklandığı söyledi. Kombi temizliği cumartesi yapıldı. cumartesiden beri sorun yok. fakat tesisat temizliği yapılmazsa yine bunu yaşayacağımı söyledi. ilaçlı suyla temizlenmesi doldur boşalt tekrar ilaçlı su doldurması derken tüm temizliğe 400 lira dediler. ve tabiki çok geldiğinden bende yaptırmadım. tesisatı zamanında yaptırdığım kişiye sordum. tesisat temizliğine gerek olmadığını söyledi. kapalı bir sistem gerek yok yaptırma dedi.


Sizce petek tesisat temizliği gerekli mi yoksa değil mi? yaptıran arkadaşlar faydasını gördü mü? sizce benim durumum da bende yaptırmalı mıyım? ve bu işin piyasası ederi fiyatı nedir ? 400 TL çok yüksek geldi bana. bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raziel82 -- 15 Kasım 2016; 12:13:49 >

R
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

UPPP

bilgi verebilecek yok mu arkadaşlar?



H
7 yıl
Yüzbaşı

geçen yıl 150 tlye yaptırmıştım. 400 tl epey fazla.
ayrıca petek temizliği peteklerin alt üst sıcaklık farkı olduğu zaman ki kirlilik olabilir düşüncesiyle yapılıyor.
basınç düşmesi ise kaçaktan oluyor. İbre bozulmadıysa tek sebebi bu bildiğim kadarıyla. Bir kuru peçete yardımıyla tüm vanaların etrafını kontrol edin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haybora -- 20 Kasım 2016; 22:57:17 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @raziel82
R
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

bilgi için Teşekkür ederim, bende bir kaç normal servisten fiyat aldım 200-250 arası değişiyor. bu sene için 200 normal o zaman geçen sene 150 ye yaptırdıysanız. 400 lira fiyat veren ise direk yetkili servis. Kombi bakımından sonra basınç düşmesi yaşamadım 10 gündür. o zaman sanırım kombideki filtre vs kirlendiğinden basınç düşmesi sorunu yaşıyordum. birkaç petekte dediğiniz durum var. her yeri eşit sıcaklıkta değil. o zaman tesisat temizliğide şart. bakalım bu sene olmazsa seneye kesin yaptırayımç.




Bu mesajda bahsedilenler: @haybora
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.